Inspiration
De 10 mest instagramvänliga stränderna i Europa

De 10 mest instagramvänliga stränderna i Europa

2018-05-29

Inget är så populärt som att lägga upp stränder på Instagram under sommarsemestern. Gärna med parasoller på rad, tår i sanden och ett hav som skiftar i turkost.

Här har vi skapat en lista över de stränder kring Medelhavet som genererat mest likes på vårt instagramkonto genom tiderna. Så läs, begrunda och ta tillfället i akt och boka din nästa resa till en utav dessa drömstränder!

1. Brac, Kroatien

Stranden i Brac, Kroatien

Brac är störst av öarna i skärgården utanför Makarska-rivieran i Kroatien. Här finns stränder, vandringsleder, doftande pinjeskog, utsiktsberg och idylliska strandbyar. Här hittar du också Kroatiens mest kända strand Zlatni Rat – ”Gyllene udden”.

 

2. Kokkari, Samos

Den vita klapperstenstranden i Kokkari på Samos

I Kokkari på Samos i den grekiska ö-världen finns känslan av gammal fiskeby kvar. Den kilometerlånga stranden består av klappersten som gör vattnet kristallklart, så glöm inte snorkel och cyklop.

3. Elafonissi, Kreta

Den rosa korallstranden Elafonissi på Kreta.

Kreta är Greklands största och mest mångsidiga ö. Här hittar du den berömda stranden Elafonissi, där sanden färgats rosa av finmalda snäckor och koraller.

4. Cala d’Or, Mallorca

Cala Dór på Mallorca

Cala d’Or ligger på Mallorcas östra kust som är känd för sina många vackra vikar som skär in i den klippiga kusten. De fina badvikarna med kristallklart vatten är kännetecknet för Cala d’Or.

5. Alcudia, Mallorca

Barnvänliga Alcudia på mallorca

Alcudia är Mallorcas sol- och badresmål nummer ett. Kring den 15 kilometer långa sandstranden finns restauranger, shopping och sportaktiviteter. På den fina Playa de Muro-stranden ligger TUI Family Life Alcudia Pins.

6. Cala Mayor, Mallorca

Cala Mayor på Mallorca

Cala Mayor passar dig som vill kombinera sol och bad med storstadsliv, shopping och kultur på Mallorca. Badorten ligger bara fem kilometer från storstaden Palma, har en fin sandstrand och ett av öns mest kända konstmuseer.

7. Alghero, Sardinien

Alghero på Sardinien.

Alghero på Sardinien med den nyare stadsdelen Lido har en fin strand och här ligger de flesta av våra hotell. Den palmkantade strandpromenaden är perfekt för löprundor och promenader.

8. Cala Millor, Mallorca

Cala Millor på Mallorca

Badorten Cala Millor ligger vid en av de finaste stränderna på Mallorcas östkust. Längs stranden löper en strandpromenad med palmer och pinjeträd.

9. Palma Nova, Mallorca

Palma Nova, mallorca

Palma Nova på Mallorca har tre fina sandstränder som breder ut sig i tre mjuka bukter mitt i centrum.

10. Chania, Kreta

Chania på Kreta

I Chania på Kreta får du en semester med folkliv, omväxling och lagom stadspuls.Promenera längs vattnet till Nea Chora, som är en lugnare stadsdel med fina stränder och grekiskt vardagsliv.