Tempel att besöka nära Khao Lak

Att besöka ett tempel är nästan ett måste under din resa till Thailand. Ta en paus från solen och utforska en annan del av Thailand. Vissa tempel är mer som konstverk av guld, mosaik och handmålade tak.

Är du i Khao Lak och vill besöka tempel rekommenderar vi TUIs utflykt De tre templen. Du blir upphämtad på ditt hotell på morgonen och får sedan besöka tre vackra tempel, äta lunch längs med floden och du har dessutom en guide med dig som svarar på alla dina frågor.
När du besöker tempel i Thailand så finns några regler som är bra att känna till. Du bör täcka axlar och knän och ta av dig skorna samt huvudbonad och solglasögon. Tänk också på att slå av telefonen och sänka din röst.

Templet Dragon Cave

Dragon Cave är byggt inom och ovanpå kalkstensgrottor, både imponerande och vackert. Det är en hel del trappor uppför berget för att nå ingången så se till att ha bra skor på dig. På vägen upp till templet hänger stora klockor på rad som munkar ringer i varje morgon. Inuti berget hittar du små gånger till mindre grottor, statyer och meditationsrum. Längst ut finns en platå där du kan gå ut och få en vidunderlig utsikt över landskapet med regnskog, berg och palmer. Munkarna som lever här tillverkar te som de gärna bjuder på när du besöker templet.

På väg ner från templet Dragon Cave.
te thailand
Du serveras egengjort te i Dragon Cave.

Templet Bang Rieng Pagoda

Bang Rieng Pagoda ligger drygt en timme från Khao Lak. Templet ligger på toppen av berget Khao Lan, är en mix av thailändska och kinesiska influenser och dess placering erbjuder en fantastisk utsikt över området. Du kan också se två enorma statyer av Buddha och Guan Yin utanför templet. Det finns en restaurang och ett litet café utanför templet för dig som behöver något att dricka efter att gått i många trappor.

Bang Riang Pagoda.
Det fantastiska entrén till Bang Riang Pagoda.
Utsikten från templet Bang Rieng Pagoda.

Templet Suwanakuha

Suwanakuha är templet där du hittar den stora gyllene Buddhan likväl som istappsformade droppformationer och fladdermöss. Fortsätter du in i templet hittar du en grotta som leder rakt in i skogen. Utanför templet finns det flera matvagnar där du kan köpa frukt och snacks.

Suwanakuha Tempel är en ståtlig byggnad.
Inne i Suwanakuha templet.