2017-01-10
Eva S
Svenskarnas nya semestermagnet Kap Verde är mest känt för sina långa stränder och sitt varma klimat. Men öriket är inte bara sol, värme och sköna vindar. Här är fem saker med wow-faktor som du bara får uppleva i Kap Verde!

Missa inte detta i Kap Verde!

  1. Vrakdykning på Skeppskyrkogården. Utanför Sal och Boavista ligger många fartyg på havets botten. Dykfirmorna ordnar utflykter för den som vill kika närmare på vraken.

  2. Sanddyner, öken och tropisk djungel. Naturen skiljer sig markant mellan ögruppen Kap Verdes 15 öar. Sal och Boavista är platta ökenlandskap av fin sand. Santo Antão är en bergig ö täckt av tropisk grönska. På Fogo tronar en stor vulkankrater.

  3. Bada som i Döda havet. Vid saltutvinningen Pedra da Lume på Sal kan man flyta omkring i bassänger med saltvatten. Och köpa fint badsalt att ta med hem.

  4. Musik med hjärta och smärta. Den traditionella musikstilen morna är känslosamma sånger ackompanjerade av gitarr eller fiol. Slink in på en musikklubb och låt dig svepas med i känslan av evig längtan.

  5. Grogue för de tuffa. Nationaldrycken heter grogue och är en typ av sockerrörsbrännvin. Smaken påminner om både grappa och rom och är inget för känsliga smaklökar.

Nyfiken på fler upplevelser i Kap Verde? Läs om TUIs utflykter på Sal och TUIs utflykter på Boavista.

TUI Boavista
Kanske har skeppsvraket utanför Boavista tillhört pirater.
sal-
Sal är de långa sandsträndernas ö...
...medan grannön Santiago är grön och bergig.
Argentina har sin tango, i Kap Verde lyssnar man på morna.
santa-maria-kap-verde-tui
Beställ ett glas av Kap Verdes nationaldryck grogue. Smakar som det låter.

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Vilka moln ser du från flygplansfönstret?

Om du någonsin kikat ut genom flygplansfönstret och fascinerats av molnlandskapet som sveper förbi utanför är det här artikeln för dig. En liten guide till molnskådning som lär dig känna igen allt från cumulus till makrillmoln.
Hanna P Hanna P 2019-04-29

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30