Planera din långflygning – bästa tipsen för en lång flygresa

2017-12-04
Towe A
Låt inte en lång flygresa hindra dig från att se världen. Visst är det långt till Thailand, Mauritius och Australien men förbered dig inför din långflygning och gör flygresan till en riktigt härlig upplevelse.

Tips som kan underlätta din långflygning

 • Bekväma kläder. Även om du ska resa till Thailand som är varmt så är det inte en god idé att resa i shorts och flip flops. Det är ofta kallt på planet och att frysa i över tio timmar är sällan roligt. Ha lediga kläder, inget som är för tight eller skär in i midjan.

 • Stödstrumpor. Sätt på dig stödstrumpor innan du åker till flygplatsen och ta av dig när du anlänt hotellet. Strumporna hjälper till att hålla igång blodcirkulationen i vaderna och benen och motverkar svullnad.

 • Ställ om till ny tidszon så fort som möjligt. Kommer du att landa på morgonen så försök sova på planet. När du landar acceptera den nya tiden direkt och var vaken tills det blir kväll så du snabbt kommer in i dygnsrytmen.

 • Nackkudde. För att undvika nackspärr och få en bättre sömn kan en nackkudde vara skön att ha med sig. Använd gärna en uppblåsbar som tar minimalt med plats.

 • Drick vatten. Det är torr luft i flygplanet så mycket vatten motverkar uttorkning och och huvudvärk.

 • Njut av flygplansmat. Du vet inte hur längre det dröjer innan du får mat när du väl landar. Det kan vara lång transfer, mitt i natten eller inte en restaurang så långt ögat når. Se upp med stark mat och inte drick inte för mycket kaffe eller alkohol. Mat ombord på flyget med TUI.

 • Välj en bra plats. Det är individuellt om du föredrar plats vid fönster eller gång men det kan vara värt att lägga till en slant för att få välja din favoritplats och slippa hamna i mitten av en stor familj du inte känner. Läs mer om att boka plats på flyget med TUI.

 • Maxa ditt handbagage. Det är alltid bra att ha med sig en extra tröja som du kan ta på dig om det bli kallt eller använda som kudde/filt. Tandborste kan vara skönt att använda innan landning efter en lång flygning. Huvudvärkstabletter, nässpray och allergimedicin kan vara bra att ha nära till hands liksom våtservetter och näsdukar.

 • Öronproppar och sovmask. Stäng ute grannen som vill småprata, barnen som skriker och ljudet från serveringsvagnen när du vill försöka sova.

 • Rör på dig. Ta en promenad i mittgången, ta en extra sväng till toaletten och få igång blodcirkulationen.

 • Brusreducerade hörlurar. Se på film eller lyssna på podd utan att störas av brus runt omkring.

 • En bra bok eller läsplatta. Ta med dig en riktig bladvändare som får tiden att bokstavligen flyga fram.

Se till att äta ordentligt på planet.
Passa på att njuta av flygplansmat.

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

8 kvinnliga resenärer på 8:e mars - Internationella kvinnodagen 2019

Vad passar bättre än att på internationella kvinnodagen lyfta 8 kvinnor som har gjort ovanliga och svåra resor. Läs vidare om piloter, äventyrare, journalister och hovdamer!
Hanna P Hanna P 2019-03-08

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30