Upptäck tennislivet på Mallorca!

2017-06-14
Jessica E
Du känner ett sug efter något mer på semestern än bara sol och bad. Plötsligt lägger du märke till något underligt. Var och varannan människa på den soldränkta gågatan har skorna nerdammade av finkornig röd sand. Du har precis upptäckt tecknet på en av Mallorcas stora passioner – tennis.

Dessa flanörer går alltså helt enkelt omkring i sina tennisskor, hårt gnuggade genom rusher och tvärnitar på ett underlag av virvlande rött grus. Troligen kommer de flesta av dem direkt från banan. Kanske rent av med svettband runt panna och handleder och ett lyckligt leende spelande på läpparna. Mallorca har blivit en mötesplats för de många som vill kunna kombinera solsemesterns behagliga liv med den närmast orgiastiska njutningen att efter en lång slagväxling från baslinjen rusa mot nät i exakt rätt ögonblick och sätta en otagbar smash på volley.

Tennisen har en lång historia på ön, något som grundar sig både i egna traditioner och i turismen. Att som hotellägare kunna erbjuda en eller ett par tennisbanor visade sig vara ett succérecept redan på 1960- och 70-talen. Sedan dess har trenden bara växt. Nu finns det gott om sportinriktade resorthotell som har tio banor eller fler, exempelvis vårt populära Robinson Club Cala Serena.

Behagligt tennisväder

Klimatet på Mallorca är idealiskt för utomhussporter nästan året runt. Möjligen ska man passa sig för att köra hårda matcher mitt på dagen i juli och augusti, när temperaturer över 30°C är vanliga. Allra bäst förutsättningar är det under vår och höst, till exempel i april (snittemperatur 19°C) eller oktober (snittemperatur 23°C). Då får du dessutom uppleva vackra Mallorca när tempot är lite lugnare och ön visar upp sitt allra mest vänliga ansikte.

Tennis-Robinson-Mallorca
Spela tennis på härliga ROBINSON CLUB CALA SERENA på Mallorca.

Träna bland kändisar

En lika viktig faktor är öns egna talanger. Inte minst världsspelaren Rafael Nadal, som föddes och alltjämt bor i Manacor, staden på östra Mallorca som också är känd för sina majoricapärlor. Under sin enastående karriär har Nadal bland annat vunnit 14 Grand Slam-titlar. I oktober 2016 invigde han sitt eget tenniscenter Rafa Nadal Academy i hemstaden. Vill du nöta dina grundslag i glansen från en annan storstjärna finns även möjlighet att ta lektioner på Guillermo Vilas Tennis Academy, som ligger i Palma Nova strax väster om Mallorcas huvudstad Palma.

Svalka dig i poolen efter tennisträningen.

ROBINSON CLUB CALA SERENA TTTT

På hotell ROBINSON CLUB CALA SERENA, som ligger i Cala d'Or på Mallorcas sydöstra kust, erbjuds det här tennisutbudet (förutom massor av andra aktiviteter, förstås!):
  1. 12 tennisbanor av grus, varav 6 med kvällsbelysning, och 2 inomhusbanor

  2. Racketar av kvalitetsmärket HEAD

  3. Tenniscenter där du kan boka lektioner individuellt eller i grupp

  4. Tennisskola för barn med olika grupper från 3 till 17 års ålder

Liknande inlägg

Klimatkompenserade hotell i Thailand

Här listar vi alla hotell i Thailand där klimatkompensation ingår i priset. Väljer du att flyga med TUI fly eller TUI Airways ingår även klimatkompensation av flygresan. Vi kompenserar utsläpp av växthusgaser (CO2e) från våra egna flygplans bränsleförbrukning och från hotellens elanvändning, uppvärmning och från bränsleförbrukningen från hotellens fordon. Det gör vi genom att investera i sol-, vind-, vattenkraft och biogas.
Towe A Towe A 2019-07-01

All Inclusive-hotell på Kap Verde – 7 tips

En av de tuffaste sakerna inför en resa är att räkna på din dagliga buffert. Du frågar dig inför resan vad alla smaskigheter, svalkande drycker och äventyrligheter kommer att kosta under resans gång. Väl på plats i Kap Verde får du en lätt förnimmelse av nybakat bröd, krispig bacon, äggröra och färsk frukt. Du tänker: ”Just det, varför hoppade vi frukosten som tillval?”. Med All Inclusive garanterar du dig själv att inte missa några godsaker utan att tänka på något. Vi bjuder på en guide till de bästa hotellen!
Carl J Carl J 2019-06-24

Vandra i Kroatien

Sugen på vandring i vackra Kroatien? Här tipsar vi dig om härliga vandringar du kan dig ut på i Dalmatiens berg, kring sjöarna i Plitvices nationalpark, till Krkas berömda vattenfall och mellan värdshus och vingårdar på ön Brac.
Johanna N Johanna N 2019-06-19

Hotell på Mallorca där All Inclusive ingår

Att leta restaurang på tom mage är aldrig kul. Att gå från det ena stället till det andra och känna att det inte finns något för alla i familjen. Energin tryter och humöret dippar. Välj istället ett hotell där All Inclusive ingår i priset och gå till dukat bord frukost, lunch och middag.
Towe A Towe A 2019-06-10