Platser du inte ska missa på Kanarieöarna

Kanarieöarna består av 7 huvudöar; Gran Canaria, Teneriffa, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, La Palma och El Hierro. Varje ö är speciell och här listar vi en plats på varje ö du verkligen inte ska missa.
I samarbete med Spanska Turistbyrån

Las Palmas på Gran Canaria

Gran Canaria är Kanarieöarnas mest populära ö med ca 300 soldagar per år. Här kan du njuta av stränder runt hela ön, uppleva sanddyner i Maspalomas, ta bilen upp i bergen och njuta av en vidunderlig utsikt och besöka banan- och avocadoodlingar.

Men det du verkligen inte ska missa på Gran Canaria är staden Las Palmas. Här finns något för alla, från den härliga stranden Las Canteras med sin breda strandpromenad, till takbarer, bra shopping, läckra restauranger, de fina äldre kvarteren Vegueta och alla mysiga små barer med bara ett par bord ute vid gatan.

Missa inte: Benito Roof Top Bar

grancanaria

Tiede på Teneriffa

Teneriffa är den största Kanarieön och har ett dramatiskt landskap från gröna dalar till karga berg. Hamnstaden Puerto de la Cruz är fin att strosa i, för mer shopping, liv och röresle är det Santa Cruz som gäller. Teneriffas har också många härliga stränder som Playa de las Américas, en lång och bred sandstrand på den mest solsäkra sidan av ön.

Besöker du Teneriffa är det ett måste att besöka vulknanen och nationalparken Tiede. Tiede är också Spaniens högsta punkt med 3 718m över havet och landskapet kan liknas vid ett månlandskap med lava och stora stenblock.
Om du inte känner för att klättra i sex timmar går det en linbana upp till början av toppen som tar 8 minuter.

Missa inte: Att se soluppgången från Tiede är en upplevelse du sent kommer glömma, det är absolut magiskt.

tiede

Corralejo på Fuerteventura

Fuerteventura brukar kallas för strändernas ö. Här finns mer än 15 mil av stränder där du inte behöver trängas med andra. Playa de Costa Calma ligger på södra ön och här hittar du drömstränder med turkost vatten och vit sand.På Fuerteventura kan du också lära dig att surfa, ön har flera ysterier där de gör sin egen ost

Ett måste är Corralejo på norra sidan, en gammal fiskeby som har något för de flesta. Här möts barnfamiljer, professionalla surfare och pensionärsparet. Här finns en ljus härlig strand som kantas av cafeer och restauranger som fokuserar på fisk och skaldjur.

Missa inte: Att ta en båt från Carralejo till den lilla ön Lobos.

carralejo

La Geria på Lanzarote

Lanzarote är en ö med röd och svart sand som gör att du tror att du befinner dig i en vulkan. Detta är en ö för de som gillar idrott då det är mycket bra förhållande för cykling, löpning och smining. Men ön har också fantastiska stränder som Playa De Papagayo på öns södra del.

Är du på Lanzarote är det en upplevelse att besöka La Geria. La Geria är en vindal där den vulkaniska jorden ligger runt varje vinranka som en skyddande mur.

Missa inte: Grottan Los Naturalistas som gömmer sig under vinrankorna.

Lanzarote La Geria 1

Vulkanleden på La Palma

La Palmas natur är otrolig med vulkaner, stränder, vattenfall, gröna skogar och hit vallfärdar folk för att vandra. Här kan du också besöka saltgruvor, stränder med svart sand och huvudstaden Santa Cruz de La Palma.

Du bör inte missa att vandra längs med vulkanleden när du besöker La Palma. Leden går mellan centrala och södra ön och leder upp till en höjd på 1 932 meter över havet där du har utsikt över hela ön. Vandringen tar ca fem timmar, är bra skyltad men tänk på att ta med dig vatten och bra skor.

Missa inte: Stjärnhimmel över La Palma är något alldeles speciellt.

lapalma

Valle Gran Rey på La Gomera

La Gomera kanske mest är känt för Los Roques utsiktsplatser med de kända klippblocken men det finns så mycket mer att se och göra här. Besök den gulliga byn Agulo med utsikt över Teneriffa, se vulkanklippor, och vandra på vandringleder över gröna kullar med otrolig utsikt.

Dalen Valle Gran Rey är något du måste se om du är på La Gomera. På en stor klippa som kantas av svarta stränder och blått vatten är detta öns populäraste ställe. Men var inte rädd - det känns inte trångt för det.

Missa inte: Bada i havet i solnedgången.

lagomera

Charco Azul på El Hierro

El Hierro är en den minsta kanarieön men med stor natur. Prova på att dyka, vandra genom uråldriga skogar, lär dig om Garoé-trädet och vgå upp till La Peña utsiktsplats där det finns en restaurang med härlig utsikt.

Är du på El Hierro är Charco Azul något du måste se. Det är naturliga saltvattenpooler i dalen Valle de El Golfo. Här kan du bada och koppla av på solterrassen. Detta är ett naturfenom som skapats av lava och förutom att det är otroligt vackert skyddar det också bra mot Atlantans vågor.

Missa inte: De härliga solterrasserna av trä

hierra