Inspiration
Romantisk weekend i 5 europeiska städer

Romantisk weekend i 5 europeiska städer

2017-10-06

Vem drömmer inte om en romantisk weekend med sin käresta? Fly den gråa vardagen och få tid för varandra med romantiska middagar och promenader hand-i-hand. Här följer några tips på våra mest romantiska cityresmål. Vare sig du vill ha kulturupplevelser, storstadsshopping eller gourmetmat till en billig peng.

Amsterdam är både romantiskt, storstad och cykelvänligt.

Cityromantik i Amsterdam

Här kan ni åka kanalbåt, picknicka i någon av de många parkerna eller besöka några av världens mest kända konstmuseer. Fördelen med Amsterdam är att det inte är alltför stort trots att det verkligen är en storstad. Ni behöver inte stressa utan kan promenera eller cykla mellan sevärdheter och smultronställen. Missa inte att besöka någon av stadens alla marknader och den mest romantiska marknaden är förstås den flytande blomstermarknaden. Läs mer om shopping, restauranger och nöjen i Amsterdam.

Fäst ett kärlekslås här! Prag har många broar över Moldau-floden. Dessutom är staden ett mycket prisvärt resmål.

Romantik + billigt = sant i Prag

Medeltidsbyggnader, renässanspalats och gränder som sicksackar sig fram över kullar gör Tjeckiens huvudstad Prag både intressant och vacker. Dessutom är prisnivåerna låga så du blir inte ruinerad av att unna dig och din käresta en riktig gourmetmiddag. Perfekt för dig som vill ha en romantisk weekend som inte kostar skjortan. Här finns till och med en mindre kopia av Eiffeltornet uppe på stadens högsta punkt, dit du kan åka bergbana.

Florens för kulturälskare

Blir du knäsvag av italienska piazzor, Michelangelo och da Vinci? Åk till Florens. Besök Boboliträdgården med anor från 1400-talet. Ta en långsam promenad och njut av skulpturer och porlande fontäner. Piazza Santo Spirito ligger i det lite lugnare området Oltrarno. Här hänger lokalbor på uteserveringarna kring torget och ibland är det marknad. Strosa, fynda och slå dig ned på trappstegen utanför kyrkan för att spana på folk. Missa absolut inte sko-museet och konsthallen dedikerat skodesignern Salvatore Ferragamo. En riktig pärla!

Julias "hemstad" Verona är resmålet för alla hopplösa romantiker.

Romantikens mittpunkt: Verona

På snudd till cheesy blir det nästan när man besöker Julias balkong, tillsammans med horder av andra turister så klart. Men det är ett måste om ni reser till platsen för Romeo och Julias kärlekshistoria. Missa dock inte att också besöka den romerska arenan och allra helst se en pampig operaföreställning där. Garanterat en oförglömlig upplevelse.

Detta är kanske världens mest passionerade land och här kan du se fler romantiska resmål i Italien.

Förutom pittoreska gator har Lissabon även mer moderna kvarter för den trendkänslige.

Lissabon för de oeniga

Gula spårvagnar som hankar sig upp för smala kullerstensgator mellan vackra husfasader – kan det bli mer romantiskt än så? Jo förresten, besök en mysig liten restaurang i Alfama, gamla stan, och lyssna på ”fado”, portugisisk folkmusik. Om ditt resesällskap föredrar trendigt och modernt för en het date passar kanske området ”Docas” vid hamnen bättre. Ni behöver inte bli osams, Lissabons olika kvarter och områden har något för alla smaker från shoppingstråk och bohemiskt till industrichict.

 

Här finns fler tips på city- och weekendresor.