Barbados – ett perfekt resmål för en romantisk semester

Bländande vita stränder, turkost vatten och tropisk grönska. Barbados har verkligen allt du kan förvänta dig av ett karibiskt paradis, och lite till. Simma med sköldpaddor, besök botaniska trädgårdar och avsluta dagen på klipporna vid Northpoint framför en magisk solnedgång. Det är helt klart till Barbados du ska åka till för att få en riktigt romantisk resa med din kärlek.

I samarbete med Barbados turistbyrå

BARBADOS LOGO CMYK-FC

Tänk dig att du vaknar upp på Barbados med din älskling. En karibisk paradisö ligger framför era fötter. Det finns inga måsten för dagen, mer än att bara vara i nuet. Precis som det ska vara på semestern.

Oavsett om ni bara vill koppla av eller är ute efter en mer aktiv semester så finns det mängder av saker att hitta på. Nedan listar vi några tips som ni kan ta del av för att få ut så mycket som möjligt av er romantiska getaway.

Stränder på Barbados

Stränderna på Barbados är fantastiska. En av tjusningarna är att det inte finns några privata stränder alls på ön. Utan alla stränder är öppna för alla, den ena stranden mer fantastisk än den andra. Blir det en heldag – passa på att packa en picknickkorg med en massa gott och ha en mysig lunch på stranden.

Barbados Bottom Bay - TUI
Stranden Bottom Bay på Barbados östkust.

Besök vackra trädgårdar

Barbados har en fantastisk natur och det finns flera vackra trädgårdar att besöka. Adromeda Botanical Gardens ligger på östkusten och är fylld av tropiska växter. Orkidéer, Bouganvilla och Helicoia är bara några av alla ljuvliga blommor du kan se. Med lite tur finns det även chans att se kolibrier! Här finns även ett trädgårdscafé där ni ta varsin kaffe eller äta en matbit.

I mitten av ön, inbäddat i Barbados regnskog, ligger Hunte’s Garden. I den lummiga trädgården kan du strosa på stigar mellan ståtliga gröna växter eller bara sitta och insupa atmosfären på en av alla parkbänkar. Vandra i soliga delar av trädgården för att sedan komma in i tät djungel dit solens strålar inte når fram. Medan du promenerar ljuder toner av klassisk musik i bakgrunden vilket inger känslan av att befinna sig i en saga.

Barbados Hunte's Garden - TUI
Hunte's Garden är väl värt ett besök!

Upplev livet till havs och under ytan

Att snorkla är nästan ett måste på Barbados. Det finns nämligen riktigt bra snorklingsmöjligheter med koraller och tropiska fiskar i alla möjliga färger. Boka en katamaranutflykt till korallrevet vid Folkestone Marine Park och snorkla bland havssköldpaddor. Vid Carlisle Bay finns möjlighet att dyka vid skeppsvrak.

Kanske ska ni fira något speciellt, som en bröllopsdag eller så kanske du är nykär och bara vill imponera lite. Hur som helst, vill du lyxa till det ordentligt – hyr en privat katamaran över en helg med både kock och kapten och segla längs med de turkosa kusterna.

Havsköldpaddor Barbados - TUI
Snorkla med havssköldpaddor vid Folkestone Marine Park.

Romantiska middagar på Barbados

God mat och bra restauranger finns det gott om – i alla prisklasser, från enkelt till lyx. Det bajanska köket består till största delen av fisk. Ett riktigt paradis för fisk- och skaldjursälskare med andra ord.

Att hitta en restaurang med fin utsikt, bortsett från utsikten av din ögonsten vill säga, är lätt på Barbados. Det finns massor av restauranger där vissa av dem ligger precis intill strandkanten, som upplagt för romantik.

Ett av de lyxigare alternativen som är väl värt ett besök är restaurangen The Cliff. Restaurangen bjuder på en riktig matupplevelse, service i hög klass och en romantisk atmosfär. Med ett läge precis intill havet och belysning som ger ett förtrollande sken under kvällarna, kommer du inte att bli besviken. Ett tips är att boka bord i god tid för att få ett bord med bästa läget.

The Cliff restaurant - TUI
Restaurangen The Cliff har ett oslagbart läge.

Barbados är helt enkelt ett paradis för par som vill åka på en romantisk resa. Kanske är du inte mer förälskad i din partner när resan lider mot sitt slut, men jag tror definitivt att du kan ha hittat en till kärlek – nämligen Barbados.

Solnedgång Barbados - TUI
Avsluta dagen med en romantisk promenad i solnedgången.

Nyfiken på att läsa mer? Missa inte att läsa 5 skäl till att besöka Barbados där du kan läsa om fler upplevelser.

Här hittar du TUIs resor till Barbados.