London med barn

London kanske inte är det första resmålet som slår dig när du planerar din familjesemester, men faktum är att staden passar alla åldrar. Att resa till London med barn är alltså perfekt för hela familjen, och ingen behöver oroa sig för att få tråkigt – här finns en uppsjö med saker att se och göra. London är staden som förutom spännande storstadsliv även bjuder på både kulturella sevärdheter, gröna parker och roliga lekplatser.

Hotelltips

Resa till London med barn

Funderar du över hur det är att resa i London med barn? Det kanske verkar läskigt att ta sig runt i en storstad med barn, men London är faktiskt väldigt tillgängligt även för barnfamiljer. Barn brukar tycka det är extra roligt att åka de klassiska röda bussarna, dubbeldäckarna. Här kan de sitta högt upp och se staden swisha förbi utanför.

London bjuder också på många gröna oaser. Utspritt över staden ligger flera parker där hela familjen kan leka, ha picknick eller bara slappa i gräset för en paus från stadens brus. Hyde Park ligger centralt i London, nära Buckingham Palace, och tillsammans med grannparken Kensington Gardens bildar de den största parken i London. Här hittas Princess Diana’s Piratpark som är en favorit bland barn i alla åldrar. Under vintern förvandlas också Hyde Park till ett gnistrande Winter Wonderland som är ett måste att besöka! En annan känd park som är perfekt för London med barn är Regent’s Park. Här ligger förutom flera lekplatser även det kända London Zoo där ni kan säga hej till alla möjliga djur från världen över.

Att göra i London med barn

Det är viktigt att komma ihåg att London för barn är inte samma som London för vuxna. Små fötter blir lätt trötta av att gå på asfalt och i butiker flera timmar i sträck. Men som tur är finns det massor av mer barnvänliga aktiviteter att göra med barn i London! 

För icke-höjdrädda barn är London Eye ett måste! Sväva 170 meter upp i luften och se ut över hela London. Beställer ni biljetter på förhand slipper ni dessutom stå i en lång kö, vilket alltid är ett plus vid resor med barn. Precis bredvid ligger Sea Life London Aquarium som är perfekt att besöka på regniga dagar. Många museer brukar också ha aktiviteter och utställningar med fokus på barn. Två exempel är Natural History Museum och Science Museum i South Kensington.

Letar du efter saker att göra i London med barn som är lite större? Då får ni inte missa Warner Bros Studios, The Making of Harry Potter. Här stiger ni in i en förtrollad värld där ni får insyn i hur Harry Potter-filmerna skapades. Provsmaka butterbeer, spela quidditch och shoppa souvenirer. Madame Tussauds är ett annat populärt turistmål och kul för hela familjen. Här kan ni hälsa på flera hundra kända människor – åtminstone vaxfigurerna av dem.

Se fler tips på saker att göra i London med barn här.

Bo i London med barn

TUI:s utbud av hotell i London innefattar många barnvänliga hotell. Välj själv om ni vill bo centralt eller en bit utanför stadskärnan. För familjen som vill utforska mycket och ha nära till saker att göra med barn i London kan det vara skönt att bo centralt nära turistattraktionerna. Söker ni däremot mer lugn och ro är ett hotell lite utanför det värsta storstadslivet att föredra.

Här hittar du alla våra hotell i London

För mer inspiration inför din London-resa med barn och tips på vad du kan göra i London med barn, spana in vår inspirationsartikel Familjetips i London.