Så är det att resa till Mauritius

Kritvita stränder, kokospalmer, avkoppling och ett turkost hav. För många är Mauritius en drömdestination. Vi har träffat resenärerna Emma och Johan som var till Mauritius i januari. Här berättar de om resan och hur du får ut mest av ljuvliga Mauritius.

I samarbete med Mauritius Turistbyrå

logomauritius

Möt våra resenärer

Namn och Ålder: Emma, 31 år och Johan, 33 år.
Bor: Stockholm
Typ av resenär: Äventyr, sol, bad och en bra bok är vår melodi!
Favoritresmål: Svårt att inte säga Mauritius, det gillade vi båda! Annars är Italien med maten och bergen svårslaget!
Hit åker vi här näst: Till Italien och klättrar

Hur bestämde ni er för Mauritius?

En kall och mörk fredagskväll spontanbokade vi resan från den svenska vintern till paradiset på andra sidan jorden. Att det blev Mauritius var av just den anledningen – vi ville till paradiset!

När är bästa tiden att åka till Mauritius och hur länge ska man vara borta?

Vi åkte i mitten av januari och var borta i 10 dagar. Generellt anses det "bäst" att åka till Mauritius under hösten, men vi hade det hur bra som helst i januari! Vi hade gärna stannat lite längre för att se mer av ön - till exempel vandrat uppför Le Morne och åkt till småöarna utanför huvudön. Men vill man bara sola, bada och ta det är lugnt är 10 dagar perfekt!

beach mauritius
Strandliv på Mauritius.

Hur var vädret på Mauritius i januari?

Vädret var generellt superfint! Vi hade över 30 grader i luften och omkring 25 i vattnet hela tiden - och då räknas januari ändå som regnperiod på Mauritius. Visst, varje dag kom det en liten regnskur men den varade så liten stund att vi hade glömt bort den lika fort som den kom. Det var dessutom ganska skönt! Det var en väldigt skön värme hela tiden, vi kände nästan aldrig att det blev för varmt och klibbigt som man kan göra ibland, inte heller blev det kyligt någon gång.

Var bodde ni och hur var det?

Vi bodde på Mauritius nordvästra kust - ett område som tillhör Balaclava, vilket ligger mittemellan Grand Baie och huvudstaden Port Louis. Vi hade en egen lugn, orörd strand nedanför hotellet och du kunde ligga i solstolar på så många olika ställen - till exempel ute på små halvöar - att du knappt märkte av de andra gästerna. Det fanns även två pooler på hotellet – huvudpoolen med poolbar, och en mer avskild, lugnare en bit bort. De flesta hotell på Mauritius ligger vid strandkanten så här - det är aldrig många meter till ett bad!

Mauritius berg och hav
Det är aldrig långt till ett dopp i havet på Mauritius.

Rekommenderar ni All Inclusive på Mauritus?

Vi hade inte All Inclusive på Mauritius men vi åkte runt och såg nya platser varje dag. Gillar man att resa runt som vi ska man inte ha All Inclusive. De sista dagarna när vi bara hängde på hotellet hade det nog lönat sig med All Inclusive då det inte fanns mycket annat än andra hotell runtomkring där vi bodde – och på dem är det ganska dyrt att äta.

Vilken är finaste stranden på Mauritius?

Vi gillade Trou aux Biches! Pudervit, paradislik strand! Nästa gång ska vi till östkusten där stränderna ska vara ÄNNU finare!! På Trou aux Biches låg R Beach Club som var himla trevlig - här käkade vi lunch på stranden, varvade bad i havet med bad i poolen, solade, slappade och sippade drinkar. Underbart!

solnedgång Mauritius
Solnedgångarna på Mauritius är utöver det vanliga.

Tre ställen på Mauritius man inte får missa?

1. Mystik - en beach club med skönt häng, god mat, nice poolområde där vi hade det allmänt bra!

2. Jogga längs Mont Choisy beach - en plats vi märkte att lokalbefolkningen hängde mycket på i solnedgången för att grilla, bada och umgås.

3. Den absoluta favoritplatsen var ändå solbädden med en iskaffe och bra bok nära till hands - med utsikt över det smaragdblå vattnet – där kunde man stannat för alltid.

mauritius
Det härliga vattnet på Mauritius.

Rekommenderar ni Mauritius, för vem och varför?

Ja, det var jättefint samtidigt som man inte behövde känna att man själv måste vara ”fin”. Perfekt ställe för total avkoppling. Det var skönt att flyga direkt med Dreamliner och att det inte är så mycket tidsomställning, endast tre timmar! Vi tänkte flera gånger på att det var väldigt barnvänligt överallt. Bäst passar det ändå par – det blir väldigt romantiskt med alla vackra vyer och fina stränder – verkligen honeymoonkänsla!

3 snabba frågor

Är Mauritius dyrt?
Det är ganska dyrt att äta på hotell och liknande annars upplevde vi inte Mauritius som särskilt dyrt när vi var inne i Grand Baie och Port Louis och käkade. En drink kostade typ som i Sverige.

Vilken typ av mat äter man på Mauritius?
Maten var generellt väldigt inspirerad av Indien. God!

Hur tar man sig runt på Mauritius?
Vi åkte taxi hela tiden! Sen åkte vi lite bil med lokalbefolkningen. Vi såg aldrig något bussalternativ.

Kommer ni återvända till Mauritius?

Vi vill definitivt åka tillbaka! Pratar faktiskt om att åka till Mauritius en längre tid i vinter och hinna besöka hela ön (stor som Gotland så det är ingen omöjlighet). När vi var där lärde vi känna några som bedriver verksamhet där vilket gör det enklare att åka tillbaka.

Här hittar du alla våra resor till Mauritius.

mauritius_golf
Det är svårt att inte längta tillbaka till de här vackra vyerna!