5 skäl till att semester är bättre med TUI

Borta bra, men hemma bäst… stämmer det verkligen alla gånger? Absolut inte. På TUIs familjeresor kan borta vara bra mycket bättre än bara bra. Allt från grillkvällen, simskolan, träning till att helt enkelt vakna på morgonen kan bli lite bättre när du är borta.

Borta bra, men hemma bäst… stämmer det verkligen alla gånger?

Absolut inte.

På TUIs familjehotell - TUI Blue For Families - kan borta vara bra mycket bättre än bara bra. Allt från grillkvällen, simskolan, träning till att helt enkelt vakna på morgonen kan bli lite bättre när du är borta.

1. Frukosten med det lilla extra

När du är hemma och vaknar, oavsett om det är vardag eller helg, så finns det för mesta en massa saker som ska fixas redan på morgonen. Hemma fixar inte frukosten inte av sig själv. Frukosten fixar inte heller sig själv på TUI Blue Bellevue men du kan ändå med gott samvete somna om.

Medan du unnar dig ett par extra minuter (eller en extra timme!) så sköter ett team med kockar allt i frukostväg. Chiapudding och overngith oats dukas fram tillsammans med färsk frukt. När du väl är redo behöver du bara knalla ner och, om du vill, beställa en omelett precis som du vill ha den och med lite nystekt bacon till.

tui family life familjehotell lanzarote flamingo beach
En härlig frukost vid poolen på TUI Family Life Flamingo Beach.

2. Solhälsning i gryningen direkt på stranden

Att få in vanan att hinna med träningen får man också träna på ibland. Kanske hinner du bara träna på lunchen (såvida ingen bokar in ett möte direkt efter lunchen) eller något du får skynda till efter jobbet. Då får du förmodligen träna inomhus, i vad som ibland påminner mer om gympatimmen i skolan än ett härligt tillfälle att röra på dig.

På TUI Blue Mai Khao Lak får du istället borra ner tårna i sanden. Du är uppe med tuppen men ändå inte stressad för du ska börja dagen med ett skönt träningspass på stranden. Medan solen klättrar allt högre upp på himlen går du igenom solhälsningen i lugn och ro, med vågorna som rullar in.

tui family life mai khao lak familjehotell yoga
Så här kan du börja din dag på TUI Family Life Mai Khao Lak.

3. Grillkväll utan krångel

Nu är det dags att ta fram grillen igen. Kul och gott. Fast ibland blir inte glöden som den ska. Ibland börjar det regna fast det inte skulle göra det.

Green & Grill behöver du inte anstränga dig för att få njuta av sommarens perfekta grillmiddag - det enda du behöver göra är att bestämma dig om du vill ha bakpotatis eller coleslawsallad på sidan av.

tui family life aegean park green and grill familjehotell
Här är det framdukat för årets skönaste grillkväll på TUI Family Life Aegean Park.

4. Glassbilen vs italiensk glassvagn

Istället för en stor bil som vinglar fram med en skärande melodi så körs det ut en italiensk glassvagn på poolområdet. Bara att välja mellan olika smaker och topping – komponera din egen favoritstrut!

tui family life nausicaa beach glassvagnen

5. Första simtaget och perfekta crawl-tekniken

Vi har fina badplatser hemma men det kan ju vara en bit ut till närmsta strand- Då måste du komma ihåg att packa en hel del – handdukar, barnens badkläder, keps, solskydd, filt och dina egna badkläder dessutom (det sista är ibland det svåraste att komma ihåg!). Sen när det är dags för ungen att lära sig att simma blir det på ett badhus – trångt och trist.

Men på alla våra TUI Family Life kring Medelhavet kan du alltid njuta av ett glas färskpressad juice vid poolkanten medan Bamses simskola lär ut hur man flyter på rygg, dyker och givetvis garanteras de allra första simtagen! Eller kanske passar du på att lära dig den perfekt crawl-tekniken? Det är aldrig för sent att lära sig något nytt!

tui family life simskola crawl simträning för vuxna
Med TUI kan semestern bli en chans för dig att lära dig något nytt eller helt enkelt finputsa tekniken.

Strand eller pool?

Glömt något? Inga problem. De bästa hotellen för barnsemestern TUI Family Life ligger alltid på bekvämt gångavstånd från både bad och plask, med strandnära läge och flera pooler.

Topp 5 hotell där gästerna tycker att borta är bättre än bra:

  1. TUI Blue Tropical i Sarigerme, Turkiet.

  2. TUI Blue Atlantica Aegean Park i Kolymbia, Rhodos.

  3. TUI Blue Bellevue i Rabac, Kroatien.

  4. TUI Blue Atlantica Aegean Blue i Kolymbia, Rhodos.

  5. TUI Blue Nausicaa Beach i Fig Tree Bay, Cypern.