Tel Aviv – tips & pärlor

2019-06-20
Jonas S
Man pratar ofta om städerna vid Medelhavet som kan erbjuda både sol och bad och citypuls – och där återfinns Tel Aviv, tillsammans med Barcelona, Palma och Aten. Oavsett om du reser till Tel Aviv för bad, shopping eller matupplevelser så kan staden erbjuda det året runt.

Till Tel Aviv kan du resa året om. För stränderna, maten, stämningen – staden lever dygnet runt. Möt våren eller förlänga sommaren (luften och havet är varmt till november!). Även vintern är varmare här i östra Medelhavet (jämfört med västra) men det förekommer vinterregn under december och januari.

Tel Avivs stränder

I Tel Aviv är det på stränderna man träffas. Och staden har många – från Alma Beach i söder till Blue Beach i norr. De flesta stränder i centrala Tel Aviv är barnvänliga. Två favoritstränder är Lala Land (precis norr om Frishman Beach) och Banana Beach (strax söder om Jerusalem Beach). Vid Lala Land finns riktigt bra strandrestauranger, toaletter och utegym samt lekplats för barnen. Banana Beach är lite mer nedtonat och softare.

Härliga kvarter i Tel Aviv

Namal

Tel Avivs gamla hamnområde är numera ombyggt och fullt av restauranger, parker och affärer. Området är populärt bland turister, har bra lekplatser och en härlig stämning!

Rothshild Avenyn & Neve Tzedek

Rothshild Avenyn är en lång gata med allé och många bra restauranger. Avenyn sträcker sig från Habima Square i norr ner till Neve Tzedek som är ett av Tel Avivs äldre områden med smala gränder, små affärer och matställen.

Sarona

Nybyggt område mellan Habina Square och motorvägen, med stort utbud av restauranger, caféer och lekplatser för barn. Här finns även lite shopping och en fin saluhall där det finns massa gott att äta (passar både dagtid och kvällstid). Ta taxi dit eller gå beroende på var ni bor.

Take away Tel Aviv
Tel Aviv är känt för sina många juicebarer.

Tel Aviv Maten – från frukost till glassen efter middagen

Juicebarerna

Om du föredrar en lättare frukost som du även kan ta med dig ska du besöka en av stadens många juicebarer. En av de bättre är Tamara på David Ben Gurion Avenue. Vill du ha en mer rejäl frukost på stan kan du bege dig ner till Lulu Kitchen and Bar – ett trevligt ställe på Neve Tzedeks huvudgata Shabazi. I kvarteren runt Shabazi finns flera caféer att välja mellan.

Strandbarer & falafel

Blir det en dag på stranden är någon av de många strandbarerna kanske det givna valet för lunch. Vill du istället ta något snabbt och är en falafel på Falafel Frischman (i korsningen Dizengoff/Frischman) ett bra val.

Middagstips

Restauranger för middag finns över hela Tel Aviv; i Namal, i Neve Tzedek, längs Rotschild Avenyn. Ett tips är att ta sig ner till område Tachana (Hatachana) precis söder om Neve Tzedek. Här, vid den gamla tågstationen finns mysiga restauranger och glassbarer. Restaurangområdet är bilfritt – perfekt för barn som kanske får lite spring i benen efter middagen.

Lunch Tel Aviv

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12

7 tips till Da Nang

En resa till Da Nang bjuder på spännande aktiviteter för store och små. Hamnstaden har länge varit en dold pärla för resenärer till Vietnam. Staden är perfekt för den som vill kombinera sol och bad med spännande utflykter till Hue och Hoi An. Här nedan delar vi med oss av våra bästa resetips till Da Nang.
Towe A Towe A 2019-08-19