5 saker att göra i Dubai

Dubai har något för alla. Här finns härliga stränder, fantastiska hotell, shopping i världsklass, öken runt knuten och läcker mat. Här listar vi 5 saker du inte ska missa när du besöker Dubai.

Burj Khalifa

Att åka upp i Burj Khalifa och titta på utsikten över hela Dubai är spektakulärt. Byggnaden är 828 meter hög och består av hotell, bostäder, restauranger och kontor. Observatoriet At The Top SKY på våning 148 bör du inte missa. Vill du lyxa till det lite extra kan du njuta av afternoon tea granne med molnen. Ett tips är att boka biljetter innan.

Här ligger också världens största shoppingcenter Dubai Mall.

burj khalifa

Dubai Creek

Dubai Creek är ett vattendrag som delar Dubai i två delar. Här kan du uppleva Dubais äldre delar, Deira och Bur Dubai - strosa i soukerna, lukta på kryddor och upplev en annan del av det Dubai du vanligtvis ser på bild. Extra tips är att boka en middagstur på båt här.

souk dubai

Åk jeep i öknen

Det finns en uppsjö av företag som anordnar jeppturer ut i öknen utanför Dubai. Kör rally över sanddyner, testa sandboarding och se solen sänka sig över bergstoppar och sand, sand och sand. Bonus: Fantastiska instagrambilder utlovas!

dubaijeep

Dubai Fountains fontänshow

Njut av en spektakulär show vid världens största koreograferade fontän utanför Burj Khalifa. Fontänen är större än två fotbollsplaner, vattnet rör sig till olika typer av musik och visar över 1 000 olika vattenmotiv. Bästa plasten att njuta av detta skådespel är längs med The Dubai Fountain Boardwalk.

dubai fontan

Dubai Marina

Det här en en stadsdel med mysiga promenadstråk, caféer, restauranger, butiker och höga skyskrapor. Du kan besöka marinan där lyxiga båtar lägger till. Här hittar du också Dubai Marina Mall.

dubaimarina