Din varukorg
Sal
Sal

Kap Verde

Att göra i Sal

Upplevelser Sal

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

Sals hemligheter – offroad-safari
Aktiviteter

Sals hemligheter – offroad-safari

Sals karga och outforskade inland står i stark kontrast till den orörda vita sanden vid kusten. Vår offroad-safari startar vid den fina Murdeira-bukten innan vi kör i terrängen i lugn takt till Palmeira på västkusten, vars palmkantade gator är fyllda av småbutiker och kaféer. Vi besöker lagunen Buracona och fortsätter till sanddynerna i Terra Boa innan vi njuter av utsikten över Sals huvudstad Espargos. Därefter varvar vi ner med en naturlig spa-behandling genom att flyta i saltvattnet vid saltdammarna Pedra de Lume.

Gratis avbokning
Språk:

en, fi, sv 

Postcards of Sal
Utflykter & dagsturer

Postcards of Sal

Trots att det är en ganska liten ö bjuder Sal på många sevärdheter. Vi startar dagen med en tur till den berömda stranden Kite Beach. Därefter går turen vidare ner längs kusten till Murdeira Bay för en liten promenad. Du upplever de palmkantade gatorna och byn Palmeiras vitkalkade byggnader, innan vi tar oss vidare inåt landet till Buracona-lagunen och hägringen på slätten vid Terra Boa. Efter lunch utforskar vi huvudstaden Espargos innan vi fortsätter till saltdammarna vid Pedra de Lume för att flyta. Genom att välja en TUI Collection-utflykt, bidrar du till lokala projekt som stöds av TUI Care Foundation – tack för din hjälp.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl, pl, +1  sv

Hajäventyr med citronhajar
Aktiviteter

Hajäventyr med citronhajar

Citronhajarna lever i de subtropiska vattnen omkring Sal och hör till de hajarter som är lättast att kunna studera i sin naturliga livsmiljö. Du får åka med ut till Shark Bay tillsammans med en marinbiolog för att se och lära dig mer om de fascinerande citronhajarna under en halvdagstur. På bara några meters avstånd ser du hajarna simma, vända och cirkulera på sin jakt efter fisk. Du ser deras fenor skära genom vattenytan och får lära känna citronhajarna och deras liv samt vanor på ett unikt sätt.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Katamaranutflykt för vuxna med Sodade
Aktiviteter

Katamaranutflykt för vuxna med Sodade

Kusten utanför Sal är en perfekt bakgrund för en båtutflykt – och denna katamaranutflykt för vuxna är inget undantag. Du hämtas upp på ditt hotell och åker till Palmeira där du hoppar ombord på en katamaran. Förutom gott om utrymme att koppla av finns det drycker, snacks och musik för att för att verkligen få de rätta semestervibbarna. När vi har nått vårt mål nära Monte Leão, kastar vi ankar för att svalka av oss med ett dopp och lite snorkling. När vi kommer upp igen kan du ligga på katamaranens nät och sväva över det glittrande vattnet medan du torkar i solen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Zipline på Sal
Aktiviteter

Zipline på Sal

Friheten och spänningen i att flyga fram i hög fart genom luften är en upplevelse som är svår att slå. Och du kan göra det i den exotiska miljön på ön Sal, med utsikt över en kulle.Du hämtas från ditt hotell och tas till basen där du välkomnas med en uppfriskande dryck för att komma igång. Det blir en kort säkerhetsgenomgång och en introduktion till ziplining, när du är redo åker du upp till kullen, följt av en kort promenad.Det finns två plattformar att starta själv från, den högsta punkten är på höga 103 meter. Du når hastigheter på upp till 100 km i timmen när du susar nerför stållinorna, som sträcker sig över 1 000 meter långt. Och om du kan öppna ögonen för bara en sekund, kommer du att fånga glimtar av Sals idylliska landskap innan du når slutet av linan.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse
Segling ombord Cuba Libre
Aktiviteter

Segling ombord Cuba Libre

Att segla till havs ombord Cuba Libre är en härlig upplevelse. Den enmastade segelbåten erbjuder båtfärder från Santa Maria på södra Sal. På schemat står segling, snorkling, dopp i havet, fiske och en stor dos avkoppling. Semesterkänslan kan knappast bli bättre. Du blir upphämtad vid ditt hotell och körd till Santa Marias pir. Här väntar sedan segelbåten Cuba Libre. Du kommer att bli väl omhändertagen av din tremansbesättning – kaptenen Henrik och hans hjälpredor Bruno och Ricardo – som både är kunnig och trevlig. Njut av havsbrisen och de vackra vyerna. Med lite tur får du även se valar, delfiner, flygfisk och sköldpaddor.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse
Örundtur med buggy
Aktiviteter

Örundtur med buggy

Gillar du fart och äventyr är denna örundtur med buggy runt Sal något för dig. Med buggy kan du åka off-road i sandterräng och får se mycket av landskapet medan buggyn tar dig över stock och sten till platser du inte trodde fanns. Välj ett av följande alternativ: en tvåtimmarstur, en fyratimmarstur eller en kvällstur. Du färdas på vindlande stigar till platser där du har utsikt över öns gyllene stränder och turkosa vatten. Väljer du kvällutflykten får du att få uppleva Sal under den tindrande stjärnhimlen. Oavsett tur får du först en säkerhetsgenomgång, byta om till hjälm, skyddsglasögon och overall som skyddar dina kläder

Gratis avbokning
Guidad Rundtur
Sodade katamaran
Utflykter & dagsturer

Sodade katamaran

Om avkoppling är det du värdesätter på din semester är denna katamarankryssning runt Sal perfekt. Din kapten seglar dig ut från Palmeira längs Sal-s kust medan du hittar den perfekta platsen för att njuta av solen. Utöver gott om tid att koppla av serveras snacks och dryck för att sätta pricken över i på din semester. När vi når vår idylliska plats nära Monte Leão kastar vi ankar och du kan svalka dig med en simtur eller kika under ytan med lite snorkling. Du kan också klättra ut på näten och flyta ovan det glittrande vattnet medan du torkar.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse
Cykeltur med elcykel
Aktiviteter

Cykeltur med elcykel

För att utforska södra Sal är detta det roligaste sättet. På denna förmiddagstur på elcykel tar din guide med dig till öns bästa platser. När vi möter upp guiden får vi veta allt om dagens resplan innan vi hoppar upp på cykeln för att uppleva Sals sydliga sevärdheter. Vi tar oss förbi vackra vyer över soliga slätter och glittrande hav. Under dagen finns många möjligheter till att ta semesterfoton och med en elcykel behöver du inte anstränga dig särskilt mycket. Ett perfekt sätt att upptäcka det vackra kapverdiska landskapet.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse
Seadoos
Aktiviteter

Seadoos

Detta är en sorts mackapär som för tankarna till något som skulle användas i en James Bond-film. Och nu har du själv chansen att kunna testa denna manick här i Sal. Seadoo Seascooter är en lättviktig undervattenspropeller som låter dig utforska koraller och komma i närkontakt med fiskar utan att använda någon energi. Vid Santa Maria-stranden på södra delen av ön får du en snabbkurs i hur du ska använda den. Därefter är du redo att hoppa i vattnet och sätta igång. Allt du behöver göra är att hålla fast i handtagen och susa fram i vattnet. Du kommer att ha ungefär en timme på dig att utforska undervattensvärlden.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse
Prova på dykning
Aktiviteter

Prova på dykning

De tropiska lugna vattnen som omger Sal är perfekta för att lära sig dyka. Du lär dig baskunskaperna i en pool tillsammans med en engelsktalande instruktör innan du ger dig ut på havet för din första dykupplevelse. Med vatten som inbjudande som det runt Sal har du den perfekta platsen för att prova på dykning för första gången. Du får först lära dig hantera utrustningen i en pool och bli bekväm med att andas och röra dig under ytan. Efter instruktionerna i poolen och en kortare teorigenomgång tar vi oss till kusten där du får använda dina nya kunskaper och prova på att dyka i havet.

Gratis avbokning
Guidad Rundtur
Hummerfrossa
Utflykter & dagsturer

Hummerfrossa

Hummer är specialiteten på restaurang LobStar och hela stället har en wow-känsla. Det gäller alltifrån utsikten till den kapverdianska hummermåltiden. Du kan välja mellan lunch eller middag. Restaurangen ligger i en vacker rustik stenhydda vid foten av piren där fiskarna dagligen sätter i land sin fångst. Kockarna på LobStar hämtar fisk- och skaldjuren härifrån, så de kommer praktiskt taget direkt från båten upp på ditt fat. Dryck och levande musik ingår. Kött och vegetariska menyer finns som alternativ.

Gratis avbokning
Måltid Ingår

Introduktion till Sal

Sal är en liten, men populär ö. Här finner du både avkopplande och adrenalinpumpande aktiviteter. Oavsett om du vill koppla av på solkyssta stränder eller åka över ökenlandskap, så har du tur – i Sal kan du göra bägge delart. Toppaktiviteter inkluderar terrängsafari, katamaranturer och upplevelser där du komma nära inpå djurlivet. Dessutom finns det ett brett utbud av guidade rundturer som tar dig till öns mest pittoreska platser som Murdeirabukten, Buracona lagunen, Pedra de Lumes saltslätter och sanden på Terra Boa.

De sex bästa aktiviterna att göra på Sal

1. Upptäck de ovanliga landskapen

De Döda havet-liknande Pedra da Lumes saltslätter är ett nöje för alla sinnen. Efter att ha beundrat de rosa nyanserna i det förångande vattnet kan du flyta i det för en naturlig spabehandling. Samtidigt är Buracona lagunen känd för "ögat" som skimrar på dess yta vid vissa tidpunkter. Sedan finns sanden på Terra Boa, som ofta ger en hägringseffekt. Många populära utflykter i Sal tar dig till dessa höjdpunkter.

2. Kör off-road

Sals plana interiör och vågsköljda stränder är idealiska för en off-road-safari. Sätt dig i baksätet och njut av utsikten i ett off-road-fordon eller sätt dig bakom ratten och kör genom stigar i en buggy eller en fyrhjuling. De flesta organiserade rundturerna inkluderar stopp vid populära sevärdheter som saltslätterna i Pedra da Lume- och Buraconalagunen. Men om du vill ha en mer avslappnad upplevelse finns det utflykter med elcykel och elskoter med.

3. Se citronhajar

Utanför Sals kust kan du dyka, snorkla och till och med prova en Bond-liknande vattenskoter. Men om det finns en vattenaktivitet som skiljer Sal från mängden, så är det att umgås med dess citronhajar. Marinbiologledda utflykter tar dig till Shark Bay, där du kan paddla i grunt vatten medan små citronhajar simmar runt dig.

4. Åk på en katamarantur

En semester i Sal utan en katamarantur är som att åka till Paris och inte se Eiffeltornet. Det beror på att dessa båtturer är ön i ett nötskal – avslappnad och naturskön. De erbjuder också en smak av det höga livet för en bråkdel av kostnaden du skulle betala på andra destinationer. Många inkluderar öppna barer och bufféluncher samt sim- och snorklingstopp på avlägsna platser. Kombinerade utflykter till lands och till sjöss och versioner för endast vuxna är också tillgängliga.

5. Utforska de färgglada städerna

Om du gillar att ta bilder bör Sals tre största städer finnas på din lista. Tack vare sina pastellfärgade hem har Espargos, Santa Maria och Palmeira alla en Instagram-vänlig attraktion. Och medan du är i Santa Maria är en avstickare till dess världsberömda Kite Beach ett måste. Synen av dussintals kitesurfare i aktion är en av öns avgörande bilder.

6. Prova den lokala maten och drycken

När du är i Sal, gör som Salenses gör. Och det är att festa på hummer. Santa Marias strandpromenad på södra delen av ön är full av restauranger som erbjuder hummerrätter som är lika läckra som utsikten. Livemusik är ofta en del av upplevelsen. Grillad eller stuvad hummer är en av öns specialiteter av en anledning. På tal om grytor, catchupa, som kombinerar kött, bönor, grönsaker och kryddor, är en annan lokal favorit.