2017-01-10

5 saker du inte visste om Kap Verde

Svenskarnas nya semestermagnet Kap Verde är mest känt för sina långa stränder och sitt varma klimat. Men öriket är inte bara sol, värme och sköna vindar. Här är fem saker med wow-faktor som du bara får uppleva i Kap Verde!

Missa inte detta i Kap Verde!

  1. Vrakdykning på Skeppskyrkogården. Utanför Sal och Boavista ligger många fartyg på havets botten. Dykfirmorna ordnar utflykter för den som vill kika närmare på vraken.

  2. Sanddyner, öken och tropisk djungel. Naturen skiljer sig markant mellan ögruppen Kap Verdes 15 öar. Sal och Boavista är platta ökenlandskap av fin sand. Santo Antão är en bergig ö täckt av tropisk grönska. På Fogo tronar en stor vulkankrater.

  3. Bada som i Döda havet. Vid saltutvinningen Pedra da Lume på Sal kan man flyta omkring i bassänger med saltvatten. Och köpa fint badsalt att ta med hem.

  4. Musik med hjärta och smärta. Den traditionella musikstilen morna är känslosamma sånger ackompanjerade av gitarr eller fiol. Slink in på en musikklubb och låt dig svepas med i känslan av evig längtan.

  5. Grogue för de tuffa. Nationaldrycken heter grogue och är en typ av sockerrörsbrännvin. Smaken påminner om både grappa och rom och är inget för känsliga smaklökar.

Nyfiken på fler upplevelser i Kap Verde? Läs om TUIs utflykter på Sal och TUIs utflykter på Boavista.

TUI Boavista
Kanske har skeppsvraket utanför Boavista tillhört pirater.
sal-
Sal är de långa sandsträndernas ö...
...medan grannön Santiago är grön och bergig.
Argentina har sin tango, i Kap Verde lyssnar man på morna.
santa-maria-kap-verde-tui
Beställ ett glas av Kap Verdes nationaldryck grogue. Smakar som det låter.

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Hållbar turism på Kap Verde

De senaste decennierna har besökarna till Kap Verde blivit fler, och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Lika långa stränder som somrar och behagligt klimat året om. En ökad mängd gäster har medfört mer avfall, något som vi vill stävja genom TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi och vatten.
Carl J Carl J 2019-09-17

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

5 bästa destinationer för cykling

Här är några av de allra bästa destinationerna i Europa för dig som ville cykla. Följ med längs de vita vägarna i Italien, de franko-germanska Alsace och de utmanande bergen på Mallorca. Läs vidare för tips på hur du får en cykelsemester med fantastiska landskap, mysiga byar och badplatser.
Hanna P Hanna P 2019-08-14