2017-12-04

Planera din långflygning – bästa tipsen för en lång flygresa

Låt inte en lång flygresa hindra dig från att se världen. Visst är det långt till Thailand, Mauritius och Australien men förbered dig inför din långflygning och gör flygresan till en riktigt härlig upplevelse.

Tips som kan underlätta din långflygning

 • Bekväma kläder. Även om du ska resa till Thailand som är varmt så är det inte en god idé att resa i shorts och flip flops. Det är ofta kallt på planet och att frysa i över tio timmar är sällan roligt. Ha lediga kläder, inget som är för tight eller skär in i midjan.

 • Stödstrumpor. Sätt på dig stödstrumpor innan du åker till flygplatsen och ta av dig när du anlänt hotellet. Strumporna hjälper till att hålla igång blodcirkulationen i vaderna och benen och motverkar svullnad.

 • Ställ om till ny tidszon så fort som möjligt. Kommer du att landa på morgonen så försök sova på planet. När du landar acceptera den nya tiden direkt och var vaken tills det blir kväll så du snabbt kommer in i dygnsrytmen.

 • Nackkudde. För att undvika nackspärr och få en bättre sömn kan en nackkudde vara skön att ha med sig. Använd gärna en uppblåsbar som tar minimalt med plats.

 • Drick vatten. Det är torr luft i flygplanet så mycket vatten motverkar uttorkning och och huvudvärk.

 • Njut av flygplansmat. Du vet inte hur längre det dröjer innan du får mat när du väl landar. Det kan vara lång transfer, mitt i natten eller inte en restaurang så långt ögat når. Se upp med stark mat och inte drick inte för mycket kaffe eller alkohol. Mat ombord på flyget med TUI.

 • Välj en bra plats. Det är individuellt om du föredrar plats vid fönster eller gång men det kan vara värt att lägga till en slant för att få välja din favoritplats och slippa hamna i mitten av en stor familj du inte känner. Läs mer om att boka plats på flyget med TUI.

 • Maxa ditt handbagage. Det är alltid bra att ha med sig en extra tröja som du kan ta på dig om det bli kallt eller använda som kudde/filt. Tandborste kan vara skönt att använda innan landning efter en lång flygning. Huvudvärkstabletter, nässpray och allergimedicin kan vara bra att ha nära till hands liksom våtservetter och näsdukar.

 • Öronproppar och sovmask. Stäng ute grannen som vill småprata, barnen som skriker och ljudet från serveringsvagnen när du vill försöka sova.

 • Rör på dig. Ta en promenad i mittgången, ta en extra sväng till toaletten och få igång blodcirkulationen.

 • Brusreducerade hörlurar. Se på film eller lyssna på podd utan att störas av brus runt omkring.

 • En bra bok eller läsplatta. Ta med dig en riktig bladvändare som får tiden att bokstavligen flyga fram.

Se till att äta ordentligt på planet.
Passa på att njuta av flygplansmat.

Liknande inlägg

Topp 9 hemsökta hotell

Om du söker lite extra spänning på en semester, varför inte pröva att bo på ett ordentligt hemsökt hotell? Här har du de 9 bästa hemsökta hotellen – där spökena har lite stil.
Hanna P Hanna P 2019-10-31

Dreamliner. Längre resor med mindre utsläpp.

På TUIs längsta flygningar används de mest energieffektiva planen. En Dreamliner drar upp till 20 procent mindre bränsle än andra plan i samma storlek, vilket reducerar utsläppen rejält. Vi har tittat närmare på flyget som i vinter kan ta dig till Thailand, Vietnam, Mexico och flera andra tropiska resmål.
Astrid S Astrid S 2019-10-30

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14