48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.

Mitt första besök i New York bekräftade alla mina fördomar och mötte alla mina förhoppningar. Allt från shoppingen, restaurangerna och barerna till vattentornen på hustaken, brandtrapporna på utsidan av de gedigna tegelhusen och vattenångan som steg upp ur gatubrunnar.

Dag 1 - Make-up-Mecka och lönnkrog i China Town

Glossier - en hudvårdsupplevelse

Vi gör en mjukstart när det gäller shopping på Glossiers flaggskeppsbutik på Lafayette Street. Älskar du smink och hudvård eller bara vill ha en riktigt bra present med dig hem till någon som gör det? Då ska du hit!

I dörren möts vi av välklädda dörrvakter och går vidare upp för trappan in till en vit sal som tycks urgröpt ur en gnistrande bergsvägg. All personal är klädda i chica ljusrosa overaller och ute på butiksgolvet finns bara provexemplar av alla produkter.

Du kan i lugn och ro sitta i ett ”sminkprovrum” på sköna stolar och stora speglar med bra ljus och pröva olika nyanser innan du beställer från personalen som knappar in ordern på en platta.

Sen är det bara att chilla tills din kasse med handskriven namnlapp hissas upp från lagret på ett löpande band.

tui new york shopping smink hudvård
Allt i Glossiers flaggskepsbutik är designat för att passa för en riktigt bra insta-story.

Gudomlig kronärtskocksdipp på Freemans Restaurant

Redan före avresa har vi bokat in semesterns första middag: Freemans Restaurant. Restaurangen ligger lite undangömd i en anonym liten gränd i närheten av Bowery.

Först är vi oroliga att vi gått in i fel gränd innan vi kommer fram till en ljusblå dörr som är upplyst av ljusslingor. Bakom dörren sätter vi oss vid ett rustikt träbord och runtomkring hänger tavlor med lantliga motiv tätt ihop med jakttroféer.

Varning för att kronärtskocksdipp till brödet är dödligt god!

Speakeasy i China Town

Bakom en anonym röd dörr i China Town (som vi höll på att gå förbi om det inte vore för den hjälpsamme dörrvakten) gömmer sig Apotheke, en snygg bar i speakeasy-erans anda. På hyllorna som sträcker sig upp till taket bakom disken finns ett flertal härliga flaskor som känns som hämtade från ett gammalt apotek.

Här är ett ställe där bartender insisterar på att deras rätta titel är mixolog och drinkarna är uppdelade efter önskad effekt som Euphoria enhancer och Stress reliever.

Jag beställer en Siren’s Call som ska jaga all stress på flykt. Grunden är gin, smaksatt med ingefära, rostat sjögräs och bläckfiskbläck(!) – allt serverat i ett kristallglas kantat med svart lavasalt.

tui new york china town
Håll utkik efter en röd dörr på Doyers Street i China Town så hittar du Apotheke.

Dag 2 – Ramen, manikyr och ett oändligt outlet

Century 21 är fullt av frestelser

Century 21 i Hell’s Kitchen är en labyrint av kläder, skor, klockor, hattar, smycken och vem vet vad för även efter ett par timmar därinne kändes det som jag bara sett en bråkdel av utbudet.

Hit ska du om du vill fynda samt om du har både tid och ork att leta. Utan både fönster och ibland även ordentlig täckning så kan det försvinna flera timmar medan du letar efter rätt storlek på den där Michael Kors-tröjan med 80 % rabatt.

Avkoppling i SoHo

Efter en utmattande shoppingtur i Century 21 återhämtar vi oss med en hamburgare i NoLita och tar oss sedan vidare till Paintbox, en nagelsalong i SoHo på Crosby Street. Vi droppar in och får varsin lookbook med designer du kan välja mellan.

Jag valde en färdig design som fixades av stylisten Helen. Jag har aldrig sett någon fila och måla naglar så effektivt som Helen. Hon var verkligen där för att måla naglar och ingen ansats till småprat gjordes. Helen var fantastisk och jag har aldrig haft så snygga naglar i hela mitt liv.

tui new york nudelbar
Momofuku Noodle Bar i East Village.

Momofuku Noodle Bar i East Village

Momofuku Noodle Bar får vi sitta trångt vid disken och ser när maten lagas i det öppna köket. Otroligt mysigt trots oset. Middagen blir en Pork Belly Bun till förrätt och till huvudrätt en stor skål ramen med rökt fläsk som är så mört att det nästan smälter.

Perfekt om du reser till New York tidigt på våren eller på hösten och behöver något som värmer riktigt gott på kvällen.

Prohibition – musikbar

Efter en kväll på lönnkrog, vad kan vara mer passande än att fortsätta denna kväll med en musikbar med namnet Prohibition? Baren har varit igång i över tjugo i år och det är både avslappnat och ordentligt med drag när musiken kommer igång. Trots namnet går mycket bra att t ex beställa en Moscow Mule.

Det går att sitta ner så länge du beställer mat eller dryck men vi övergav vårt bord ganska snabbt för att kunna hänga närmare scenen.

tui new york
En perfekt start på en händelserik dag i New York!

Frukosttips i New York!

Cornerstone Café i East Village för de hade allt man vill ha för en riktigt go’ amerikansk frulle. Amerikanska pannkakor gjorda på buttermilk, maffiga omeletter, Ägg Benedict och mer!

Boulton and Watt inledes en av dagarna med deras The Hangover-special (stekt ägg, avakado, bacon, chiptole-aioli var bara riktnumret på den brunchen) som verkligen gjorde att man stod sig till lunchen och lite till!

Båda ställena låg nära där vi bodde i East Village. Vi hade också nära till Katz's Delicatessen som varit populärt allt sedan dörrarna först öppnades 1888. Deras pastramimackor är berömda. Dessutom har Katz's dykt upp i både När Harry mötte Sally och flera gånger i Seinfeld så räkna med att det kan vara mycket folk där (både lokalbor och turister).

Här hittar du dessutom lite frukost- och mattips i New York för dig som är glutenintolerant.

tui new york
Katz's Delicatessen har varit ett välkänt inslag i New York sedan 1888!

Sugen på en resa till New York?

Liknande inlägg

Vi fortsätter längta

Trots allt som händer nu kan vi fortfarande resa – i tanken. Att minnas tidigare resor kan hjälpa oss längta, planera och drömma oss bort till nästa. Så vad är ditt bästa resminne? Hjälp till att hålla reslusten vid liv genom att dela din härligaste semesterbild i sociala medier och tagga det med #fortsättlängta.
Towe A Towe A

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S

Blue Star 2.0 – njut, upplev & bidra

Från april 2020 står namnet Blue Star för något nytt och ännu bättre. Vi utvecklar dessa 50 favorithotell för att du ska kunna njuta av semesterdagarna på ett sätt som minskar belastningen för miljö, klimat och lokalsamhället.
Astrid S Astrid S

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J