Resor
till
Le Morne

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 250:-
  • 1 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaMauritiska rupier (MUR)
  • Tidsskillnad+3 timmar
  • HuvudstadPort Louis
  • SpråkEngelska, franska
  • Folkmängdca 1 263 000 (Mauritius)

Resor till Le Morne

Le Morne

Våra resor till Le Morne passar dig som vill bo idylliskt på ett resorthotell direkt vid en kritvit strand. Inom hotellen finns restauranger, stora pooler och bekväm All Inclusive. Och lagunen du bor vid är perfekt för snorkling.

Le Morne ligger på en halvö som sticker ut från Mauritius sydvästra hörn. En kritvit sandstrand kantas av skuggande barrträd och lagunens vatten glittrar i turkost. Över den vykortsvackra stranden reser sig Morne Brabant, en klippa som finns med på Unescos världsarvslista.

Snorkling i lagunen

På stranden i Le Morne kan du ligga och titta på vindsurfare och kitesurfare som svävar över lagunen. Eller själv hyra en bräda och utmana vågorna. Det finns också ett korallrev bara ett femtiotal meter från stranden, så till bra snorkling är det nära. Stranden är fri från kommers, men det finns en restaurang där du kan äta kreolskt och asiatiskt.

Shopping och utflykter

Själva byn Le Morne ligger en kvarts promenad från stranden på udden. Det är en ganska sömnig liten by med några små butiker och en restaurang. Mer av shopping, restauranger och nöjen hittar du i Flic en Flac, en halvtimmes bilresa norrut. Och vill du byta ett strandparadis mot ett annat kan du följa med en badbåt till ön Ilot Benitiers.

Se dig om på Mauritius

Som helhet är Mauritius en färgstark och mångsidig ö. Med suverän dykning och snorkling, stora sockerrörsodlingar, tropisk regnskog och charmiga franskkoloniala städer. Befolkningen har rötter i både Afrika, Europa och Asien, vilket har gjort att det blivit en spännande mix av kulturer.

Restyper i Le Morne