Resor
till
San Francisco

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1,5 liter vattenca 15:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaDollar (USD)
  • Tidsskillnad-5/-9 timmar
  • HuvudstadWashington D.C
  • SpråkEngelska
  • Folkmängdca 864 800

Resor till San Francisco

San Francisco

Med sina otaliga kullar, pittoreska gator och spektakulära bukt – där tjock dimma ofta adderar en filmisk mystik till stadens siluett – erbjuder San Francisco några av världens mest ikoniska vyer. Staden är också känd för sin kreativitet. Här har allt från kulturella trender till tekniska innovationer och viktiga folkrörelser fått sin början.

Du utforskar San Francisco bäst till fots eller på cykel. Om du är uppmärksam så hittar du konst och sevärdheter nästan var du än är i staden. Från kända gatukonstverk till spännande museer och fin arkitektur. Om benen tröttnat på de häftiga, branta backarna är det skönt att kollektivtrafiken fungerar utmärkt. Hoppa på en buss, tunnelbana, eller någon av de gamla spårvagnarna som är en upplevelse i sig.

Stjärnkrogar, food trucks och närodlat

San Francisco har flest restauranger per invånare av alla USA:s storstäder, så en matupplevelse är aldrig långt bort. Här hittar du allt från stjärnkrogar och mat från all världens hörn till hippa food trucks och matmarknader med närodlade ekologiska råvaror. Missa till exempel inte att äta tacos och burritos på något av de många bra mexikanska ställena i Mission District, eller riktigt bra sushi i Japan Town.

Fisherman’s Wharf och sjölejon

Golden Gate-bron är en av världens mest kända broar och väl värt ett besök – gärna på två hjul. Hyr en cykel och cykla över bron till den mysiga lilla hamnstaden Sausalito och ta sen färjan tillbaka när du känner dig nöjd. Om du hellre håller dig centralt kan du cykla till Golden Gate Park, som trots namnet inte ligger särskilt nära bron, eller förbi marinan längs kajerna till turistkvarteren Fisherman’s Wharf och Pier 39. Där hittar du massor av gatuförsäljare, mat och aktiviteter, men självklart till turistpriser. Att titta på sjölejonen som ligger och latar sig i solen är dock helt gratis.

Världskänt fängelse

Alcatraz-fängelset är en annan stor sevärdhet som du inte bör missa. Låt dig fängslas av den prisbelönta rundturen med ljudinspelningar där både fångar och fångvaktare berättar om tillvaron på fängelset och de mest kända flyktförsöken. Färjan till och från fängelset bjuder på häftiga vyer över San Francisco Bay, staden och broarna.

Napa, Sonoma och Silicon Valley

Om du mot förmodan känner att du är ”klar” med San Francisco, eller helt enkelt vill passa på att se lite mer av Kalifornien, finns det gott om intressanta och fina resmål i närheten. På andra sidan bukten finns University of California, med ett fint universitetsområde och i Berkeley finns gott om mysiga matställen och caféer. En liten bit söder om staden ligger det ursprungliga Silicon Valley – där flera av världens mest innovativa företag har sina huvudkontor. Det är också nära till ”wine country”, med dagsutflykter till både Napa och Sonoma Valley.

Restyper i San Francisco

Rekommenderade hotell - San Francisco

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i San Francisco Visa alla hotell på USA