Kombinera Boston och New York – det bästa av två världar

2018-10-12
Amanda
Boston och New York är två resmål som är enkla att kombinera. Du kan enkelt ta dig mellan städerna och båda är mysiga att resa till året runt. Städerna skiljer sig – New York är typiskt amerikanskt med skyskrapor och Boston är mer engelskt och charmigt. Du väljer själv vilken stad du vill flyga till. Här är mina bästa tips!

Strosa genom parker, pausa på caféer, matmarknader, outlets eller spana in en NHL-match. Jag kan garantera att det är en upplevelse även för den som inte bryr sig ett smack om hockey. Boston och New York är två städer där du kan promenera överallt.

Boston är en av USA:s äldsta och mest promenadvänliga städer. Här blandas tegelbyggnader, parker, smala gator och skyskraporna. Staden förknippas ofta med sport, USA:s äldsta universitet Harvard University och ölmärket Samuel Adams.

New York är staden som aldrig sover och med över åtta miljoner invånare är det USA:s folkrikaste. Staden förknippas ofta med gula taxibilar, musikaler, skyskrapor och vår egen Henrik Lundqvist.

Jag själv gillar Boston mest – lite kanske för att min lillebror bor där. Senast jag var där passade jag på att flyga hem från New York istället. Jag tog snabbtåget ner som var jättesmidigt.

Det jag älskar med Boston är att man verkligen kan känna sig som hemma, staden är lagom stor och inte alls samma stress som i New York. Bostonborna är jättetrevliga och hjälpsamma. När du ser mina bilder längre ner förstår du varför jag älskar Boston!

Hur tar man sig bäst mellan Boston och New York?

Amtrak Acela Express är snabbtåget som tar 3–3,5 timme och kostar från 125$. Vanligt tåg kan ta upp till 4–5 timmar. Det finns även inrikesflyg till lågt pris som tar 1 timme. Med buss tar det drygt 4 timmar och kostar bara 10–40$.

Reser du med tåg mellan städerna kommer du till Back Bay eller South Station som ligger mitt i Boston. I New York kliver du av vid Penn Station som ligger nära Times Square.

Mest förmånligt är att hyra bil. Bensinen är billig och du kan hyra bil genom TUI. Att köra bil utan stopp tar 3–3,5 timme. Längs vägen kan du stanna och handla på Providence Place Mall i Providence och Wrentham Village Premium Outlet, som ligger en bit utanför. Från Providence tar det ca 2,5 timme att köra till New York. Ett tips är också att stanna vid New Haven som är en hamnstad.

Mina bästa Boston-tips!

Se & göra i Boston:

 1. BOSTON PUBLIC GARDEN & BOSTON COMMON GARDEN
  Två parker som ligger mitt i Boston och under vintern finns där en skridskobana.

 2. BEACON HILL
  En av Bostons äldsta stadsdelar. Här dominerar rödbruna tegel-radhus bland trånga kullerstensgator och gränder.

 3. TD GARDEN
  Arenan är mestadels känd som hockeylaget Boston Bruins och basketlaget Celtics hemmarena.

 4. FANEUIL HALL MARKETPLACE
  Faneuil Hall har varit en stor handelsplats sen 1743. Här finns flera butiker, restauranger och marknader.

 5. NEWBURY STREET
  Bakom bostadsområdet Back Bay ligger shoppinggatan Newbury Street med en euperisk atmosfär. Det är ett område som du säkert känner igen från film.

 6. WRENTHAM VILLAGE PREMIUM OUTLETS
  Här finns över 170 varumärkesbutiker. Ligger mellan Boston och Providence. Det går buss från Boston men smidigast är att ta en Uber eller köra bil.

 7. SAMUEL ADAMS BREWERY
  Boston Beer company är USA:s ledande bryggeri inom craft beer. Alla ölsorter har fått det symboliska namnet Samuel Adams. Ett tips är att gå med på en gratistur.

Restaurangtips i Boston

I Boston äter man framförallt skaldjur som hummer, ostron och musslor.

Little Italy – ett område med över 100 matställen med italienska trattorior och bagerier.
Rowes Wharf Sea Grille – fisk- och skaldjursrestaurang i Waterfront.
Joe’s American Bar & Grill – amerikansk restaurang som har riktigt god mat!

Mina bästa New York-tips!

Se & göra i New York:

 1. CENTRAL PARK
  Parken är populär för powerwalks och joggingturer. Ett tips är att stanna till på restaurangen The Loeb Boathouse som ligger intill en av dammarna.

 2. ROCKERFELLER CENTER & EMPIRE STATE BUILDING
  Båda utsiktsplatserna bjuder på fina vyer. Men köerna på Rockerfeller Center är kortare, därifrån ser du även Empire State Building.

 3. MADISON SQUARE GARDEN
  Mest känd som hockeylaget New York Rangers och basketlaget New York Knicks hemmarena.

 4. FIFTH AVENUE
  Kanske det mest kända shoppingområdet i New York och på Manhattan.

 5. WOODBURY COMMON PREMIUM OUTLETS
  Över 220 märkesbutiker med liknande utbud som outleten i Boston. Det går buss dagligen och en Uber är prisvärd.

 6. BROOKLYN BREWERY
  Affärsidén var att ölen skulle smaka som den gjorde i NY på 1800-talet. Ett tips är att gå med på en gratistur.

Restaurangtips i New York

I New York kryllar det om restauranger och mat från hela världen.

The Mercer Kitchen – en brunch är ett måste, kanske ser du en kändis.
Tao – en av de populäraste asiatiska restaurangerna.
Buddakan – kinarestaurang med häftig inredning och supergod mat.

Lycka till och trevlig resa!

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Så fotar du bäst under vattenytan

I takt med att mobilerna blir vattentäta har undervattensbilderna i våra sociala flöden blivit allt mer vanliga. Här ger fotografen Sara Strandlund sina bästa tips för att få till den där riktigt coola och snygga undervattensbilden på semestern.
Towe A Towe A 2019-02-07

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30