Resor
till
Sälen

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 100:-
  • Enkel middagfrån ca 130:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaSvenska kronor (SEK)
  • HuvudstadStockholm
  • SpråkSvenska
  • Folkmängdca 10 352 390

Resor till Sälen

Sälen

Snöklädda fjäll, gnistrande backar och en värmande kopp choklad i toppstugan. Samla nära och kära i vinter och åk på skidsemester till Sälen, en av Sveriges mest populära skidorter. I Sälen ligger de fyra skidområdena Lindvallen, Högfjället, Hundfjället och Tandådalen. Med 100 nedfarter, 90 liftar, äventyrsområden för barn och milslånga längdspår passar Sälen hela familjen.

Oavsett om du är nybörjare eller älskar nattsvarta pistar så kommer du garanterat att hitta en skidbacke som passar dig. Förutom fartfyllda backar finns även en mängd olika aktiviteter som äventyrsbad, bowling och spa i Lindvallens upplevelsehus Experium.

Lindvallen

Lindvallen är Sälens största skidområde med många gröna och röda backar. Här hittar du ett av Europas största nybörjarområden med lätta skidbackar, knappliftar och rullband. Det finns även en Fun Ride med gupp, tunnlar och andra roliga element. Vid Sälfjällstorget ligger flera restauranger och flaggskeppsbutiken SkiStarshop Concept Store.

Högfjället

Högfjället är Sälens minsta resmål och ligger vackert längst upp på fjället. Testa någon av de gröna eller blå backarna, eller bege dig ut i längdspåret med en god matsäck i ryggsäcken. Barnen har sitt eget skidområde och det går en lift ner till Lindvallen. På Högfjällshotellet kan du äta middag på någon av de tre prisbelönta restaurangerna.

Hundfjället

Småbarnsfamiljernas favorit! Här ligger äventyrsområdet Trollskogen och nybörjarområdet Trollbäcken. Du hittar även värmestugor för trötta ben, liftar som rymmer hela familjen och backar för alla kunskapsnivåer. Vill du ha en paus ifrån skidåkningen kan du besöka Poolarium med pool, bubbelpool och bastu.

Tandådalen

Vid den östra sidan av Tandådalen finns breda carvingbackar och Sälens största Snow Park med både enkla och mer avancerade nivåer. Backarna runt Tandådalstorget bjuder på mer utmanande åkning. Även här finns en Fun Ride och skidområdet är sammankopplat med Hundfjället.

Resa till Sälen

Du flyger till den sprillans nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport som öppnade i december 2019. Från flygplatsen tar det endast 10 minuter till Hundfjället, 15 minuter till Tandådalen och 20-25 minuter till Högfjället och Lindvallen. Boka ditt flyg och läs mer om boende, utflykter och hyrbil här.

Rekommenderade hotell - Sälen

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i Sälen Visa alla hotell på Sverige
Boka din flygresa till Sälen med TUI

Upptäck Stöten i vinter

Stöten i Sälen erbjuder något för såväl proffs som de allra yngsta nybörjarna. För barnfamiljen finns utöver barnvänliga skidbackar även skidskola och dagliga barnaktiviteter i Vargklubben.

LÄS MER OM STÖTEN HÄR >
Läs mer om Skistar Sälen

Skistar - skidsemester i Sälen

Boende, liftkort, pistkartor, väderleksinformation och mycket mer inför din skidsemester i Sälen hittar du hos Skistar.

SE MER HÄR >