Romantisk weekend - 6 hotelltips

2019-02-14
Marie L
Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.

1. Bourgogne et Montana, Paris

Paris, den förtrollade metropolen som ofta är den första stad som dyker upp i tankarna när en romantisk weekend kommer på tal. Vilket inte är konstigt. Med en arkitekturhistoria på 2000 år är staden fylld av vackra byggnader och mysiga kvarter att strosa runt i. Bourgogne et Montana är ett elegant boutiquehotell med anor från 1700-talet som ligger inom gångavstånd till Champs-Elysées och Grand Palais.

Bourgogne et Montana - TUI
Bourgogne et Montana i Paris.

2. Conca D Oro Hotel, Positano

Positano på Amalfikusten i Italien, en konstnärsstad med pastellfärgade hus som klänger sig fast längs bergväggarna i bukten. Conca D Oro Hotel ligger uppe på höjden med panoramautsikt över havet och bergsmassiven. Här kan du och din kärlek koppla av i solsängar på terrassen eller bubbla i jacuzzin med en slående utsikt.

Conca D Oro Hotel - TUI
Conca D Oro Hotel i Positano.

3. Carlton on the Grand Canal, Venedig

Smala gränder, kyrkor och kanaler – som att staden är uppbyggd för romantik. Carlton on the Grand Canal är ett elegant hotell med taklounge och inredning från det venetianska 1700-talet. Njut av en middag på hotellets terrass med utsikt över takkupolerna och gondolerna i kanalen. Kan det bli mer romantiskt än så?

Carlton on the Grand Canal - TUI
Carlton on the Grand Canal i Venedig.

4. Le Palais Art Hotel Prague, Prag

Med sina medeltidsbyggnader och renässanspalats är Prag en väldigt vacker stad. Staden är lagom stor för att ta sig fram till fots och passar därför utmärkt för romantiska promenader hand i hand. Le Palais Art Hotel Prague är ett lyxigt boutiquehotell med konstnärlig atmosfär som ligger i utkanten av centrala Prag. Passa på att unna er en parmassage i hotellets högklassiga spa.

Le Palais Art Hotel Prague - TUI
Le Palais Art Hotel Prague i Prag

5. Petit Palace Boqueria Garden, Barcelona

Katalanskt kaffe, sangria, shopping på La Rambla och en strand mitt i stan. Barcelona har verkligen något för alla. Med andra ord är staden ett perfekt weekendresmål. Petit Palace Boqueria Garden är ett litet, charmigt hotell i Barcelonas gotiska kvarter. Välj mellan frukost inne eller på uteplatsen som är omgiven av sekelskiftsbyggnader och hundraåriga träd. Ett tips är att utforska staden på varsin cykel som hotellets gäster kan låna utan kostnad.

Petit Palace Boqueria Garden - TUI
Petit Palace Boqueria Garden i Barcelona.

6. TUI Sensimar – hotell för vuxna utan barn

Om du vill vara borta längre än en weekend så rekommenderar jag att titta på våra TUI Sensimar-hotell, vårt främsta koncept för vuxna som reser utan barn. TUI Sensimar är designat för par med dubbla solsängar och bord för två i restaurangerna. Hotellen ligger i rofyllda miljöer, har alltid eleganta poolområden och ett avkopplande spa.

Klicka här för att spana in våra TUI Sensimar-hotell.

TUI Sensimar Atlantica Grand Mediterraneo Resort & Spa - TUI

TUI Sensimar Atlantica Grand Mediterraneo Resort & Spa på Korfu - med sitt sagolika läge är det upplagt för romantik.

Jag hoppas att du nu fått lite inspiration till att börja planera en romantisk resa med den du håller kär.

Liknande inlägg

5 hållbarhetscertifierade hotell att boka i sommar

En fråga som blir allt viktigare bland resenärerna är hållbarhetscertifierade hotell. 95 procent av TUIs kunder tycker att hållbarhet är viktigt på resan och cirka var femte skulle inte kunna tänka sig att bo på ett hotell utan hållbarhetscertifiering. Det visar en nyligen avslutad kundundersökning. Här listar vi våra fem populäraste sommarhotell med hållbarhetscerifiering. För avresor efter 1 maj klimatkompenseras även hotellvistelsen.
Towe A Towe A 2019-04-17

Game of Thrones-guide i Dubrovnik

Idag har den sista säsongen av Game of Thrones premiär. Hur många gånger under seriens gång har vi inte hört huset Starks valspråk "Winter is coming" till att nu vara mitt uppe i den kalla vintern. Får du inte nog av intriger, hämnd och drakar? I så fall är Dubrovnik ett perfekt resmål för dig. Vi har satt ihop en Game of thrones-guide i Dubrovnik! Kanske blir tomheten efter serien lite lättare att hantera då.
Hanna P Hanna P 2019-04-15

9 skäl att besöka TUI Family Life (+1 bonus)

Passa på att ge hela familjen semester. På TUI Family Life får så väl barn som vuxna riktigt avkoppling med guldkant. Här listar vi varför TUI Family Life är det bästa valet för en perfekt familjesemester.
Towe A Towe A 2019-04-11

5 billiga weekendstäder i Europa

Visst är det lite härligare att resa bort när man vet att man inte behöver snåla under sin semester? Många städer i Europa blir lätt väldigt dyra om kronan är svag men här kommer 5 tips på städer där du fortfarande får mycket för pengarna.
Towe A Towe A 2019-04-09