5 tips till det aktiva Kap Verde

Kap Verde är som gjort för avkoppling med sol och bad. Men Sal på Kap Verde erbjuder också mycket till dig som vill ha en mer aktiv semester. Här kommer våra fem bästa tips på roliga utflykter att göra om du tröttnar på strandliv eller vill se mer av ön.

Hyr cykel

På det lilla torget i Santa Maria, ligger Electrica Bikes. Här kan du hyra elcykel med breda däck som är perfekta om du vill cykla över sanddyner, välj om du vill hyra hel- eller halvdag Du får också låna hjälm, cykelkorg och vagn där barnen kan sitta. Du kan cykla på egen hand eller delta i en guidad cykeltur. Det är en härlig känsla att cykla genom färgglada Santa Maria, ned mot havet och längs med strandkanten. Ta en picknick eller glasspaus och se mer av Sal.

cykla kap verde TUI
Cykla på Kap Verde är en härlig upplevelse.

Åk fyrhjuling över sanddynerna

I Santa Maria kan du boka in dig på en tur med fyrhjuling, eller buggys som de också kallas. Du kan göra turen på dagen eller kvällen och det är verkligen en upplevelse att åka över sanddynerna längs med havet. Se ut över hela Sal från utsiktsplatsen, susa förbi Kite Beach och upptäck Sal från söder till norr.

Fyrhjuling över sanddynerna på Sal.

Kitesurfing

Till Kap Verde vallfärdar kitesurfare från hela världen för att fånga de perfekta vågorna. Men du behöver inte vara en erfaren surfare, här finns kurser för alla. Mitu and Joe Kite School på Kite Beach nära Santa Maria lovar att alla kan lära sig kitesurfing inom 10 timmar. Tycker du vågorna verkar för höga är rekommenderar jag ändå ett besök till kitesurfskolan, äta lunch och njuta av surfarnas konster och alla färgglada drakar högt upp i luften.

På Kap Verde kan alla lära sig kitesurfa.

Spana in citronhajar

Ovanför Kite Beach på östkusten av Sal ligger Shark Bay. Hit kan du åka på egen hand eller göra en organiserad tur. Vada ut i havet tills vattnet är i knähöjd och stå still i några minuter - snart kommer det att vimla av små citronhajar runt dina ben. Var inte rädd, de är ofarliga för människor iallafall när de är så här små.

sal kap verde tui
Citronhajarna är häftiga att beskåda.

Ridtur längs med stranden

Upplev Kap Verde från hästryggen! Du rider ut tillsammans med en grupp, det passar både nybörjare och erfarna ryttare, och en guide är med under hela turen. Rid längs med stranden Ponta Preta med vinden i håret - vilken frihetskänsla!

En ridtur längs med stranden på Kap Verde.

TUI flyger direkt till båda Boa Vista och Sal i vinter. Här hittar du mer information om hela Kap Verde och vilka hotell vi erbjuder.