Romantisk weekend - 6 hotelltips

2019-02-14
Marie L
Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.

1. Bourgogne et Montana, Paris

Paris, den förtrollade metropolen som ofta är den första stad som dyker upp i tankarna när en romantisk weekend kommer på tal. Vilket inte är konstigt. Med en arkitekturhistoria på 2000 år är staden fylld av vackra byggnader och mysiga kvarter att strosa runt i. Bourgogne et Montana är ett elegant boutiquehotell med anor från 1700-talet som ligger inom gångavstånd till Champs-Elysées och Grand Palais.

Bourgogne et Montana - TUI
Bourgogne et Montana i Paris.

2. Conca D Oro Hotel, Positano

Positano på Amalfikusten i Italien, en konstnärsstad med pastellfärgade hus som klänger sig fast längs bergväggarna i bukten. Conca D Oro Hotel ligger uppe på höjden med panoramautsikt över havet och bergsmassiven. Här kan du och din kärlek koppla av i solsängar på terrassen eller bubbla i jacuzzin med en slående utsikt.

Conca D Oro Hotel - TUI
Conca D Oro Hotel i Positano.

3. Carlton on the Grand Canal, Venedig

Smala gränder, kyrkor och kanaler – som att staden är uppbyggd för romantik. Carlton on the Grand Canal är ett elegant hotell med taklounge och inredning från det venetianska 1700-talet. Njut av en middag på hotellets terrass med utsikt över takkupolerna och gondolerna i kanalen. Kan det bli mer romantiskt än så?

Carlton on the Grand Canal - TUI
Carlton on the Grand Canal i Venedig.

4. Le Palais Art Hotel Prague, Prag

Med sina medeltidsbyggnader och renässanspalats är Prag en väldigt vacker stad. Staden är lagom stor för att ta sig fram till fots och passar därför utmärkt för romantiska promenader hand i hand. Le Palais Art Hotel Prague är ett lyxigt boutiquehotell med konstnärlig atmosfär som ligger i utkanten av centrala Prag. Passa på att unna er en parmassage i hotellets högklassiga spa.

Le Palais Art Hotel Prague - TUI
Le Palais Art Hotel Prague i Prag

5. Petit Palace Boqueria Garden, Barcelona

Katalanskt kaffe, sangria, shopping på La Rambla och en strand mitt i stan. Barcelona har verkligen något för alla. Med andra ord är staden ett perfekt weekendresmål. Petit Palace Boqueria Garden är ett litet, charmigt hotell i Barcelonas gotiska kvarter. Välj mellan frukost inne eller på uteplatsen som är omgiven av sekelskiftsbyggnader och hundraåriga träd. Ett tips är att utforska staden på varsin cykel som hotellets gäster kan låna utan kostnad.

Petit Palace Boqueria Garden - TUI
Petit Palace Boqueria Garden i Barcelona.

6. TUI Sensimar – hotell för vuxna utan barn

Om du vill vara borta längre än en weekend så rekommenderar jag att titta på våra TUI Sensimar-hotell, vårt främsta koncept för vuxna som reser utan barn. TUI Sensimar är designat för par med dubbla solsängar och bord för två i restaurangerna. Hotellen ligger i rofyllda miljöer, har alltid eleganta poolområden och ett avkopplande spa.

Klicka här för att spana in våra TUI Sensimar-hotell.

TUI Sensimar Atlantica Grand Mediterraneo Resort & Spa - TUI

TUI Sensimar Atlantica Grand Mediterraneo Resort & Spa på Korfu - med sitt sagolika läge är det upplagt för romantik.

Jag hoppas att du nu fått lite inspiration till att börja planera en romantisk resa med den du håller kär.

Liknande inlägg

Kap Verdes bästa stränder

Kap Verdes bästa stränder hittar du på öarna Sal och Boavista. Glöm solstolar som står för tätt, bli duschad av grannens solspray eller paxa plats före solen går upp. Här råder lugnet, du kan promenera länge utan att möta en enda person och risken för trängsel existerar inte.
Towe A Towe A 2019-06-24

Tel Aviv – tips & pärlor

Man pratar ofta om städerna vid Medelhavet som kan erbjuda både sol och bad och citypuls – och där återfinns Tel Aviv, tillsammans med Barcelona, Palma och Aten. Oavsett om du reser till Tel Aviv för bad, shopping eller matupplevelser så kan staden erbjuda det året runt.
Jonas S Jonas S 2019-06-20

Hotell på Mallorca där All Inclusive ingår

Att leta restaurang på tom mage är aldrig kul. Att gå från det ena stället till det andra och känna att det inte finns något för alla i familjen. Energin tryter och humöret dippar. Välj istället ett hotell där All Inclusive ingår i priset och gå till dukat bord frukost, lunch och middag.
Towe A Towe A 2019-06-10

Afrodites klippa på Cypern – Petra tou Romiou

Håll med om att det är en vacker syn. Turister vallfärdar till de toppiga klipporna som sticker upp ur havet utanför en liten bukt med klapperstensstrand. Förklaringen är inte bara platsens skönhet. Får vi tro myten var det här kärleksgudinnan Afrodite föddes ur havet och seglade in till stranden på ett snäckskal.
Astrid S Astrid S 2019-06-04