5 skäl till att besöka Barbados

Det är kanske inte supersvårt att hitta skäl till att besöka Barbados. Många placerar nog Karibiens soligaste ö – med sina kritvita stränder och knallblå hav – högt på listan över drömresmål. Men, om du mot förmodan behöver övertygas, kommer här 5 goda skäl att boka in Barbados som nästa semesterdestination.

I samarbete med Barbados turistbyrå

BARBADOS LOGO CMYK-FC

Stränderna

Barbados har några av Karibiens bästa stränder – och förvånansvärt många med tanke på öns storlek. Den dramatiska kusten har formats av hav och vind där Atlanten möter Karibiska havet.

Östkusten – som vetter mot Atlanten – är surfarnas favorit och stränderna här är generellt sett inte så badvänliga.

I söder finns flera mysiga små stränder, t ex Bottom Bay, och en fin strandpromenad med gott om restauranger, barer och sevärdheter.

Västkusten är mer skyddad och har de långa, mjuka sandstränderna vi förknippar med Karibien, som vidsträckta Carlisle Bay strax utanför Bridgetown och lugna Gibbes längre upp på västkusten.

Den norra delen av ön domineras av spektakulära klippor, men även här går det att hitta undangömda stränder i vikarna mellan stenformationerna.

barbados beach
Gibbes Beach på Barbados.

Vattensport

Barbados är som gjort för vattensport och naturupplevelser. Här blåser pålitliga vindar som ger fina kite- och windsurfingförhållanden året runt, t ex i Silver Sands där du kan ta lektioner om du vill prova på.

Längs öst- och sydkusten finns även gott om platser som lämpar sig för vågsurfing. Utanför den vittvättade staden Bathsheba rullar till exempel mångdubble världsmästaren Kelly Slaters favoritvåg in.

Om du föredrar lite lugnare vattenaktiviteter har Barbados också utmärkta förhållanden för snorkling, vrakdykning och sköldpaddsspotting.

Barbados surfing
Lär dig surfa på Barbados.

Spa och Wellness

Ett besök på Barbados är ett utmärkt tillfälle att koppla av och varva ner. Solskenet, värmen och den salta havsluften hjälper till att lindra värk och smärta. Det finns också många sätt att sänka tempot och höja avkopplingen ytterligare – från yoga på vattnet och lyxiga spaupplevelser till ett besök i den prunkande trädgården Hunte’s Garden, ackompanjerat av klassisk musik.

Oistins Fish Fry

På kvällar, och speciellt helger, förvandlas fiskebyn Oistins till en sjudande gryta av smaker, musik och aktivitet. På Oistins Bay Gardens bjuds det in till ”fish fry”, där pinfärska fiskar och skaldjur av alla de slag steks eller grillas på beställning och serveras direkt i handen. Stämningen är avslappnad och familjär bland både turister och lokalbefolkningen längs picknickborden. Ur högtalarna strömmar calypso och gamla reggaeklassiker och har du tur prickar du in en kväll med liveband. Passa även på att botanisera bland marknadsstånden där du kan köpa konsthantverk, kläder, målningar och mycket mer.

barbados food
På Oistins Bay Gardens bjuds det in till ”fish fry".

Harrisons Cave

Mitt på Barbados, i höglandet, hittar du en av öns största sevärdheter – Harrison’s Cave. Det är i själva verket ett grottsystem som är minst 2,3 kilometer långt och så mycket som 15 meter högt i den största delen, the Great Hall. Vill du utforska det ännu aktiva grottsystemet kan du välja mellan guidade turer till fots (ibland till och med på alla fyra) eller i speciella spårvagnar.

harrison cave barbados
Harrisons Cave på Barbados är en mäktig upplevelse.

Varför nöja sig med fem skäl, kanske du undrar? Ja, för någon gång måste vi ju sluta skriva också. Det finns självklart många fler skäl att resa till Barbados och vill du hitta dina egna är det kanske lika bra att boka en resa till Barbados idag.