Ombord på flyget

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna.

Andra frågor

Finns det internet ombord på flyget?

 ​​​​​​Tyvärr så har vi inte någon internetuppkoppling ombord på våra flyg. 

Reser du med reguljärflyg kan vissa flygbolag ha Wifi ombord. Du kan kontrollera om de erbjuder detta på flygbolagets egen webbplats. Läs mer här.

Hur förbokar jag sittplatser ombord på flyget?

 ​​​​​Resor med charterflyg
Har du önskemål om var du vill sitta eller vill du vara säker på att få sitta bredvid ditt resesällskap, finns möjligheten att mot betalning förboka vissa säten ombord. Betalning sker direkt vid bokning. Du kan boka sittplatser i TUI-appen, på myTUI eller via flygbolaget. Denna möjlighet erbjuds hos de allra flesta flygbolag som vi samarbetar med. Läs mer här

Om du inte förbokar sker fördelningen automatiskt. Flygbolagen försöker i möjligaste mån placera passagerare på samma bokning i närheten av varandra.  

Obs! Om det ännu är tid kvar innan du reser och det inte går att logga in för att beställa platser kan det bero på att försäljningen av sittplatser inte har öppnats ännu. Försök gärna igen vid ett senare tillfälle. För tillfället öppnas sittplatsbokningen senare än vanligt , ca 1-3 månader innan avresa, på många flygningar. 

Resor med reguljärflyg
Reser du med reguljärflyg har du på en del flygningar möjlighet att förboka platser ombord mot en avgift. Oftast kan du också välja sittplats gratis när du checkar in. Du kan logga in på din resa på flygbolagets webbplats för att se vad som gäller. Flyger du med Norwegian beställer du dina tillval via vår kundservice. 

Ingår måltider på flyget?

 Charterflyg

Måltiden ombord är för många en av flygresans höjdpunkter och erbjuds hos de flesta flygbolag mot en extra kostnad. Oavsett vilket flygbolag du reser med kan du boka din måltid på följande sätt:

- samtidigt som du bokar resan

- via myTUI (fram till ca 7 dagar innan avresa)

- via kundservice (senast 48 timmar innan avresa)

Specialmat och allergier
Vegetarisk, laktosfri eller annan specialkost kan beställas men utbudet kan variera flygbolagen emellan. Läs mer om vad som gäller för ditt flygbolag här. 

Vi kan tyvärr inte garantera att våra flygningar är nötfria. Nötter kan förekomma i maten eller tas ombord av passagerare. 

Reguljärflyg

Vissa flygbolag erbjuder kostnadsfri mat och dryck ombord medan andra flygbolag endast erbjuder servering mot kostnad. Läs mer hos ditt flygbolag

Reser du med Norwegians reguljärflyg kan flygmat endast förbokas via TUIs kundservice. 

Kan jag ta med barnvagn ombord på flyget?

En barnvagn transporteras vanligtvis som incheckat bagage eftersom mått och vikt överskrider gränsen för vad flygbolaget tillåter dig att ta med ombord som handbagage. På flertal av våra flygplatser brukar det finnas lånevagnar. Hör med personalen på flygplatsen var du kan finna dem. 

Vi rekommenderar att barnvagnen packas i plast eller skyddas på något annat vis innan den checkas in. På de flesta flygbolagen vi använder oss av kan man kan checka in barnvagn utan kostnad. 

På våra flygningar med TUIfly  kan vi acceptera hopfällbara barnvagnar. Barnvagnen måste uppfylla våra krav för handbagage och ifall du tar med barnvagnen ombord får du inte ta med dig ytterligare handbagage. 

Läs mer om vad som gäller för de olika flygbolagenhär.

Kan jag ta med husdjur på flygresan?

Hos flertal av flygbolagen som vi har ett samarbete med kan man ta med sig hund och katt ombord. Djuren placeras i en särskild del av bagageutrymmet. Djur tillåts vanligtvis inte i kabin, ledarhundar är undantag. 

Antalet hunder/katter som kan transporteras på ett flyg är begränsat och det är alltid nödvändigt att boka detta på förhand. 

Obs! Bokning av djur ombord är bara möjligt för dig som bokat endast flygbiljett via oss. Djur accepteras inte på våra hotell eller transferbussar. 

Bokning av djur ombord på flyget görs direkt hos respektive flygbolag, vilka regler som gäller hos de olika flygbolagen kan du ta del av på deras hemsida. Skulle du inte finna svaret går det även bra att kontakta oss.

Vid bokning av ditt djur ombord behöver flygbolaget få följande information:

  • Mått på buren (längd, bredd, höjd)
  • Vikt på djur + bur
  • Du ansvarar för att ha en godkänd IATA bur till ditt husdjur plus alla intyg som krävs

För intygsfrågor ber vi dig kontakta Jordbruksverket 

Kan jag ta med min Samsung Galaxy Note 7 på flyget?

 ​​​​​​På grund av incidenter där batteriet i mobiltelefonmodellen Samsung Galaxy Note 7 överhettats, har vissa flygbolag infört regler för användning av telefonen ombord på flyget. Läs mer på flygbolagets webbsida för information om vad som gäller, du hittar kontaktuppgifter här. 

TUI fly och TUI Airways

Användning och laddning av Samsung Galaxy Note 7-telefoner är förbjudet ombord våra flygplan. Enheten är inte heller tillåten i incheckat bagage, men kan föras ombord så länge den inte är påslagen eller laddas under flygningen.

Flygningar till Mexico

Mexico har utfärdat ett förbud att ta med Samsung Galaxy Note 7 ombord på flygningar till och från landet. Detta betyder att du varken får ta med den i det incheckade bagaget eller i handbagaget.

Kategorier

Välj bland kategorierna här nedanför för att få svar på din fråga.

Hittade du inte svaret?

Vi finns alltid här för att hjälpa dig. Oavsett om du vill boka en resa eller undrar över något inför, under eller efter din resa. Hör av dig till oss här.

Kontakta oss