Blue Star innebär noggrant utvalda hotell med fina poolområden och rum som passar både stora och små sällskap. Här får du hjälp av våra skandinaviska guider och möjlighet att njuta av lokal, närproducerad mat med gott om vegetariska alternativ. Det innebär också gedigna hållbarhetsprogram och aktiva insatser för att värna om lokalsamhället och naturen. Här kan du som vill vara med och bidra genom hållbara aktiviteter. Ett medvetet val helt enkelt.

Alltid på Blue Star

  • Noggrant utvalda hotell som drivs med omsorg
  • Härliga poolområden som passar stora och små
  • Miljöcertifierat & klimatkompenserat av TUI
  • Brett matutbud där vi lyfter lokalt & närproducerat. Självklart med vegetariska alternativ för alla måltider
  • TUIs skandinaviska guider på plats för att tipsa och erbjuda service som lyfter er semester
  • Lekar och aktiviteter som anordnas av våra TUI-värdar
  • Nyhet – Aktiviteter där du tillsammans med familj & vänner kan bidra till det lokala samhället
  • Nyhet – Blue Walk/Run där ni upptäcker lokala pärlor och lär om destinationen på egen hand

Här får du frihet att njuta, uppleva & bidra

På Blue Star finns det mesta för dig som önskar friheten att njuta, uppleva och bidra till en mer hållbar semester!

Miljöcertiferat & klimatkompenserat

På alla Blue Star står hållbarhet i fokus. Idag är 75% av våra Blue Star-hotell miljöcertifierade och vår ambition är att alla ska vara det inom 2 år.

Merparten av våra Blue Star hotell har en miljöcertifiering. Vi arbetar framför allt med standarden Travelife men här finns även andra som Green Key. Flera hotell är även ISO 14001-certifierade.

Travelife-certifiering innebär att hotellen i extern revision visat bland annat att de mäter och minskar avfall, energi- och vattenförbrukning och användningen av engångsplast. Dessutom tar de ansvar för sin personal, skydd av barn och engagerar sig i lokalsamhället, exempelvis genom att upphandla varor och tjänster lokalt där det är möjligt

Vi, TUI Nordic, klimatkompenserar energikonsumtionen på våra gästers vistelser på våra Blue Star-hotell. Klimatkompensationen investeras i olika projekt i Asien för att öka användandet av förnybara energier.

På våra Blue Star får du som gäst information om hur varje hotell bidrar och arbetar med hållbarhet. Du finner sedan hållberhetstemat genomgående i din semesterupplevelse. Hotellen har stort fokus på att lyfta lokal- och närproducerad mat och självklart serveras vegetariska alternativ. En nyhet är att det gradvis introduceras CO2-märkning på flera av maträtterna. På så sätt kan du enkelt göra ett mer medvetet val.

Vi erbjuder minst tre aktiviteter per vecka, utan kostnad, där du tillsammans med familj, vänner och andra gäster kan bidra till en mer hållbar planet. Vi städar stränderna, bidrar med en hjälpande hand på lokala välgörenhetsprojekt, tar hand om djur i närområdet, skördar och lagar lokal mat, eller lär oss mer om vikten av att sköta om vårt ekosystem.

Mat & dryck

Vad vore semestern utan långa sköna frukostar och middagar? På våra Blue Star-hotell är mat och dryck i fokus. Och du som gäst får uppleva lokala smaker och intryck.

Vi värnar om att lyfta de lokala och närproducerade alternativen med egna märkningar och hörnor. På så vis tar vi hand om vår planet samtidigt som vi ger dig som gäst möjlighet att få upptäcka den lokala matkulturen och hitta nya favoriter.

I hotellets restaurang hittar alla sina favoriträtter, vare sig du gillar fisk, kött eller vegetariskt. Många Blue Star-hotell har barnbufféer så att du som förälder kan känna dig trygg med att barnen äter gott, hälsosamt och varierat. Oftast kan välja om du vill boka paket med frukost, halvpension eller All Inclusive. Läs mer i beskrivningen för respektive hotell.

Aktiviteter tillsammans – frihet att vara med, uppleva och bidra

Flera dagar i veckan anordnar TUIs skandinaviska guider olika aktiviteter, flera med fokus på rörelse och skoj, andra med fokus på hållbarhet.

På Blue Stars veckoschema finns nu ett flertal hållbara aktiviteter, olika beroende på resmål, alla anpassade för att du aktivt ska kunna delta i det hållbarhetsarbete som destinationerna och hotellen utför.

Självklart fortsätter vi med att erbjuder kreativa lekar, i vatten och på land, matcher och turneringar. Härliga stunder för både barn och föräldrar.

Aktiviteterna kan bokas i TUI-appen och många har flexibla tider så du kan välja att vara med när det passar dig.

På de flesta destinationerna kan du också välja bland ett stort utbud av utflyter, från spännande äventyr till avkoppling – välj våra TUI Collection-turer som är speciellt utformade för att ge er de mest spännande lokala inslagen.

Njut av härliga pooler

Mittpunkten på varje Blue Star-hotell är ett fint poolområde med huvudpool, barnpool, solsängar och parasoller.

Alla Blue Star-hotell har minst en huvudpool som utgör hotellets hjärta. Här kan du svalka dig med ett bad eller ligga på en solstol och läsa en spännande bok. På alla Blue Star-hotell hittar du också en barnpool där de små kan leka och träffa nya vänner. Barnpoolerna är skapade för lek och bus och kan ha både lekskulpturer och rutschkanor. Hur många huvudpooler som finns och hur barnpoolerna är utformade ser du i beskrivningen av respektive hotell.

Rum och lägenheter som passar just dig

Bland Blue Star-hotellen kan du hitta allt från vanliga dubbelrum och enrumslägenheter till större boende med plats för upp till sju personer.

Oavsett om du reser med familjen, vänner eller någon du tycker om hittar ni alltid ett boende som passar er bland Blue Star-hotellen. Här finns många olika rumstyper, varav vissa är extra stora. De allra största rummen är våra familjerum och trerumslägenheter med fyra ordinarie bäddar och plats för upp till tre extrabäddar. För dig som vill ha det mer som hemma finns semesterlägenheter med pentry. Vilka rumstyper som erbjuds på respektive hotell ser du i hotellbeskrivningen.

Skandinaviska guider på Blue Star

Skandinavisk service

På Blue Star-hotellen finns alltid våra skandinavisktalande guider på plats, för att hjälpa dig att få den semester du sett fram emot.

Guiderna finns tillgängliga varje dag och det är bara att fråga dem om du skulle ha några funderingar eller behöva hjälp. Passa på att be om tips på restauranger, sightseeing eller annat kul som händer på hotellet eller runtomkring – våra guider har koll! Behöver du hjälp med att boka utflykter, hyrbil, cykel eller liknande så kan guiderna självklart bistå även med det.