Afternoon Tea världen över

2019-03-11
Johanna N
En klassisk Afternoon Tea består av ett bord fullt av godsaker, scones, smörgåssnittar och en uppsjö av tesorter, på ett fint uppdukat bord. Traditionen är ursprungligen från England, men numera kan du njuta av en Afternoon Tea på många olika sätt och platser i världen. Här kommer tips på några riktiga guldkorn, både traditionella och med en tvist!

Traditionen med Afternoon Tea har funnits sedan 1800-talet i England. Det sägs ha varit Hertiginnan Anna av Bedford som införde traditionen som sedan utvecklats vidare. Idag finns det världen runt, oftast på lyxiga hotell eller på mysiga caféer i England. Och London är självklart den platsen i världen med det allra bästa utbudet!

Afternoon Tea i London - 5 tips

Att gå på Afternoon Tea när du är i London är nästan ett måste. Det är inte bara gott, det är även ett perfekt sätt att koppla av mellan sightseeing och shopping.

The Ritz – traditionellt och lyxigt för te-fantasten
En mer traditionell och lyxig Afternoon Tea än den på hotell The Ritz vid Piccadilly är svårt att hitta. Här har smakrika bakverk serverats i eleganta lokaler sedan början av 1900-talet. Välj mellan champagne och 18 väl utvalda teer. Hotellets egen te-sommelier har rest världen runt för att hitta de allra bästa teerna.

One Aldwycha – med inspiration från ”Kalle och chokladfabriken”
Här får du en Afternoon Tea med en unik tvist! På det femstjärniga hotellet One Aldwycha är menyn inspirerad från Roald Dahls bok ”Kalle och chokladfabriken”. Guldägg av choklad, sockervadd och choklad-te är bara några av de godsaker du får njuta av. Lekfullt och lyxigt på samma gång.

Café Forty One – vegansk Afternoon Tea
På Café Forty One, som är en del av hotell La Suite West, ligger Londons första helt veganska pâtisserie. Här kan du njuta av en vegansk meny med allt från scones med kokoskräm till smörgåsar med auberginbacon och vegansk majonnäs. Välj mellan veckans bakverk som kan variera mellan fransk jordgubbstårta, mille-feuille och mycket mer. Vegan eller ej, du lär inte bli besviken på allt gott som finns att äta!

Sketch – en rosa dröm
Det här är kanske det mest instagram-vänliga alternativet på hela listan. På restaurang Sketch kan du äta Afternoon Tea i The Gallery. Ett rum med fantastisk inredning, där de rosa väggarna och möblerna ramas in av svartvit konst. Det är inte bara inredningen som imponerar, utan även det som serveras.

B-Bakery Afternoon Tea Bus London Tour – en annorlunda upplevelse
Funderar du på att både åka sightseeingbuss och ta en Afternoon Tea? Varför inte kombinera detta? B-Bakery har bussturer med Afternoon Tea där du åker omkring i centrala London ombord på en dubbeldäckare, samtidigt som du mumsar på den ena godbiten efter den andra. Harrods, Buckingham Palace och Marble Arch är bara några av de sevärdheter du får se under turen. Är du glutenintolerant eller vegan är det inga problem, bara att meddela det i förväg.

Du hittar TUIs resor till London här.

Afternoon Tea i världen

London i all ära, men låt oss bege oss ut i världen för några fler Afternoon Tea-upplevelser.

Sukhothai Bangkok hotel - med chokladbuffé
Ja, du läste rätt. Med chokladbuffé! Det femstjärniga hotellet Sukhothai Bangkok hotel har nämligen en Afternoon Tea där du fullkomligt kan frossa i choklad, både bakverk och dryck. För den som vill, finns även traditionell Afternoon Tea att boka.

Här hittar du TUIs resor till Bangkok.

Afternoon Tea Bangkok TUI
Afternoon Tea med cholkladbuffé, låter väl inte fel?

Burj Al Arab – Afternoon Tea med utsikt över Dubai City
På det 300 meter höga lyxhotellet Burj Al Arab i Dubai, kan du njuta av Afternoon Tea i en av byggnadens finaste restauranger. Burj Al Arab är ingen byggnad man bara kan promenera in i – här måste du ha en giltig anledning till besöket. Och vilken anledning kunde vara bättre än att ha bokat Afternoon Tea på den hyllade restaurangen Sahn Eddar? Med sin överdådiga utsmyckning är den en stor sevärdhet i sig själv och bjuder därtill på enastående utsikt över Dubai City.

Kan bokas via TUIs utflyktsportal, genom att söka på Dubai. Oavsett om du reser med TUI eller på egen hand.

Afternoon Tea Dubai TUI
Från Burj Al Arab har du utsikt över Dubai City.

Belmond Reid's Palace – Afternoon Tea på historiskt hotell på Madeira
Högt beläget på en klippa ligger hotell Belmond Reid's Palace, ett lyxigt hotell med gamla anor. Här kan du äta en lyxig Afternoon Tea på hotellets vackra terrass där du har utsikt mot Funchal. Hotellet kan du boka via TUI, läs mer om hotellet här.

Afternoon Tea Madeira TUI
Njut av en högklassig Afternoon Tea med utsikt över havet.

Var i världen blir din nästa Afternoon Tea? På en sightseeingbuss i London eller på ett lyxhotell i Bangkok omgiven av choklad. Det är bara att börja planera!

Liknande inlägg

Är blå mat nyckeln till ett långt liv?

De senaste åren har begreppen blå zoner och blå mat blivit allt mer omskrivet. Framför allt det faktum att människorna bosatta i de blå zonerna lever ett både längre och friskare liv. Även kokböcker om den blå maten och dess näst intill magiska hälsoeffekt har getts ut. Men var ligger de blå zonerna, vad är blå mat och varför är människorna som lever där friskare än andra? Låt oss reda ut alla frågetecken!
Lina B Lina B 2019-03-04

Kroppkaksbältet i Europa

Kroppkakor – Sveriges guld, eller om du är från Öland – det gråa guldet. Men det är inte bara svenskarna som upptäckt att det går fylla potatisdeg och servera. Över Europa sträcker sig det så kallade kroppkaksbältet – så följ med på en resa i potatisdegens fotspår!
Hanna P Hanna P 2019-02-25

Att resa glutenfritt - tips på resmål

Som glutenintolerant får man oftast vänja sig vid att ”se men inte röra” bland alla lockande dofter på caféer och matmarknader, men låt inte det hindra dig från att ge dig ut och utforska världen. Det finns resmål som är bättre än andra för oss glutenintoleranta. Här kan du läsa om mina bästa tips för dig som är sugen på att resa.
Marie L Marie L 2019-01-23

Perfekta italienska tilltugg till både Blossa 2018 & glubbel

Blossa 2018 – Di Limone är inspirerat av Italien, specifikt Amalfikusten med smak av limoncello. Men det finns mycket mer från Italien som passar perfekt till både adventsfika och adventsmingel. Perfekt för dig som redan nu längtar till julafton OCH Italien (och för dig som letar tips på perfekta tilltugg till drinken glubbel!)
Hanna P Hanna P 2018-12-03