Bangkoks bästa streetfood

Bangkoks gatumat klassas som en av de bästa i världen och det är lätt att förstå varför. I varje hörn står en matvagn, det osar och röker och en doft av fisksås, citrongräs och chili slår emot dig. Fortsätt läsa om du inte vill missa Bangkoks absolut bästa streetfood under ditt nästa besök.

Pad Thai Thip Samai

Vill du äta Bangkoks mest kända pad thai så är det hit du ska gå. Här lagas gudomlig pad thai i en stor wokpanna till kön som ringlar lång. Fylld med härliga räkor, tofu, böngroddar och perfekta nudlar läggs in i ett stekt ägg innan den serveras.

Pad Thai Thip Samai ligger i Phra Nakorn, bara några minuter från Giant Red Swing och nära Chinatown.

Som Tam Jae So

Att åka till Bangkok och inte äta som tam, eller papayasallad som den kallas på svenska, går bara inte. En av staden bästa som tam köper du hos Som Tam Jae So. Grön papaya, bönor, morot, torkade räkor, fisksås, lime, chili, jordnötter och en massa vitlök. Lägg gärna till grillad kyckling för extra smaksensation.

Som Tam Jae So hittar du i Silom på Soi Phiphat 2, bara fem minuters proemnad från Sala Daeng BTS station.

papayasallad
Som tam, eller papayasallad, är ett måste när du är i Thailand.

P'Aor

Tom yum goong är en klassisk thaisoppa som är fullmatad med citrongräs, lime, chili, fisksås och galangalrot och serveras oftast med räkor. På P'Aor kan du välja om du vill ha en liten, mellan, stor eller extra stor portion. Smaken är perfekt balanserad mellan sur och salt samt perfekt krämig.

Du hittar denna restaurang på Petchaburi Soi 5, lättast är att ta skytrain till Ratchathewi.

Jay Fai

I en klass för sig själv och med en Michelin stjärna får du inte missa Jay Fai och restaurangen med samma namn. Extremt populärt ställe och ännu mer nu när hon varit med i den kända tv-serien Streetfood. Dyrare än vanlig gatumat i Bangkok men krabbomelett är så god att du kommer drömma om den efteråt. Hon gör också en underbar Tom yum med sig egen twist. Att se Jay Fai laga mat i skidglasögon över stora wokpannor är ett skådespel i sig.

Jay Fai finner du i Phra Nakorn, på 327 Maha Chai Rd, nära Giant Red Swing och Chinatown.

streetfood bangkok
Bangkoks gator kantas av bra mat.

Kor Panich

Ingen måltid i Thailand är komplett utan färsk mango med sticky rice och den bästa hittar du hos Kor Panich. Färsk mango serveras med ljummet sticky rice och den ljuvliga kokosnötssåsen med kokosnötter från Thailands bästa fruktprovins, Chumpon.

Kor Panich är beläget på Thanon Tanao, en gata väldigt nära Khao San Road.

Yaowarat

Vill du prova hela stadens utbud av streetfood så ska du bege till gatan Yaowarat i Chinatown på kvällen. Så mycket god mat, en fantastisk stämning och här hittar du Bangkok bakom de lyxiga skyskraporna och glittrande takbarerna.

Lättast att ta sig hit är att åka flodbåt till Ratchawong Pier, då slipper du även bilköer. Gå upp Ratchawong Road till Sampeng Lane och Yaowarat Road.

streetfood chinatown
på Yaowarat i Chinatown hittar du mängder av bra gatumat.

Bangkok är en stad som har något för alla, från barnfamiljer till par. Åk hit för maten, historien, hotellen och kulturen.

Här hittar du Bangkoks bästa hotell med pool på taket.

Här hittar du fler tips till Bangkok.

Liknande inlägg