Resor
till
Haa Dhaalu atoll

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 225:-
  • 1,5 liter vattenca 50:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaRufiyaa (MVR)
  • Tidsskillnad+4 timmar
  • HuvudstadMalé
  • SpråkDivehi
  • Folkmängdca 2 000

Resor till Haa Dhaalu atoll

Haa Dhaalu atoll

Här bor du på en genuin ö i Haa Dhaalu-atollen där kultur och traditioner lever kvar. The Barefoot Eco Hotel är en prisvärd ”natural health retreat” där du kan koppla av med sol, bad och snorkling och delta i hotellets egna miljöinriktade aktiviteter.

En vidsträckt strand invid en turkos lagun bildar fond till The Barefoot Eco Hotel. Alldeles inpå knuten breder tät växtlighet ut sig som en grön matta. Här på ön Hanimadhoo i den norra delen av Maldivernas övärld bor ungefär 2000 personer som livnär sig på fiske och jordbruk. Kultur och traditioner är viktiga och ön är inte påverkad av turismen i någon större skala.

Miljömedvetet hotell

The Barefoot Eco Hotel har ett starkt engagemang för miljön och den lokala kulturen. Hotellet har ett eget center för miljövård där marinbiologer samlar in fakta om ekosystemet. De arrangerar fisketurer, snorkling med guide och båtutflykter där du har chans att se delfiner och sköldpaddor. Hotellet har en privat strand och i lagunen finns korallrev med finfina snorklingsmöjligheter.

Yoga och spa

Självklart finns också allt man förknippar med ett hotell på Maldiverna: pool, gym, yoga och ett spa med ayurveda-behandlingar. Eftersom ingen alkohol serveras på ön får man ta en tur till den flytande baren Black Pearl för en drink i solnedgången.

Maldiverna som helhet

På kartan ser Maldiverna ut som pyttesmå kaksmulor på en blå duk. Allt land är skapat av korallbildningar på en vulkanisk havsrygg och landets högsta punkt ligger bara drygt två meter över havet. Barriärrev skyddar öarna från vågor och bildar turkosfärgade laguner med världens kanske bästa förutsättningar för snorkling.

Resa till Maldiverna

Vi tar dig till Maldiverna med reguljärflyg som landar på den särskilda flygplatsön intill landets huvudstad Male’. Där fortsätter du med inrikesflyg cirka 45 minuter till flygplatsen på ön Hanimadhoo. Där blir du hämtad och åker bil till hotellet cirka 15 minuter. Transfer till och från ön ingår alltid.

Restyper i Haa Dhaalu atoll