2017-01-10
Eva S
Svenskarnas nya semestermagnet Kap Verde är mest känt för sina långa stränder och sitt varma klimat. Men öriket är inte bara sol, värme och sköna vindar. Här är fem saker med wow-faktor som du bara får uppleva i Kap Verde!

Missa inte detta i Kap Verde!

  1. Vrakdykning på Skeppskyrkogården. Utanför Sal och Boavista ligger många fartyg på havets botten. Dykfirmorna ordnar utflykter för den som vill kika närmare på vraken.

  2. Sanddyner, öken och tropisk djungel. Naturen skiljer sig markant mellan ögruppen Kap Verdes 15 öar. Sal och Boavista är platta ökenlandskap av fin sand. Santo Antão är en bergig ö täckt av tropisk grönska. På Fogo tronar en stor vulkankrater.

  3. Bada som i Döda havet. Vid saltutvinningen Pedra da Lume på Sal kan man flyta omkring i bassänger med saltvatten. Och köpa fint badsalt att ta med hem.

  4. Musik med hjärta och smärta. Den traditionella musikstilen morna är känslosamma sånger ackompanjerade av gitarr eller fiol. Slink in på en musikklubb och låt dig svepas med i känslan av evig längtan.

  5. Grogue för de tuffa. Nationaldrycken heter grogue och är en typ av sockerrörsbrännvin. Smaken påminner om både grappa och rom och är inget för känsliga smaklökar.

Nyfiken på fler upplevelser i Kap Verde? Läs om TUIs utflykter på Sal och TUIs utflykter på Boavista.

TUI Boavista
Kanske har skeppsvraket utanför Boavista tillhört pirater.
sal-
Sal är de långa sandsträndernas ö...
...medan grannön Santiago är grön och bergig.
Argentina har sin tango, i Kap Verde lyssnar man på morna.
santa-maria-kap-verde-tui
Beställ ett glas av Kap Verdes nationaldryck grogue. Smakar som det låter.

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

Greklands bästa stränder - 8 strålande tips

Med fler än 6 000 öar i den grekiska övärlden är det klart att det också finns en herrans massa stränder. Men vilken grekisk strand är egentligen bäst? Det är egentligen upp till var och en att svara på, vilken som är ens personliga favorit. Men här listar vi i alla fall åtta av Greklands bästa stränder, som på olika sätt är väl värda ett besök.
Jakob R Jakob R 2019-02-04

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30

Albanien är sommarens nyhet

Mellan Montenegro och Grekland, längs med Adriatiska havets kust ligger Albanien. I norr tronar höga alptoppar mot himlen och i söder hittar du paradisstränder längs hela rivieran. Här finns något för alla. Paradisstränder med azurblått vatten, vandringsleder, naturupplevelser, historiska platser och välsmakande mat.
Towe A Towe A 2019-01-29