Din varukorg

Välkommen tillbaka

Gå till ditt MyTUI-konto
Logga ut
42 Upplevelser
Sort by:
Sals hemligheter - off-road-safari med saltsjön Pedra de Lume
Aktiviteter

Sals hemligheter - off-road-safari med saltsjön Pedra de Lume

Sals karga och outforskade inland står i stark kontrast till den orörda vita sanden vid kusten. Den här offroad-safarin är en halvdagsutflykt som låter dig upptäcka en del av inlandets unika natur. Efter ett kort stopp vid den fina Murdeira-bukten kör vi off-road till Palmeira på västkusten.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Katamaranutflykt för vuxna med Sodade
Aktiviteter

Katamaranutflykt för vuxna med Sodade

Kusten utanför Sal är en perfekt bakgrund för en båtutflykt – och denna katamaranutflykt för vuxna är inget undantag. Under en lugn segling mellan Palmeira och Monte Leão kommer du att sola, smutta på cocktails och njuta av ett badstopp med snorkling.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Sal – utflykt till Kite Beach inklusive traditionell lunch
Utflykter & dagsturer

Sal – utflykt till Kite Beach inklusive traditionell lunch

Trots att det är en ganska liten ö bjuder Sal på många sevärdheter. Denna utflykt täcker nästan hela ön och vi besöker Kite Beach, Murdeira Bay, Buracona-lagunen, hägringen på slätten vid Terra Boa samt Pedra de Lumes saltdammar och städerna Palmeira och Espargos.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fi, fr, nl, +2  pl, sv

Sodade katamaran
Utflykter & dagsturer

Sodade katamaran

Om avkoppling är det du värdesätter på din semester är denna katamarankryssning runt Sai perfekt. Det finns inget mer på agendan än att kryssa, solbada, simma och se ön från ett annat perspektiv.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse
Sal utflykt med hummerlunch och en saltsjö
Utflykter & dagsturer

Sal utflykt med hummerlunch och en saltsjö

Med långa sträckor av orörd strand och ett rikt kulturarv – har Sal allt för en perfekt dagsutflykt. Denna utflykt inkluderar de bästa sevärdheterna, inklusive Buracona-lagunen och Pedra de Lumes saltslätter. Du får även prova på en traditionell lunch och du får en glimt av det avslappnade, lokala livet i Espargos och Palmeira. Rodrigo, en av våra lokalguider, säger följande: 'Pedra de Lume ligger mitt i en vulkankrater och du når den via en tunnel. Ibland kan man plocka upp komprimerade saltkristaller lika stora som en golfboll, medan andra gånger är saltet så hårt att man går på pannorna.'Det roliga börjar med ett besök på Espargos. Här utforskar du öns färgstarka huvudstad och beundra dess fascinerande gatukonst, innan du beger dig till en observatoriepunkt för vyer över staden från ovan. Vi fortsätter till Buracona-lagunen, känd för en optisk illusion känd som det "blå ögat" som uppstår av solljuset. Resan fortsätter vid den avslappnade fiskebyn Palmeira. Koppla av på ett kafé medan din guide avslöjar historier om byns förflutna.Därefter är det dags för lunch. Ett bord väntar på oss på en familjedriven restaurang som serverar en speciell hummerrätt från Kap Verde. Det finns andra läckra alternativ med. Mätta och belåtna efter den traditionella lunchen beger vi oss till det Döda havet-liknande vattnet i Pedra de Lume. Luta dig tillbaka och flyt i en av världens saltaste laguner, innan vi stannar till vid Viveiros botaniska trädgård för att upptäcka exotisk vegetation och en djurpark.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Vykort från Sal – privat utflykt med traditionell lunch
Aktiviteter

Vykort från Sal – privat utflykt med traditionell lunch

Sal may be small, but she packs a punch in stunning scenery. This tour takes in Kite Beach, Murdeira Bay, Buracona lagoon and Pedra de Lume salt flats. What's more, there's a three-course lunch in the island capital Esparagos and a free gift to take home.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Sal off-road-safari med strandgrill på Kite Beach i solnedgången
Utflykter & dagsturer

Sal off-road-safari med strandgrill på Kite Beach i solnedgången

Med sina milslånga vita sandstränder och sin vackra kust finns det mycket att upptäcka i Sal. Vi tar oss med ett fyrhjulsdrivet fordon bland gömda pärlor som Murdeira Bay och Terra Boa. Det blir en fartfylld och skön dag samt en smarrig barbeque till solnedgången.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr 

Stargazing Evening at a Beach Restaurant
Missa inte
Utflykter & dagsturer

Stargazing Evening at a Beach Restaurant

If the thought of stargazing at Sal's night sky has you starry eyed, then this evening activity is just for you. Cape Verde is a great location for star spotting, and this evening adventure for all the family includes stargazing with telescopes. Enjoy a welcome drink, buffet dinner accompanied by live local music, and then find out which planets and galaxies you can see in the sky above.The star-studded night sky is best viewed close to the equator, where both hemispheres are visible. You'll arrive to a beach restaurant just as darkness draws in, and after a welcome drink you'll sit down for a barbecue buffet. Tuck into a feast of local dishes to the sounds of live music, and with the help of telescopes, lasers and tablets, you'll see the moon, planets and more.With knowledgeable guides at hand, you'll learn how to recognise constellations at home. The tour ends with a 10-minute stroll on the sands, where you'll spot patterns with the naked eye. A unique yet educational way to spend a night in Sal.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Hajäventyr med citronhajar
Aktiviteter

Hajäventyr med citronhajar

Citronhajarna lever i de subtropiska vattnen omkring Sal och hör till de hajarter som är lättast att kunna studera i sin naturliga livsmiljö. Du får åka med ut till Shark Bay tillsammans med en marinbiolog för att se och lära dig mer om de fascinerande citronhajarna under en halvdagstur.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Zipline på Sal
Aktiviteter

Zipline på Sal

Friheten och spänningen i att flyga fram i hög fart genom luften är en upplevelse som är svår att slå. Och du kan göra det i den exotiska miljön på ön Sal, med utsikt över en kulle.Du hämtas från ditt hotell och tas till basen där du välkomnas med en uppfriskande dryck för att komma igång. Det blir en kort säkerhetsgenomgång och en introduktion till ziplining, när du är redo åker du upp till kullen, följt av en kort promenad.Det finns två plattformar att starta själv från, den högsta punkten är på höga 103 meter. Du når hastigheter på upp till 100 km i timmen när du susar nerför stållinorna, som sträcker sig över 1 000 meter långt. Och om du kan öppna ögonen för bara en sekund, kommer du att fånga glimtar av Sals idylliska landskap innan du når slutet av linan.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse
Örundtur med buggy
Aktiviteter

Örundtur med buggy

Gillar du fart och äventyr är denna örundtur med buggy runt Sal något för dig. Med buggy kan du åka off-road i sandterräng och får se mycket av landskapet medan buggyn tar dig över stock och sten till platser du inte trodde fanns. Boka ett av följande alternativ: en tvåtimmarstur, en fyratimmarstur eller en kvällstur. Valet är ditt.

Gratis avbokning
Guidad Rundtur
Cykeltur med elcykel
Aktiviteter

Cykeltur med elcykel

För att utforska södra Sal är detta det roligaste sättet. På denna förmiddagstur på elcykel tar din guide med dig till öns bästa platser. När vi möter upp guiden får vi veta allt om dagens resplan innan vi hoppar upp på cykeln för att uppleva Sals sydliga sevärdheter.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse

Introduktion till Sal

Sal är en liten, men populär ö. Här finner du både avkopplande och adrenalinpumpande aktiviteter. Oavsett om du vill koppla av på solkyssta stränder eller åka över ökenlandskap, så har du tur – i Sal kan du göra bägge delart. Toppaktiviteter inkluderar terrängsafari, katamaranturer och upplevelser där du komma nära inpå djurlivet. Dessutom finns det ett brett utbud av guidade rundturer som tar dig till öns mest pittoreska platser som Murdeirabukten, Buracona lagunen, Pedra de Lumes saltslätter och sanden på Terra Boa.

De sex bästa aktiviterna att göra på Sal

1. Upptäck de ovanliga landskapen

De Döda havet-liknande Pedra da Lumes saltslätter är ett nöje för alla sinnen. Efter att ha beundrat de rosa nyanserna i det förångande vattnet kan du flyta i det för en naturlig spabehandling. Samtidigt är Buracona lagunen känd för "ögat" som skimrar på dess yta vid vissa tidpunkter. Sedan finns sanden på Terra Boa, som ofta ger en hägringseffekt. Många populära utflykter i Sal tar dig till dessa höjdpunkter.

2. Kör off-road

Sals plana interiör och vågsköljda stränder är idealiska för en off-road-safari. Sätt dig i baksätet och njut av utsikten i ett off-road-fordon eller sätt dig bakom ratten och kör genom stigar i en buggy eller en fyrhjuling. De flesta organiserade rundturerna inkluderar stopp vid populära sevärdheter som saltslätterna i Pedra da Lume- och Buraconalagunen. Men om du vill ha en mer avslappnad upplevelse finns det utflykter med elcykel och elskoter med.

3. Se citronhajar

Utanför Sals kust kan du dyka, snorkla och till och med prova en Bond-liknande vattenskoter. Men om det finns en vattenaktivitet som skiljer Sal från mängden, så är det att umgås med dess citronhajar. Marinbiologledda utflykter tar dig till Shark Bay, där du kan paddla i grunt vatten medan små citronhajar simmar runt dig.

4. Åk på en katamarantur

En semester i Sal utan en katamarantur är som att åka till Paris och inte se Eiffeltornet. Det beror på att dessa båtturer är ön i ett nötskal – avslappnad och naturskön. De erbjuder också en smak av det höga livet för en bråkdel av kostnaden du skulle betala på andra destinationer. Många inkluderar öppna barer och bufféluncher samt sim- och snorklingstopp på avlägsna platser. Kombinerade utflykter till lands och till sjöss och versioner för endast vuxna är också tillgängliga.

5. Utforska de färgglada städerna

Om du gillar att ta bilder bör Sals tre största städer finnas på din lista. Tack vare sina pastellfärgade hem har Espargos, Santa Maria och Palmeira alla en Instagram-vänlig attraktion. Och medan du är i Santa Maria är en avstickare till dess världsberömda Kite Beach ett måste. Synen av dussintals kitesurfare i aktion är en av öns avgörande bilder.

6. Prova den lokala maten och drycken

När du är i Sal, gör som Salenses gör. Och det är att festa på hummer. Santa Marias strandpromenad på södra delen av ön är full av restauranger som erbjuder hummerrätter som är lika läckra som utsikten. Livemusik är ofta en del av upplevelsen. Grillad eller stuvad hummer är en av öns specialiteter av en anledning. På tal om grytor, catchupa, som kombinerar kött, bönor, grönsaker och kryddor, är en annan lokal favorit.