Flexibel halvpension - slipp binda upp dig

2018-05-23
Jonas S
Du har hittat sommarens resa. Du vet vart du vill åka. Du har till och med hittat ett par hotell som du nu väljer mellan. Du vill bo nära havet, max 200 meter. Du vill ha ett fint poolområde. Du vill ha balkong. Men hur många måltider vill du boka i förväg?

Du har testat både frukostbuffé alla dagar och All Inclusive – när alla måltider, barservering och till och mer lite snacks mellan måltiderna ingått. Nu ska du ju till den där orten där du har ett par favoritrestauranger och vill inte känna att alla kvällar är uppbokade i förväg. Samtidigt känner du att det är bekvämt att ha mer än bara frukost bokat. Känner du igen dig?

Lösningen heter flexibel halvpension – då ingår frukost varje dag och sen väljer du om du vill att middag eller lunch ska ingå.

Flexibel halvpension – Så funkar det

Ibland innebär flexibel halvpension att det är fritt val mellan lunch och middag. I andra fall handlar det om att ”default-läget” är frukost och middag men att du dagen innan kan välja att byta ut nästkommande dags middag mot en lunch. Oavsett vilket kan ni varva middagar ute med middagar på hotellet. Och lunch ska ni väl ändå äta.

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

Afternoon Tea världen över

En klassisk Afternoon Tea består av ett bord fullt av godsaker, scones, smörgåssnittar och en uppsjö av tesorter, på ett fint uppdukat bord. Traditionen är ursprungligen från England, men numera kan du njuta av en Afternoon Tea på många olika sätt och platser i världen. Här kommer tips på några riktiga guldkorn, både traditionella och med en tvist!
Johanna N Johanna N 2019-03-11

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Så fotar du bäst under vattenytan

I takt med att mobilerna blir vattentäta har undervattensbilderna i våra sociala flöden blivit allt mer vanliga. Här ger fotografen Sara Strandlund sina bästa tips för att få till den där riktigt coola och snygga undervattensbilden på semestern.
Towe A Towe A 2019-02-07