Mexicos bästa stränder

Längs Mexicos kust ligger några av världens vackraste stränder. Eftersom det finns så väldigt många stränder kan du också lätt hitta en favorit, vare sig du gillar inramning av djungel, palmer eller antika ruiner. Här listar vi våra favoritstränder du inte ska missa när du besöker Mexico.

1. Tulum

Tulum stoltserar med Mexicos absolut vackraste stränder. Kritvit sand, havet är så turkost att det nästan bländar dig och allt är inbäddat i grönska. Här är stämningen skön och avslappnad, du kan cykla mellan stränderna och spektakulära strandrestauranger och caféer avlöser varandra.

tulum
Kritvita stränder i Tulum.

2. Playa Norte, Isla Mujeres

Isla Mujeres är en paradisö som du når med båt ca 30 minuter från Cancun. Vita stränder överallt och vackrast av dem alla är Playa Norte. Stranden är ca 700 meter lång och vattnet är näst intill genomskinligt. Utanför ön finns massor av korallrev där snorkling och dykning är i toppklass.

isla mujeres
Isla Mujeres är en riktig paradisö.

3. Isla de Holbox

Isla de Holbox är en fyra mil lång ö som ligger några timmars bilfärd (och båt) från Cancun. Här hittar du vita finkorniga stränder, turkost hav, gator av sand och små, gulliga hotell. Sandstranden är flera kilometer lång, vattnet är klart, härligt långgrunt och naturen är lämnad orörd för att skydda fågellivet på ön. Här hittar du lugnet!

Holbox
Vita, långgrunda stränder så långt du kan se på den lilla paradisön Isla de Holbox.

4. Akumal

Akumal ligger mellan Playa del Carmen och Tulum. Här är stranden finkornig och mjuk som potatismjöl och vattnet är extra bra för snorkling. De flesta hotell ligger precis intill stranden och detta är en lugn turistort. Här lägger också de spektakulära havssköldpaddor sina ägg.

Akumal
Sanden är som potatismjöl i Akumal.

5. Playa del Carmen

Vita, palmkantade stränder avlöser varandra i den livliga badorten Playa del Carmen. Sanden är mjuk, vinden rasslar i palmbladen och dessutom finns bra snorkling i korallrev utanför. Playa del Carmen har förutom sol och bad bra shopping, många restauranger och barer. Här är det betydligt livligare än i Akumal och på Isla de Holbox.

Playa del Carmen
Palmkantade stränder och snorkling vid korallrev i Playa del Carmen.

6. Cancun

Cancun är huvudort på Mayarivieran där eleganta hotellpooler ligger sida vid sida med palmkantade paradisstränder. Playa Delfines och Puerto Morelos är två fantastiska stränder i Cancun-området. Det är i Cancun den stora flygplatsen ligger och detta är en riktig semesterstad med stora shoppinggallerior, natt- och strandliv.

cancun
I Cancun hittar du allt från vackra stränder till stora shoppinggallerior.