5 tips till det aktiva Kap Verde

2018-06-04
Towe A
Kap Verde är som gjort för avkoppling med sol och bad. Men Sal på Kap Verde erbjuder också mycket till dig som vill ha en mer aktiv semester. Här kommer våra fem bästa tips på roliga utflykter att göra om du tröttnar på strandliv eller vill se mer av ön.

Hyr cykel

På det lilla torget i Santa Maria, ligger Electrica Bikes. Här kan du hyra elcykel med breda däck som är perfekta om du vill cykla över sanddyner, välj om du vill hyra hel- eller halvdag Du får också låna hjälm, cykelkorg och vagn där barnen kan sitta. Du kan cykla på egen hand eller delta i en guidad cykeltur. Det är en härlig känsla att cykla genom färgglada Santa Maria, ned mot havet och längs med strandkanten. Ta en picknick eller glasspaus och se mer av Sal.

cykla kap verde TUI
Cykla på Kap Verde är en härlig upplevelse.

Åk fyrhjuling över sanddynerna

I Santa Maria kan du boka in dig på en tur med fyrhjuling, eller buggys som de också kallas. Du kan göra turen på dagen eller kvällen och det är verkligen en upplevelse att åka över sanddynerna längs med havet. Se ut över hela Sal från utsiktsplatsen, susa förbi Kite Beach och upptäck Sal från söder till norr.

Fyrhjuling över sanddynerna på Sal.

Kitesurfing

Till Kap Verde vallfärdar kitesurfare från hela världen för att fånga de perfekta vågorna. Men du behöver inte vara en erfaren surfare, här finns kurser för alla. Mitu and Joe Kite School på Kite Beach nära Santa Maria lovar att alla kan lära sig kitesurfing inom 10 timmar. Tycker du vågorna verkar för höga är rekommenderar jag ändå ett besök till kitesurfskolan, äta lunch och njuta av surfarnas konster och alla färgglada drakar högt upp i luften.

På Kap Verde kan alla lära sig kitesurfa.

Spana in citronhajar

Ovanför Kite Beach på östkusten av Sal ligger Shark Bay. Hit kan du åka på egen hand eller göra en organiserad tur. Vada ut i havet tills vattnet är i knähöjd och stå still i några minuter - snart kommer det att vimla av små citronhajar runt dina ben. Var inte rädd, de är ofarliga för människor iallafall när de är så här små.

sal kap verde tui
Citronhajarna är häftiga att beskåda.

Ridtur längs med stranden

Upplev Kap Verde från hästryggen! Du rider ut tillsammans med en grupp, det passar både nybörjare och erfarna ryttare, och en guide är med under hela turen. Rid längs med stranden Ponta Preta med vinden i håret - vilken frihetskänsla!

En ridtur längs med stranden på Kap Verde.

TUI flyger direkt till båda Boa Vista och Sal i vinter. Här hittar du mer information om hela Kap Verde och vilka hotell vi erbjuder.

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Hitta formen på familjeresan med Bodybalance

Bodybalance är den perfekta blandningen av yoga, tai chi och pilates på en och samma gång. Musiken styr träningens rytm, där olika låtar leder till annorlunda rörelseflöden och en annan intensitet. Upplev känslan av lågintensiv träning på stranden intill soluppgången och vågskvalpet - allt för att utveckla din styrka och flexibilitet, men framförallt för får dig att må bra och ha kul på resan!
Carl J Carl J 2019-05-02

Vilka moln ser du från flygplansfönstret?

Om du någonsin kikat ut genom flygplansfönstret och fascinerats av molnlandskapet som sveper förbi utanför är det här artikeln för dig. En liten guide till molnskådning som lär dig känna igen allt från cumulus till makrillmoln.
Hanna P Hanna P 2019-04-29