2018-11-02

Gran Canaria med barn - bästa tipsen

Sommaren 2018 var det dags för familjen Lif att prova något nytt och de valde att åka med TUI till Gran Canaria. De bodde på Tres Vidas, ett av fem hotell i området Bahia Feliz. Familjen såg fram emot lata dagar med sol och bad, blandat med upptäcktsfärder runt om på ön. Här kommer deras bästa tips till att resa till och upptäcka Gran Canaria med barn.

Möt resebloggaren Sandra Lif

Namn: Sandra Lif
Familj: Man och två barn (5 och 8 år)
Bor: Bromma, Stockholm
Gör: Jobbar som kommunikationskonsult och driver resebloggen Lifsresor.se
Favoritresmål i Sverige: Åre (sommar som vinter)
Favoritresmål i världen: Sydafrika, Thailand och Singapore
Nästa familjeresa: Resa runt i Senegal i två veckor över höstlovet

Poolaccess på Tres Vidas, Bahia Feliz

Hotellet TUI Family Life Tres Vidas är ett mindre lägenhetshotell som ligger i utkanten av området Bahia Feliz. Vi valde bort de större lägenheterna för att istället njuta av lyxen med så kallad poolaccess. Det var en riktig lyckoträff för vår familj.
Vi hade en stor uteplats och precis utanför den fanns poolen som vi delade med tre andra lägenheter. Där kunde vi riktigt koppla av och barnen lekte gärna med barnen i grannlägenheterna. Visst kunde man gå ner och bada vid det stora poolområdet men det kändes inte alls lika lockande när vi hade vår egna oas. Till stora poolen gick vi dock när det var dags för vår 5-årings simskola. Han lärde sig mycket och simlärarna var toppen så att boka simskola gör vi gärna igen.

tres vidas balkong
Vy från uteplatsen på Tres Vidas, Bahia Feliz.

Egentid på familjesemester

Även när man åker på familjesemester så tycker vi att det behövs utrymme för oss vuxna att göra saker som vi vill göra. Något jag alltid längtar efter är att dyka, så en av dagar lämnade jag resten av familjen på hotellområdet och tillbringade istället dagen under ytan.
Jag använde mig av Davy Jones Diving, en dykskola i staden Arinaga på sydöstra delen av Gran Canaria. Trots närmare 600 avklarade dyk så har jag aldrig tidigare dykt i Atlanten. Jag hade bävat för temperaturen men tack vare våtdräkten (7 mm) med huva så klarade jag mig väldigt bra. Jag kan väl inte påstå att dykning på Gran Canaria är av toppklass men jag, som gammal dykinstruktör i svenska vatten, njöt trots allt av bra sikt, tyngdlöshet och en och annan fisk.

dyka gran canaria
Höjden av semesteravkoppling – att få sväva bort under ytan.

Stanna inte på hotellet

Det finns mycket på stora hotellkomplex som gör att semestern för barnfamiljer flyter smidigt men mitt tips är att inte fastna där och gå miste om allt som finns att uppleva på en ö som Gran Canaria. Åk på TUI:s arrangerade utflykter eller åk på era egna. Något som gjorde att vi lätt kom iväg både på utflykter och till middagsrestauranger längst med hela kusten var att vi valde att ha hyrbil hela veckan istället för att åka med busstransfern till och från flygplatsen. Det var inte många hundralappar vi behövde lägga till för att få den friheten.

Snirkliga serpentinvägar och storslagna vyer mötte oss i bergen.
paella gran canaria
Mer än en paella hann vi med på vår vecka på Gran Canaria.

Tips på utflykter från Bahia Feliz

 1. Åk upp i bergen Hyr en bil och åk på upptäcktsfärd i bergen. Charmiga småbyar, storslagen utsikt och lite småläskiga serpentinvägar.

 2. Puerto de Mogán En mysig liten by på sydvästra Gran Canaria. Åk hit för en eftermiddagspromenad i hamnen, en skaldjursmiddag på en av byns alla restauranger och avsluta dagen med att se solen gå ner i Atlanten.

 3. Maspalomas sanddyner Ta en tur till denna miniöken längst ner på södra Gran Canaria. Lek loss i sanddynerna och ta sen ett svalkande bad i havet bredvid. Tänk på att det kan bli väldigt varmt mitt på dagen så mitt tips är att åka tidigt eller, som vi gjorde, på sen eftermiddag.

maspalomas barn
Att leka i Maspalomas sanddyner var både jobbigt och roligt.
5. Vi fick uppleva en fantastisk solnedgång i den oändliga Atlanten.
Vi fick uppleva en fantastisk solnedgång i den oändliga Atlanten.

Sandras tips på andra barnvänliga resmål

 • Dubai
  I Dubai finns något för alla. Här kan du ligga på stranden på förmiddagen, shoppa på eftermiddagen och välja middagsrestaurang från världens alla hörn till kvällen. Även lagom tidsomställning (åt rätt håll) från Sverige.

 • Hong kong
  Här finns så mycket att göra och det är så annorlunda emot Sverige. Åk ut i skärgården och vandra, åk upp på The Peak och se staden från ovan eller besök något av stadens alla fina museer.

 • Thailand
  Man kommer liksom inte ifrån att Thailand är ett otroligt barnvänligt resmål. Underbara stränder, härligt väder, god mat och massor av roliga aktiviteter. Och väldigt bra dykning förstås.

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Hållbar turism på Kap Verde

De senaste decennierna har besökarna till Kap Verde blivit fler, och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Lika långa stränder som somrar och behagligt klimat året om. En ökad mängd gäster har medfört mer avfall, något som vi vill stävja genom TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi och vatten.
Carl J Carl J 2019-09-17

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

Vad är medelhavsklimat?

Drömmer du ibland om att flytta till ett varmare klimat när vindarna blir svalare och mörkret sakta men säkert börjar smyga sig på här hemma? Många av oss svenskar gillar nog att åka till den del av världen där det är ett skönt och behagligt medelhavsklimat och värmen håller i sig långt in på hösten. Men vad är det då som kännertecknar ett medelhavsklimat?
Ulrica T Ulrica T 2019-08-28