Upptäck mer av Thailand

Thailand är ett paradis för den som gillar sol och stränder men det finns så mycket mer att se och göra i detta underbara land. Här kommer tips på vad du kan göra om eller när du tröttnar på sol och bad.

Thailand stoltserar med några av världens vackraste stränder men landet har också väldigt mycket mer att erbjuda. Vare sig du vill resa från norr till söder eller om du vill stanna i ett område finns det platser att upptäcka och aktiviteter att testa. Här kommer några av mina personliga favoriter.

Yoga i solnedgången

Att utöva yoga på stranden i solnedgången är det perfekta sättet att avrunda dina dagar i Thailand. Det och tyst och stilla, oftast behöver du inte ha några förkunskaper alls och din kropp kommer att jubla!

att göra Thailand TUI
Yoga i solnedgången.

SUP (Stand Up Paddleboard) i Khao Lak

Stand up paddleboard eller SUP som det också förkortas har blivit väldigt populärt på senare år. Du står på en surfbräda och paddlar ut med en åra. För att avancera finns de också de som utövar yoga på brädan. På Robinson Koh Lak erbjuds SUP i soluppgången.

Stand up paddleboard eller SUP som det också förkortas har blivit väldigt populärt på senare år. Du står på en surfbräda och paddlar ut med en åra. För att avancera finns de också de som utövar yoga på brädan. På Robinson Khao Lak erbjuds SUP i soluppgången.

SUp blir mer och mer populärt i Thailand.

Utforska livet under ytan

Thailand är ett av världens bästa länder för snorkling och dykning. Genom att göra en snorklingsutflykt med båt når du garanterat en plats med fascinerande korallrev och massor av färgglada fiskar. Du får låna mask, snorkel och flytväst ombord och för barnen erbjuds särskilda linor som de kan hålla sig i medan de snorklar.

Att snorkla i Thailand är ljuvligt.

Gå på morgonmarknad

Här möter du en explosion av dofter och smaker under den tid på dygnet då restaurangägarna gör sina inköp inför kvällen. Du kan klämma och känna på råvarorna och provsmaka färskpressade juicer, lokala maträtter och exotiska frukter som du aldrig tidigare har sett.

Att gå på en thailändsk marknad är en upplevelse.

Besök nationalparken Khao Sok

Bara ett par timmars resväg med minibuss norrut från Khao Lak ligger den makalöst vackra nationalparken Khao Sok. Parken utgörs av en sötvattenssjö som omges av mustig grönska och vita kalkstensklippor som störtar rakt ned i smaragdgrönt vatten. Du utforskar parken både till fots och med longtailbåt, avnjuter lunch i en bambuhydda och har möjlighet att besöka en spännande grotta.

Khao sok thailand TUI
Nationalparken Khao Sok är värd ett eller flera besök.

Thaimassage

Tänk dig att få en avkopplande behandling medan solen sänker sig över horisonten och du lyssnar till hur vågorna stillsamt sköljer upp på stranden. Om du föredrar en lättare form av thaimassage alternativt olje- eller fotmassage går det lika bra. Oavsett vad du föredrar törs vi utlova en harmonisk upplevelse som tar semesterkänslan till en ny dimension.

Besök ett tempel

Wat Bang Riang ligger en timmes bil- eller minibussfärd öster om Khao Lak och ståtar på toppen av berget Khao Lan, med hänförande vyer över grönklädda berg och regnskog. Utanför templet finns två gigantiska statyer av Buddha och den kinesiske guden Guanyin.

I Bangkok finns templet Wat Po, med den liggande Buddhan i guld som mäter hela 46 meter! Hit tar du dig enklast med taxi alternativt med båt via floden Chao Phraya. När du ändå är i Bangkok, ta chansen att bo på ett hotell med takpool och upplev den hisnande känslan att bada eller njuta av en drink med utsikt över hela staden

tempel Thailand TUI
Thailändska tempel ser ibland mer ut som konstverk än tempel.

Även om du tröttnar snabbt på solstolen finns det som du ser mycket att se och göra i Thailand. Och vill du bryta av strand mot storstad rekommenderar jag resa till Bangkok. Här är mina tips till hotell i Bangkok med pool på taket.