2016-11-13

Våra bästa Palma-tips, Mallorcas lilla storstad

Palma de Mallorca är ett perfekt resmål för en weekend. Inte så stort att man behöver stressa, men ändå tillräckligt stort för att ha både museer, sevärdheter, gallerier och massor av butiker, restauranger och barer. Här är 3 snabba tips om Palma och varför vi älskar denna storstad i miniformat:

Palma

1. Shoppingen

En viktig del av alla weekendresor är shopping! I Mallorcas huvudstad finns både fina boutiquer drivna av chica damer, exklusiva märken (utmed avenyn Passeig de Borne), och spanska budgetkedjor populära bland ungdomar. Något för alla helt enkelt.

2. Maten

Palmaborna själva avslutar gärna dagen på någon bar med ett glas öl eller vin och smaskiga pintxos. Pintxos är den baskiska motsvarigheten till tapas och kommer ofta i form av små brödbitar toppade med en god röra och lufttorkad skinka. Lagom stora mumsbitar som plockas direkt från baren och kostar ca 2 EUR styck. Hitta ditt eget favoritställe genom att strosa runt i området Santa Catalina, La Lonja och runt Placa de la Quartera och Placa del Mercadal.

3. Kulturen

Konstmuseerna MARCH och Es Baluard har blandade verk med bland annat Picasso och Salvador Dali. Es Baluard har dessutom en takterrass med skulpturer och bar med utsikt över hamnen och katedralen. Miro-museet som ligger strax utanför stan är också väl värt ett besök, du tar dig enkelt dit med lokalbuss eller taxi.

Låter det lockande? Du behöver inte vänta ända till sommaren för att resa hit, Palma passar alldeles utmärkt att besöka även under vintermånaderna. Här hittar du TUIs utvalda hotell i Palma de Mallorca »

Café i Palma, Mallorca - TUI
Palma de Mallorca har allt! Både shopping, god mat, konst och kultur.
Husfasad i Palma, Mallorca - TUI
Bara en av stadens alla vackra gator.
Tapas i Palma, Mallorca - TUI
En spansk klassiker - Pimientos de padrón.
Palma, Mallorca - TUI
Palmas katedral är lika vacker året runt.
Katedralen i Palma, Mallorca - TUI
Shopping i Palma, Mallorca - TUI
När det gäller shopping finns här något för alla.
Mysiga restauranger i Palma, Mallorca - TUI

Liknande inlägg

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12

Hitta Kanarieön som passar just dig!

Stränderna, de ljumma vindarna och den flödande solen hittar du på alla de sex stora Kanarieöarna. Men vilken ö passar just dig? Läs vår guide till de älskade, upplevelsespäckade, soldränkta öarna.
Eva S Eva S 2019-07-14

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Golfweekend - tips på bra resmål

Är du en golfälskare? Snart är hösten här och golfsäsongen hemma i Sverige börjar lida mot sitt slut. Mitt tips är att ta en weekend och förlänga golfsäsongen. Medelhavet är populärt under höst- och vinterhalvåret. Det är solsäkert, behaglig temperatur och bara en kort flygresa bort. Nedan listar jag resmål med golfbanor som håller hög klass och dessutom får du tips på det bästa boendet.
Amanda Amanda 2018-09-14