Inspiration
If you’re going to San Francisco – 10 insidertips!

If you’re going to San Francisco – 10 insidertips!

2017-06-05

Ständigt aktuella San Francisco är med sin vackra arkitektur förmodligen den stad i USA som mest liknar Europa. Känd för sin årliga Prideparad och den första staden i världen att förbjuda plastflaskor – San Francisco har många sidor och här ger Sussi Holm sina absolut bästa insidertips. Från sevärdheter till mat!

San fransisco

Tjejen bakom tipsen - Sussi Holm

Sussi Holm, 30 år, har bott och studerat på universitet i San Francisco.

Här delar hon med sig av sina bästa tips från staden – tips som du inte hittar i guideböckerna. Låt dig inspireras av Sussis San Fran!

10 tips för dig som vill upptäcka San Fransisco

Från cykelturer över Golden Gate till den bästa vintageshoppingen - här är insidertipsen till San Fransisco!

  1. Alcatraz får du inte missa när du besöker San Francisco. Även om amerikanerna är bättre på att köa än vad vi kanske tror är det smart att boka biljetter till Alcatraz redan hemifrån för att slippa långa köer.

  2. På andra sidan av Golden Gate-bron ligger vackra Golden Gate National Recreation Area. Här promenerar San Franciscoborna, joggar och går med hunden. Du kan promenera hela vägen till Marina District och kommer då passera Place of Fine Arts Theatre. Perfekt för en morgontur helt enkelt!

  3. På San Franciscosidan ligger Golden Gate Park, en stor park som rymmer mycket. Hyr en cykel och åk på upptäcktsfärd där du kan stöta på livs levande bufflar och avsluta med den fridfulla Japanese Tea Garden.

  4. Besök California Academy of Science. Extra roligt om du reser med barn!

  5. På Tartine Bakery kan du ta en paus från storstaden och glömma vardagen medan du smaskar på något av deras bakverk.

  6. Mission District är både hippt och lite galet. Här har du massor av moderna fik med gott kaffe. Är du intresserad av vintage och lite mer unik shopping får du inte missa Valencia Street.

  7. I San Francisco finns flera POPOs – Privately Owned Public Open Space. Det kan vara allt från stora takterrasser och balkonger till grönskande parker. En av de bästa POPOs hittar du på taket till Crocker Galleria vid Market Street. Helt klart värt ett besök!

  8. I populära Dolores Park kan du ta sätta dig på en filt med en god bok eller bara köra lite ”people watching” medan solen skiner. Bättre än så blir inte livet.

  9. Skulle du tröttna på de dimmiga kullarna i San Francisco kan du hoppa på Cal-Train och åka söderut där klimatet är varmare än inne i staden. I mäktiga Silicon Valley har de digitala jättarna Google och Facebook sina högkvarter. Du kan också strosa bland caféerna, biblioteken och de klassiska collegehusen på Stanford University.

  10. Är du ett fan av serien ”Förhäxad” om de tre magiska systrarna så är tyvärr deras adress i San Francisco - 1327 Prescott Street - påhittad. Det finns gator som liknar den i serien men huset ligger egentligen i Los Angeles och allt kring serien filmades med kulisser.

Alcatraz - det kända gamla fängelset utanför San Francisco. Boka din biljett i tid!

Blev du sugen på att boka resan nu? Här ser du hela TUI:s utbud av San Francisco