Romantik och lyx på Zakynthos

En resa på tu man hand är ofta romantisk så det räcker och blir över men det skadar aldrig att krydda romantiken med lite hederlig lyx. Här berättar Filip och Erika om sin romantiska semester på TUI Blue Caravel – där egen pool, fantastiska bufféer och möjligheten ger semestern det lilla extra, samtidigt som man har möjlighet att göra det man själv vill. Dessutom får du veta hur TUI Blue Caravel är motsatsen till havsfiske i Lofoten.

Erika och Filip

Erika jobbar som IT-konsult och är utbildad civilingenjör. Filip är rekryteringsansvarig på TUI. Båda två är friluftsmänniskor och tycker att mat är en av de viktigaste ingredienserna för en bra semester. Om det är storstadssemester på schemat håller de utkik efter bra restauranger hellre än turistattraktioner.

Förutom att de både gillar att frilufsa och åka skidor har Erika och Filip en gemensam uppfattning om hur en semester ska vara upplagd. Antingen ska det var mycket aktivitet eller helt fokuserat på avkoppling.

”Jag håller på med havsfiske och Filip följde med mig och min pappa till Lofoten för att fiska tidigare på sommaren", säger Erika. "Det är ganska intensivt och ganska kallt."

Så efter den resan letade de efter något som skulle vara raka motsatsen till ganska intensivt och ganska kallt, det vill säga: Värme, sol, lugn och ro. Dessutom skulle det vara på tu man hand.

TUI Blue CaravelZakynthos blev till slut det hotell som mötte alla kraven. Det kändes dessutom både lyxigt och romantiskt trots att när de bestämde sig fanns det bara illustrationer för hur hotellet skulle se ut efter en stor helrenovering. Den coola designen var ett plus.

"Avskalat och väldigt industriellt." - Erika

Det behöver inte vara spets, rosor och en massa krusiduller för att en romantisk feeling ska infinna sig. Romantik kan också vara att lyxa till det med att boka ett rum med swim up.

”Det var något vi verkligen ville ha och kände att då blir det lite mer romantiskt", säger Filip och Erika håller med.

Deras flyg hade gått tidigt på morgonen så när de anlände till hotellet var de båda två lite trötta och möra i kroppen men väl inne i lobbyn på TUI Blue Caravel kunde både Erika och Filip stänga av redan innan incheckningen var avklarad. De fick slå sig ner med varsitt glas mousserande, en skön kall handduk och bara koppla av medan personal såg till att incheckningen gick så smidigt det bara gick.

”Det höjde verkligen upplevelsen,” säger Filip.

”Semesterglädjen började på en gång.” - Erika

Utöver lyx och romantik hade TUI Blue Caravel något mer som avgjorde semester beslutet. På alla TUI Blue Two-hotell finns utbildade instruktörer och träningspass. ”Jag gillar att träna, det gör jag även på semestern”, säger Erika som körde vattengympa-pass. "Det var bra och jobbigt. Det var ett ordentligt träningspass.” Filip satt vid poolkanten och åt glass under tiden.

Det blev ungefär 50/50 mellan pool- och strandhänget. På sin swim up-terrass utanför rummet hade de sol på förmiddagen. Sedan flyttade de med solen. Både vid poolen och på hotellets privata strand fanns det gott om platser vilket är precis så de vill ha det.

”Vi hatar att stressa och gå upp tidigt och paxa solstol”, säger Erika.

Dessutom kunde de verkligen rota sig i sin solstol tack vare den superduktiga personalen som var både vänlig och uppmärksam på vad gästerna kunde tänkas vilja ha.

”Du låg och läste och de kom och frågade om allt var bra och så fick du en passion fruit mojito direkt till solstolen." - Filip

”Vi var kanske och beställde i baren fyra gånger under hela veckan”, säger Filip.
Överlag hade hotellet koll på alla detaljer. Det var ljus och fräsch överallt och inte stökigt överhuvudtaget. Atmosfären på hotellet var verkligen romantisk. Det var livemusik i baren varje kväll, olika band varje dag. Baren hade en utomhusservering mot havet och med en skön loungekänsla.

De flesta måltider valde de att äta utomhus. Restaurangen hade havsutsikt och personalen var alltid vänliga när de dök upp kunde snabbt hitta ett bord åt dem. Och viktigast av allt – buffén var fantastisk på TUI Blue Caravel.

"Jag kan vara väldigt kritisk mot bufféer. Det kan bli kladdigt och en oskön stämning, lite julbord. Men här låg nästan varenda liten grej på egen tallrik", säger Erika.

Det var ingen foodcourt-känsla i restaurangen och serveringspersonalen såg till att det inte blev en massa slammer i restaurangen när de dukade av. Några höjdpunkter var skaldjursbuffén och att det fanns massor av vegetariska alternativ.

I deras All Inclusive ingick även en à la carte-middag som höll samma höga kvalitet som buffén.

TUI Blue Caravel - Filip&Erika

”Nästan så att vi undrade vad vi missade i buffén den kvällen." – Erika

À la carte-middagen hade sina egna föredelar. Varken Erika eller Filip kunde bestämma sig för vilken varmrätten som lockade mest. Servitören hade lösningen och föreslog att de skulle beställa alla tre rätter.

Som man brukar säga: för mycket av det goda kan vara underbart och det är lite det som är så bra med TUI Blue For Two. Oavsett om du gillar mycket, lite eller lagom, föredrar glass eller pass kan ni hitta det som passar just er.

Bildkälla: Filip von Krusenstierna & Erika Hedbom