Guldkant på semestern med All Inclusive

När vi åker på semester vill vi gärna lämna vardagen där hemma. Då kan det vara riktigt skönt att sätta guldkant på semestern genom att boka All Inclusive och ha allt klart redan när planet lyfter – både mat och aktiviteter. Missuppfattningen att All Inclusive är tråkigt och likadant vart du än reser är just det – en missuppfattning.

the ravenala attitude

Anna Wennerström, som jobbar med Marketing på TUI, var nyligen på Blue Star The Ravenala Attitude på Mauritius. Där fanns det en All Inclusive som satte dubbla guldkanter på semestern och gav familjen lugn och ro att skapa sin alldeles egna semesterupplevelse.

Höga förväntningar

Anna och hennes man är väldigt matintresserade och hade delvis valt hotellet för att de hört mycket gott om just maten. Det kändes också lite extra bekvämt eftersom barn, i familjen 2 och 5 år gamla, ibland bara vill ha lite grann och andra dagar vill ha jätteportioner om något var riktigt gott.

Ny upplevelse varje kväll

Blue Star Ravenala Attitude är långt ifrån All Inclusive med en enda bufférestaurang – det finns en hel del att välja på; sju middagsrestauranger, picnic-korg till lunch, mauritisk streetfood och mycket mer. Innan de kom fram visste inte Anna riktigt hur det skulle fungera rent praktiskt med alla dessa valmöjligheter men det visade sig vara väldigt enkelt. Direkt vid ankomst bokade de olika restauranger för att kunna få en ny matupplevelse varje kväll. Det var inte bara menyerna som skilde sig åt – varje restaurang hade en unik inredning speglade de olika menyerna.

Den mauritiska hade en typ av inredning och kockar som stod och lagade maten inne i restaurangen. Den italienska hade en annan atmosfär. Det var bra uppbyggt för att skapa olika upplevelser. – Anna

Trots restaurangernas guldmedalj i goda ambitioner går det inte alltid att få de minsta i familjen att pröva nya smakupplevelser. På den asiatiska restaurangen hittade barnen inget som föll dem i smaken. Det visade sig inte vara något större problem.

Då kunde vi gå över till buffén och hämta något annat. Det fanns stor flexibilitet hos personalen. Var barnen sugna på pasta bolognese gick det alltid att fixa. – Anna

Snorkling och utflykter

All Inclusive kan vara flexibelt på fler sätt än att det går att få pasta bolognese på den asiatiska restaurangen. Till exempel om du skulle vilja ta en utflyktsdag går inte din All Inclusive till spillo.

Då kunde man ringa och beställa lunchpaket kvällen innan som höll samma höga standard som på hotellet. Jättebra att kunna ta med sig och inte behöva betala extra. – Anna

Även om Anna visste att det var bra All Inclusive på hotellet var det ändå en överraskning att mycket ingick i en så stor utsträckning. Förutom mat och ingick även många vattenaktiviteter, bra med tanke på att många gärna reser till Mauritius för just sol och bad.

Vi kan bli resortrastlösa men här fanns det mycket att göra så det blev aldrig tråkigt. Två gånger om dagen kunde man följa med på snorklingsturer. Snorklingen var fantastisk! Du kunde åka iväg en halvtimme med båt utan någon extra ansträngning. – Anna

Klassisk omelette

Även om frukostbuffén serverades på samma restaurang varje dag var det inget som gjorde att det blev samma upplevelse varje morgon. Anna berättar att det fanns klassisk europeisk frukost men även många lokala inslag som exotiska frukter.

De små detaljerna

De små detaljerna kan göra mycket – som till exempel att få servering direkt vid bordet. Och något som förhöjde middagskänslan var att de små men ändå viktiga delarna.

På restaurangerna fick du en vinlista, du behövde inte anpassa dig efter bara en sort, utan kunde välja utifrån vad du åt och vad du själv tyckte passade till det. – Anna

Något annat som förhöjde resan var att familjen bara hade en enda regel för sin All Inclusive-semester: Man måste äta en glass varje dag. Och som tur var fanns det glass runt varje hörn på hotellet.

Det är inte bara på Blue Star The Ravenala Attitude där All Inclusive är något utöver det vanliga. Om du letar inspiration till nästa semester- och matresa kan du kolla in TUI Family Life Aegean Blue, TUI Sensimar Kalliston och TUI Family Life Aegean Park som alla tre har fått högsta betyg för maten från sina gäster.

TUI Blue Star Ravenala Attitude
Med All Inclusive får du gott om valmöjligheter när det gäller frukost, lunch och middag!