Kärlekslås - säkra evig kärlek på din vårweekend

2018-01-16
Towe A
Legenden säger att när ett älskande par låser fast ett hänglås på en bro och kastar bort nyckeln så utlovas evig kärlek. Dessa broar med hänglås kan nu ses över hela världen och har blivit en stor turistattraktion.

Det sägs att fenomenet med kärlekslås började i Kina och på 1960-talet låste italienska militärer fast lås vid Ponto Vecchio i Florens efter avslutad militärtjänstgöring.

Det var 2007 som världen exploderade av kärlekslås efter att den populära italienska filmen Ho voglia di te haft premiär. Filmen är baserad på den italienska romanen skriven av Federico Moccia. Huvudpersonerna i filmen hänger ett kärleslås på en bro och trenden var ett faktum.

Prag är ett populärt ställe för kärleksslås.

Nu kan du hitta lås i de flesta städer i Europa men hur vackert det än är ställer det också till problem. Pont des Arts i Paris klarade inte av tyngden av fler ton(!) hänglås och 2014 gick den sönder. Man valde då att byta ut broräcket mot plexiglas och alla hänglås såldes på auktion. Pengarna, över 2 miljoner svenska kronor, gick till välgörenhet.

I många städer idag är det fritt fram för kärlekslås men var beredd på att ditt lås kanske inte finns kvar vid ditt nästa besök. Många städer rensar nämligen broarna på lås en gång i månaden för att inte bron ska ta skada.

5 fina broar med kärlekslås

  • Brooklyn Bridge - New York, USA Bron mellan Manhattan och Brooklyn har blivit en symbol för staden. Passa på att promenera över bron och säkra er kärlek för alltid.

  • Makartsteg - Salzburg, Österrike Strosa över Salzach River och sätt fast ett hänglås medan du njuter av alptopparna i fjärran.

  • Hohenzollern - Cologne, Tyskland Bron som går över floden Rhen är så full av lås att det är svårt att se räcket. Hitta din plats och säkra din kärlek.

  • Karlsbron - Prag, , Tjeckien Det är inte helt enkelt att hitta en plats för ditt lås på Karlsbron då den är gjord av sten. Men många hittar sitt eget sätt att fästa sitt kärlekslås just här.

  • N Seoul Tower - Seoul N Seoul Tower är symbolen för Seoul. På väg upp i tornet passerar besökare en bro som nu är full av kärlekslås i olika färger.

Ta med ditt hänglås, och din käresta, på en romantisk vårweekend och lås fast det bland andra eller på en helt unik plats. Kanske är det själva resan mer än låset som säkrar er kärlek - läs våra tips på romantiska weekendstäder.

Liknande inlägg

Nyårsweekend - hit ska du åka

Ta några extra lediga dagar och fira nyår utomlands. Säg hej då till det gamla och skåla in det nya året på en helt ny plats i Europa. Upptäck nya platser, njut av god mat, härliga hotell, känn historiens vingslag och få minnen för livet under din nyårsweekend. Här kommer 5 tips på städer som firar nyår lite extra bra.
Towe A Towe A 2018-12-11

3 dagars weekend - bästa tipsen för dig som ska till Krakow

I Krakow kan en weekend nästan kännas för kort för att hinna uppleva allt det en stad har att erbjuda eller det man vill hinna med att se och göra. Här har du ett förslag på vad du kan hitta på i Krakow på 3 dagar - allt från besök i underjordiska museum, god mat och trendiga barer samt en liten Chopin-konsert dessutom.
Hanna P Hanna P 2018-11-30

Var ska man bo i Florida?

Florida är större än vad man kan tro och de tre populära städerna – Orlando, Miami och Fort Lauderdale – skiljer sig åt en hel del. Är du sugen på att åka till Florida men osäker på vilken stad som passar dig bäst? Läs vidare för en snabbguide till The Sunshine State.
Johanna N Johanna N 2018-10-23

Kombinera Boston och New York – det bästa av två världar

Boston och New York är två resmål som är enkla att kombinera. Du kan enkelt ta dig mellan städerna och båda är mysiga att resa till året runt. Städerna skiljer sig – New York är typiskt amerikanskt med skyskrapor och Boston är mer engelskt och charmigt. Du väljer själv vilken stad du vill flyga till. Här är mina bästa tips!
Amanda Amanda 2018-10-12