Att göra på Kos – här är bästa utflykterna

2019-05-09
Carl J
Gyllene sandstränder, kristallklart vatten, historiska skeden och arkeologiska platser. Nattlivstörstande resenärer suktar efter staden Kardamena och familjer till de vita sandstränderna i Tigaki. Öns storlek gör att det finns mängder av aktiviteter för alla typer av gäster. Oavsett vem du är finns det något för dig – här listar vi de bästa utflykterna på Kos, en riktig pärla i den grekiska övärlden.

Kos, precis utanför Turkiets kust, är ett väldigt populärt resmål bland de Dodekanesiska öarna. Dodeka är tolv, och nisos betyder ö på grekiska. På svenska blir det kort och gott Tolvöarna. Natursköna och avskilda platser, vid sidan av livliga Kos stad, gör det till ett mångfacetterat resmål bland Greklands öar. Ottomansk och venetiansk arkitektur mixas vid sidan av medeltida slott, en romersk Odeon och det berömda Asklepion, ett helande centrum från antiken. Kika in några av topputflykterna nedan!

Bästa utflykterna med TUI på Kos

Kos stad och Zia

På den här halvdagsutflykten får du en guidad tur genom en skopa av antikens Grekland. Du börjar i Kos stad och besöker ruinerna av det 2 500 år gamla templet Asklepion. Dagen rundas av med den charmiga bergsbyn Zia, där du på egen hand kan strosa runt i butiker och tavernor. Alla sevärdheter under utflyktens gång väcks till liv av en kunnig guide som hela tiden berättar den bakomliggande historian.

Utflykter till kos tui
Kos stad med sin vackra mix av olika stilar från flera tidsepoker.

Vuxenbåttur i Egeiska havet

Här får du chansen att kombinera öluff, sol & bad och snorkling. Med båt åker du till vackra vikar och gulliga små hamnar. Du får även chans att gå i land i VathiKalymnos, en pittoresk vik med lugnt vatten med den lilla staden intill. Självklart kommer du få gott om tid att koppla av på soldäck och njuta av en god barbecue-lunch ombord.

utflykter på kos tui
På den här öluffen får du chansen att se den grekiska övärlden ur nya perspektiv.

Paradise Beach – perfekt för barnfamiljer

Den här stranden är en av öns bästa. Med sitt kristallklara vatten och sin gyllene sand är det lätt att förstå var den fått sitt namn ifrån. Njut av en avkopplande dag i solen, ta ett dopp i det ljumma vattnet eller varför inte prova på någon av alla vattensporter som finns här – en härlig dag för hela familjen!

utflykter kos tui
Få chansen att besöka Kos gyllende sandstränder.

Dykning för nybörjare

Det klara och varma vattnet gör Kos optimalt för dykning. På den här kursen får du med erfarna instruktörers hjälp prova på och lära dig att dyka. Du inleder med en teoretisk genomgång av utrustning och säkerhet. Efter det får du provdyka inomhus på grunt vatten innan du beger dig ut med båt fr dykning i öppet vatten. Har du tur får du se färgglada småfiskar och även större djur som muränor och bläckfiskar!

Utflykter på kos tui
Prova på dykning i Kos kristallklara vatten. En jättebra chans att se det fantastiska marina livet!

Ta dig runt på egen hand

Greklands öar myllrar av kultur och historia. Ofta är städerna kompakta nog för att ta sig runt till fots. För alla som vill ta sig runt längre sträckor på egen hand, så finns det flera olika sätt. Taxi är vanligt förekommande. Biluthyrningsföretag finns, men det är ingen nödvändighet och ofta dyrare än att ta bussen. Vill du ha flexibiliteten och slippa tidtabeller är cykel och moped andra alternativ. Kom bara ihåg att se över rese-/sjukförsäkringen. Och ha hjälm!

Kollektivtrafik med buss och båt är trots allt mest populärt att använda till öarnas olika stränder och sevärdheter. Det är både billigt och smidigt! Trafiken är också mer regelbunden under sommaren än vintern.

Här kan du läsa mer om de bästa utflykterna på Kos

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Vilka moln ser du från flygplansfönstret?

Om du någonsin kikat ut genom flygplansfönstret och fascinerats av molnlandskapet som sveper förbi utanför är det här artikeln för dig. En liten guide till molnskådning som lär dig känna igen allt från cumulus till makrillmoln.
Hanna P Hanna P 2019-04-29

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30