Vandringstips på Kanarieöarna

Med vandringskängorna på kommer du att upptäcka en ny och hemlig sida av Kanarieöarna. I de dimhöljda bergen väntar det vilda och orörda med terrassodlingar, mandelträd och silvriga lagerskogar.

Frisk luft, grön natur och fridfull tystnad står högt på mångas önskelistor när det gäller semester. Kanske är det lite otippat, men Kanarieöarna är ett perfekt resmål för vandringsresor. Oavsett om du är ute efter en veckas tuff trekking, en guidad naturvandring eller en dagstur på solsemestern.

De sju stora semesteröarna i Atlanten har en natur som bjuder på allt från pinjeskogskläddda berg till dalgångar där man odlar apelsiner och avocado. Eftersom nivåskillnaderna är stora öppnar sig ofta vyer som får en att tappa andan.

Med sitt behagliga klimat passar Kanarieöarna för vandringar året om. Tänk bara på att klä dig efter principen lager-på-lager. Ett annat bra tips är att stanna till ofta och fylla på energi. I bergsbyarna finns många små hål-i-väggen med kanariska tapas som lufttorkad skinka och papas arrugadas, saltkokta kanariska potatisar med mojosås.

De 5 bästa Kanarieöarna att vandra på

  1. La Palma – Drömstigen slingrar sig bland lavendel och tusenåriga drakträd. Skogsklädda berg och höga höjder är öns signum.

  2. Gran Canaria – Från Cruz de Tejeda startar fem olika vandringsleder som tar dig till terrassodlingar och småbyar i bergen.

  3. Teneriffa – Vandra i den frodiga Mascadalen eller testa trekking i nationalparken kring vulkanen Teide. Som en kuliss i Stjärnornas krig…

  4. La Gomera – Missa inte silverlagerskogen – en av världens äldsta regnskogar.

  5. El Hierro – Inlandets hedar och blomsterängar med betande kossor påminner om Irland. Men det finns också platser med hisnande utsikt över vulkankratrar.