Utflykter på underverket Rhodos

Alla grekiska öar har sin speciella charm och av de flera tusen öarna är ungefär ett par hundra bebodda. Många så pass små att vissa inte väljer att kalla dem öar. Rhodos är hur som helst inte en av dem. Med en yta som Ölands är det den största av Tolvöarna. Den befolkades redan under den yngre stenåldern och här stod en gång Kolossen på Rhodos – ett av världens sju underverk. Idag lockar den kultur- och historienördar liksom sol- och badtörstande resenärer. Här bjuder vi på en miniguide över de bästa utflykterna ön har att bjuda på!

Det är inte för inget cirka 30 miljoner besökare vill upptäckta Grekland och dess örike årligen. Korta milda vintrar och långa varma somrar, det karaktäriserar Rhodos typiska medelhavsklimat. Skakad av flera jordbävningar, uppbyggd och plundrat av romare, ockuperad av johanniterriddarna och erövrad av Italien. Det är händelser som har lagt grunden för många vackra och historierika platser.

Vare sig du vill besöka paradislika Faliraki eller Lindos bör du se hit. Här guidar vi dig i myllret av äventyr och aktiviteter Rhodos har att erbjuda.

Bästa utflykterna med TUI på Rhodos

Stand up-paddling

Paddle board utanför Rhodos kustlinje är ett perfekt sätt att utforska staden från nya perspektiv. Hoppa på brädan i Stegnabukten, så kommer duktiga instruktörer visa dig tekniken. Du kommer på nolltid glida fram över det kristallklara vattnet under den här halvdagsutflykten.

utflykter rhodos bild tui
Paddle board är ett kul sätt att ta sig fram och du får se Rhodos ur nya perspektiv.

Fjärilsdalen och ön Chalki

På den här kontrastfyllda utflykten får du åka till ett av Europas mest berömda naturreservat innan du tar båten över till den mysiga ön Chalki. Under trädkronor vid sidan av vattenfall och dammar får du vandra i naturområdet Fjärilsdalen – hem åt hundratusentals fjärilar. Efteråt är det dags att besöka Chalki med sina vackra små hus och guppande fiskebåtar. Givetvis finns det också chans att bada där

utflykter rhodos tui
Besök ett av Europas mest berömda naturreservat och upptäck mysiga ön Chalki.

Lindos med båt

Upplev Den vita staden Lindos med båt på den här heldagsutflykten. Medan du passerar bukter, stränder och kullar på väg till Lindos finns det gott om tid att slappa i solen på däck. Staden har en fascinerande mix av antika och medeltida byggnader i Lindos Akropolis.

utflykter rhodos tui
Lindos har en fantastisk mix av byggnader från medeltiden och antiken.

Klättring på Rhodos

Den perfekta utflykten och platsen att lära sig om klättring och hur man bestiger berg på ett säkert sätt är Ladiko. Om du gillar äventyrliga aktiviteter och att vara ute i naturen är det här något för dig. Efter att du har blivit transporterad till Ladiko kommer du få låna all nödvändig utrustning. Erfarna instruktörer ger dig en komplett genomgång om hur du hanterar utrustningen korrekt. Den oslagbara utsikten över Medelhavet från toppen gör definitivt mödan värd. En rolig och social aktivitet där du får uppleva Rhodos på ett häftigt sätt!

utflykter rhodos tui
Öka adrenalinpåslaget rejält med bergsklättring på Rhodos.

Ta dig runt på egen hand

Greklands öar myllrar av kultur och historia. Ofta är städerna kompakta nog för att ta sig runt till fots. För alla som vill ta sig runt längre sträckor på egen hand, så finns det flera olika sätt. Taxi är vanligt förekommande. Biluthyrningsföretag finns, men det är ingen nödvändighet och ofta dyrare än att ta bussen. Vill du ha flexibiliteten och slippa tidtabeller är cykel och moped andra alternativ. Kom bara ihåg att se över rese-/sjukförsäkringen. Och ha hjälm!

Kollektivtrafik med buss och båt är trots allt mest populärt att använda till öarnas olika stränder och sevärdheter. Det är både billigt och smidigt! Trafiken är också mer regelbunden under sommaren än vintern.

Här kan du läsa mer om de bästa utflykterna på Rhodos