Toppval på Kap Verde - Melia Hotels

2018-11-21
Towe A
Sal på Kap Verde har många härliga hotell. Här tipsar vi om tre toppval vid stranden norr om Santa Maria. Ett hotell för bara vuxna och två hotell som passar utmärkt om du reser med barn eller utan.

Melia Dunas Beach Resort

På Sal i Kap Verde, norr om staden Santa Maria, ligger Melia Dunas Beach Resort. Hotellet ligger precis vid stranden och är uppdelat i olika zoner där du själv kan välja om du vill vara i den lugna vuxendelen eller i den mer fartfyllda familjedelen. Hotellet har totalt sex pooler varav tre för barn samt ett spa med inomhuspool.
För barnen finns lekplats, minidisco och barnklubb. Dessutom har hotellet gym, tennnisbanor, biljardbord och beachvolleyboll.
All Inclusive ingår i priset och du kan välja att äta lunch i huvudrestaurangerna Aqua och Atlantis eller i poolrestaurangen. Middag äter du i bufférestaurangen eller hotellets kapverdiska restaurang Sahel eller grillrestaurangen Rancho.
Det är tre kilometer till Santa Maria och hotellet har direktbuss dit flera gånger om dagen.
Detta hotell passar för par, familjer, yngre och äldre. Alla kan hitta sin del och ytorna är enorma.

Sensimar Cabo Verde Resort

Detta vuxenhotell är helt nybyggt och ligger på stranden på Sal, Kap Verde. På Sensimar Cabo Verde Resort finns allt du behöver för en perfekt semesterresa, två stora pooler, spa, gym och bra mat. Runt poolen finns solstolar utställda och även på stranden, hotellet har fler solstolar än gäster vilket gör att det alltid finns plats. Det finns gott om swim-up rum att boka om du vill ha egen utgång till pool.
All Inclusive ingår i priset och det finns hela fyra restauranger att välja bland; huvudrestauranger Merkado samt tre à la carte-restauranger. Vid poolen finns en poolbar och de har även en Bellinibar.
Det är tre kilometer in till Santa Maria centrum och nere på stranden finns Sals enda beachclub.
Detta hotell passar dig som reser utan barn, som vill ha avkoppling, ladda batterierna och vill ha mat utöver det vanliga.

Sol Dunas Resort ligger vid havet norr om Santa Maria. Här finns tre pooler varav en separat barnpool. All Inclusive ingår i priset och du äter i en utav de tre bufférestaurangerna eller i snackrestaurangen O'Grille.
På SOl Dunas är dubbelrummen ljust inredda och det finns också familjerum med plats för fyra personer.
Vill du träna finns gym, poolaktiviteter, spa, yoga och pilates och för barnen finns en lekplats.

Sol Dunas Resort

Sol Dunas Resort ligger vid havet norr om Santa Maria. Här finns tre pooler varav en separat barnpool. Då poolerna är stora och det finns gott om solstolar blir det aldrig trångt. All Inclusive ingår i priset och du äter i en utav de tre bufférestaurangerna eller i snackrestaurangen O'Grille.
På Sol Dunas är dubbelrummen ljust inredda och det finns också familjerum med plats för fyra personer.
Vill du träna finns gym, poolaktiviteter, spa, yoga och pilates och för barnen finns en lekplats och vattenrutschkana.
Hotellet har en buss som går till Santa Maria flera gånger om dagen och vill man hyra egen bil går det också bra.
Detta hotell passar dig som reser med barn, vill vara nära stranden och ha stort poolområde.

För att få mer inspiration till Kap Verde, läs våra tips till det aktiva Kap Verde.

Liknande inlägg

5 hållbarhetscertifierade hotell att boka i sommar

En fråga som blir allt viktigare bland resenärerna är hållbarhetscertifierade hotell. 95 procent av TUIs kunder tycker att hållbarhet är viktigt på resan och cirka var femte skulle inte kunna tänka sig att bo på ett hotell utan hållbarhetscertifiering. Det visar en nyligen avslutad kundundersökning. Här listar vi våra fem populäraste sommarhotell med hållbarhetscerifiering. För avresor efter 1 maj klimatkompenseras även hotellvistelsen.
Towe A Towe A 2019-04-17

Resa till Turkiet med barn

Hur funkar Turkiet när man reser med barn? Passar maten och stränderna? Vilket hotell ska man välja? Och vad finns det att göra som juniorerna tänder på? Svaren hittar du här – behändigt samlade i sex olika kategorier.
Astrid S Astrid S 2019-04-12

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30