Resor
till
Tel Aviv

Pris från

...

Våra hotell

12 st

Prisnivå

 • Vatten (1,5 liter)9:-
 • Lunch100:-

Fakta

Visa all fakta
 • ValutaShekel (ILS)
 • Tidsskillnad+1 timme
 • HuvudstadJerusalem
 • SpråkHebreiska
 • Folkmängd443 939

Resor till Tel Aviv

Tel Aviv

Res med TUI till Tel Aviv - staden som aldrig stannar upp. Det är Israels näst största stad och ligger vid Medelhavskusten, precis intill den antika hamnstaden Jaffa. Här kan du chilla på stranden och pröva kanske världens bästa falafel. Eller strosa genom de livliga marknaderna och utforska det pulserande nöjeslivet på kvällen.

Det märks att Tel Aviv är en stad med många influenser. Staden ligger vid landets kust mot Medelhavet och har ett tempererat klimat.

Gastronomisk streetfood

I Tel Aviv är det enkelt att vara vegetarian och vegan. Falafel kan ses som landets nationalrätt - den serveras i pitabröd med hummus, sallad och tahini. Sabich är också en populär streetfood, en israelisk macka med rötter i det judisk-irakiska köket. Den består av hårdkokt ägg, friterad aubergine, hummus och tahini i pitabröd. Perfekt som lunch på stranden eller när du är på väg hem efter en lång utekväll.

Strand mitt i centrala Tel Aviv

Gordon Beach är bara en av många stränder i Tel Aviv men det är en av de populäraste, både bland lokalbor och turister. Här har du hög kvalitet på strandlivet med många solstolar, utomhusgym, restauranger, barer och aktiviteter både på stranden och längs med strandpromenaden.

Konst, shopping och backgammon

Cafékulturen är stor i Israel och givetvis i Tel Aviv. I staden finns både stora inhemska kedjor såväl som mysiga småcaféer där du kan sitta i timmar med en kopp starkt kaffe, ett parti backgammon och betrakta gatulivet. Du kan också helt enkelt ta en paus mitt i shoppandet och museibesöken som det finns gott om i Tel Aviv. I de äldre kvarteren kring den antika hamnen Jaffa finns vindlande små gränder och loppmarknader såväl som trendiga butiker och barer samt konstgallerier. I det lite modernare området Neve Tzedek hittar du istället avant garde-mode, boutiquer, bistron och jazzklubbar samt cocktaillounger.

Tips på sevärdheter i Tel Aviv

Det finns massor att se och göra i Tel Aviv, här har du ett litet axplock på några sevärdheter som är värda ett besök:

 • Jaffa – den antika hamnstaden som finns omnämnd i Bibeln, numera lägger båte fiskebåtar och yachter till här.
 • Den vita staden – centrum för allt som hör Bauhaus-arkitekturen till. Här kan du gå på guidad tur bland de vita husen och shoppa lite Bauhaus-souvenirer.
 • Tel Aviv Museum of Art – fina utställningar med verk från 1900-talets första hälft; Kandinsky, Lichtenstein, Miró och Picasso.
 • Carmel-marknaden – marknaden är öppen varje dag förutom på lördagar och här kan du strosa bland mat, accessoarer, blommor samt konstnärer som säljer tavlor och hantverk.
 • Yarkon Park – en vacker och stor park där du kan hitta både botaniska trädgårdar och en vattenpark. Här ordnas även stora konserter ibland.

Res till Tel Aviv med TUI

Våra resor till Tel Aviv går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men under resan når du TUI Service Center via TUI-appen, Min sida, sms eller telefon.

Restyper i Tel Aviv