2019-12-17

En guide till Curacao

Curacao formar tillsammans med öarna Aruba och Bonaire i Karibien något som kallas för ABC-öarna. Här hittar du kristallklart vatten, naturupplevelser och snorkling i världsklass.
I samarbete med Curacao turistbyrå

Curacao är ett tropiskt paradis som står på mångas önskelista. Här tipsar vi om öns bästa stränder, vad du inte bör missa och bästa tiden att besöka detta paradis.

Curacao välkända hus.
Curacao välkända hus.

Hur är vädret på Curacao?

Curacao har en medeltemperatur på 28 grader och du slipper frysa när än du reser. Ön har sommer året om men i oktober kan det komma regnskurar. Bra att veta är att Curacao ligger utanför orkanbältet.

Vad kan man göra på Curaçao?

Ön erbjuder lite av allt oavsett om du vill ha äventyr i det vackra landskapet, sevärdheter eller båtturer, shopping och festkvällar med lokala specialiter.

I den kulturella och historiska huvudstaden i Willemstad blandas restauranger, affärer och marknader med varandra och på öns 444 kvadratmeter ligger ett händelserikt kulturarv, som lockar de som är intresserade av historia och kultur. Huvudstaden finns på UNESCO: s världsarvslista.

curacao beach
Curacao har många fantastiska stränder.

Vilka stränder är de finaste på Curacao?

På tropiska Curacao finns naturligtvis massor av fantastiska stränder.
För avkoppling, bad och snorkling är Playa Piskado och Blue Bay Beach det perfekta valet. Här kan du koppla av med utsikt över de vajande palmerna och blått vatten. Om du å andra sidan vill ha lugn och ro och en strand med lite färre människor, gå till den norra delen av ön. Playa Kenepa Grandi, även kallad Great Knip, är vacker och fridfull.

Oavsett vilken strand du väljer kommer du inte bli besviken. Ön har över 35 stycken.

Var bor du på Curacao?

Området runt Blue Bay är det bästa stället för sol- och strandentusiaster. Det kristallklara vattnet gör platsen idealisk för dykning och snorkling. De fina stränderna på västkusten ligger inte långt från detta område.

Bästa sättet att ta sig runt är att hyra bil och ta en tur norrut. Här hittar du stranden Kleine Knip, som också är perfekt för solbad, bad, snorkling och dykning. Missa inte heller Klein Curaçao.

curacao beach
Vattnet på Curacao skiftar i en härlig turkosblå färg.

Liknande inlägg

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S 2019-12-20

Vad är medelhavsklimat?

Drömmer du ibland om att flytta till ett varmare klimat när vindarna blir svalare och mörkret sakta men säkert börjar smyga sig på här hemma? Många av oss svenskar gillar nog att åka till den del av världen där det är ett skönt och behagligt medelhavsklimat och värmen håller i sig långt in på hösten. Men vad är det då som kännertecknar ett medelhavsklimat?
Ulrica T Ulrica T 2019-08-28

Bästa familjehotellen på Cypern

Familjevänliga Cypern är en av Medelhavets mest solsäkra platser. Ön har alla grundingredienser för den perfekta barnresan, med smaker som tillfredsställer även de minsta och mest kräsna gästerna. Vad sägs om stränder, slott och sevärdheter från antiken? Släng med parker, vattenaktiviteter, muséer, båtturer och glass i stora lass. Det räcker för att skämma bort vems om helst. Här kan du kika in de mest familjevänliga hotellen på Cypern!
Carl J Carl J 2019-05-08

Våra kunders favorithotell på Samos

Våra kunder älskar Samos, det syns på de höga betygen! Här har vi samlat fem hotell som våra kunder verkligen tycker om, som alla fått över 8 av 10 i betyg.
Marie L Marie L 2019-05-03