Upptäck tennislivet på Mallorca!

Du känner ett sug efter något mer på semestern än bara sol och bad. Plötsligt lägger du märke till något underligt. Var och varannan människa på den soldränkta gågatan har skorna nerdammade av finkornig röd sand. Du har precis upptäckt tecknet på en av Mallorcas stora passioner – tennis.

Dessa flanörer går alltså helt enkelt omkring i sina tennisskor, hårt gnuggade genom rusher och tvärnitar på ett underlag av virvlande rött grus. Troligen kommer de flesta av dem direkt från banan. Kanske rent av med svettband runt panna och handleder och ett lyckligt leende spelande på läpparna. Mallorca har blivit en mötesplats för de många som vill kunna kombinera solsemesterns behagliga liv med den närmast orgiastiska njutningen att efter en lång slagväxling från baslinjen rusa mot nät i exakt rätt ögonblick och sätta en otagbar smash på volley.

Tennisen har en lång historia på ön, något som grundar sig både i egna traditioner och i turismen. Att som hotellägare kunna erbjuda en eller ett par tennisbanor visade sig vara ett succérecept redan på 1960- och 70-talen. Sedan dess har trenden bara växt. Nu finns det gott om sportinriktade resorthotell som har tio banor eller fler, exempelvis vårt populära Robinson Club Cala Serena.

Behagligt tennisväder

Klimatet på Mallorca är idealiskt för utomhussporter nästan året runt. Möjligen ska man passa sig för att köra hårda matcher mitt på dagen i juli och augusti, när temperaturer över 30°C är vanliga. Allra bäst förutsättningar är det under vår och höst, till exempel i april (snittemperatur 19°C) eller oktober (snittemperatur 23°C). Då får du dessutom uppleva vackra Mallorca när tempot är lite lugnare och ön visar upp sitt allra mest vänliga ansikte.

Tennis-Robinson-Mallorca
Spela tennis på härliga ROBINSON CLUB CALA SERENA på Mallorca.

Träna bland kändisar

En lika viktig faktor är öns egna talanger. Inte minst världsspelaren Rafael Nadal, som föddes och alltjämt bor i Manacor, staden på östra Mallorca som också är känd för sina majoricapärlor. Under sin enastående karriär har Nadal bland annat vunnit 14 Grand Slam-titlar. I oktober 2016 invigde han sitt eget tenniscenter Rafa Nadal Academy i hemstaden. Vill du nöta dina grundslag i glansen från en annan storstjärna finns även möjlighet att ta lektioner på Guillermo Vilas Tennis Academy, som ligger i Palma Nova strax väster om Mallorcas huvudstad Palma.

Svalka dig i poolen efter tennisträningen.

ROBINSON CLUB CALA SERENA TTTT

På hotell ROBINSON CLUB CALA SERENA, som ligger i Cala d'Or på Mallorcas sydöstra kust, erbjuds det här tennisutbudet (förutom massor av andra aktiviteter, förstås!):
  1. 12 tennisbanor av grus, varav 6 med kvällsbelysning, och 2 inomhusbanor

  2. Racketar av kvalitetsmärket HEAD

  3. Tenniscenter där du kan boka lektioner individuellt eller i grupp

  4. Tennisskola för barn med olika grupper från 3 till 17 års ålder