Inga ”post vacation blues” efter träningsresan, enligt Leila Söderholm

När du kommer hem från en semester och nästan omedelbart börjar drömma dig bort igen – det är vad vi i resebranschen kallar för ”post vacation blues”. Men enligt vår träningsguru Leila Söderholm förekommer det inte i samband men träningsresor. Snarare raka motsatsen – deltagarna kommer hem helt fyllda av positiv energi.

I första delen av intervjun berättar Leila om hur hon gör för att vara inspirerande och hur lite du kan träna och fortfarande få effekt. Leila är också en av de träningsprofiler som är med på våra träningsresor i vår och höst. Här är hennes tankar om varför människor är gladare efter en träningsresa jämfört med en vanlig semester.

Vad är det bästa med träningsresor?

Jag tycker att det är så fantastiskt roligt. Dels älskar jag att resa och så är det helt magiskt att få ha grupper på det här sättet. Människor är glada när de reser och faktiskt ännu gladare på träningsresor tycker jag.

Vad beror det på tror du?

En träningsresa är något – en nystart, eller en fortsättning på en resa de påbörjat. Det är som guld som glimmar, något bra som är på gång. Så därför är folk superglada och härliga.

Hur gör ni på träningsresorna – är det smyg- eller hårdträning som gäller?

Du väljer själv var du vill lägga ribban. Vill du köra ett pass om dagen, eller fyra, så gör du det. Vi har allt från korta, effektiva pass till vattengympa, löpträning och yoga. Vi jobbar också mycket med föreläsningar och går in på djupet om mental träning och andra verktyg som gör att våra deltagare känner att de har allt som krävs för att göra den förändring de vill i vardagen.

Är det inte lätt att motivationen till att göra den förändringen pyser ut när de kommer hem till vardagen?

Jag tycker att det är tvärtom, faktiskt! De får så många saker med sig hem i bagaget, olika pass och knep för att motivera sig själva i vardagen, så i min erfarenhet har de kvar peppen länge.

Så inga ”post vacation blues”, som vi ibland pratar om i resebranschen?

Jag har inte forskat på det, men jag tror faktiskt att träningsresor inte har det alls. Jag har gjort så många resor och när vi kommer hem är deltagarna helt speedade och energifyllda, länge. De åker hem och gör slag i saken, gör de förändringar som behövs. Det är superhäftigt – jag blir lika förvånad varje gång över vilka förändringar de kan göra på en vecka.

Vart går nästa träningsresa?

I maj åker vi till Rhodos på en kom i form-resa tillsammans med Coop Mer Smak. Där har vi ett riktigt smörgåsbord av roliga och utmanande pass med intressanta föreläsningar på kvällarna.

Vi kanske ses på Rhodos i maj då, Leila! Och hoppas att ingen åker hem därifrån med några blues, förutom möjligen i hörlurarna.

Missa inte första delen av intervjun med Leila Söderholm, där hon berättar om hur hon gör för att koppla på och vara inspirerande och berättar om sitt koncept med smygträning.


Här kan du läsa mer om våra träningsresor och se vad som ligger i kalendern framöver. Och visste du att på du på våra Robinson- och TUI Magic Life-hotell alltid kan träna hur mycket du vill? Där väljer du mellan allt från ledarledda pass till landsvägscykling, tennis och gym.