Världens bästa burgare – om TUI får välja

Smaken är bekant som baken och åsikterna om hur den optimala hamburgaren ska vara är många. Nedan har vi samlat våra personliga favoriter och tips, utan inbördes ordning.

1. Gourmet Burger Kitchen, London

Kedjan som går under akronymet GBK har prisvärda och svingoda burgare. Det finns flera vegetariska alternativ och alla hamburgare går att få med glutenfritt bröd.

Hamburgare i London
Gourmet Burger Kitchen i London har både klassiska, vegetariska och glutenfria hamburgare.

2. Danny's, Alcudia

En gastropub i Alcudia som även har en liten bakficka där burgarna bara kostar ca 2 EUR och en liten öl likaså. Enkelt men ååå så gott.

3. Brother Jimmy's, New York

I Det stora äpplet finns det så klart mängder av ställen som hävdar att de har världens bästa burgare. När du tröttnat på vanliga 90-grammare och vill testa något lite mer annorlunda ska du besöka Brother Jimmy's. Här finns bland annat fiskburgare med havskatt och en Mac n' Cheese-burgare på menyn.

4. The Bird, Berlin

Enligt egen utsago var detta den första hamburgebaren i östberlin och enligt vittnen: Tysklands bästa! The Bird har nästan bara burgare på menyn, och deras välkända pommes. Beställer du en Drunk Ghetto får du även ett shot Jägermeister till maten.

5. BRGRS PH, TUI Sensatori Punta Cana

Hotellet TUI Sensatori Punta Cana ligger precis vid stranden på den östra delen av Dominikanska Republiken. Här finns en trendig hamburgerestaurang med food truck-inredning. BRGRS PH och 4 andra restauranger ingår i din All Inclusive - så detta är stället för dig som är en riktigt foodie.

Sensatori Resort Punta Cana i Dominikanska Republiken har en hamburgerestaurang som ingår i din All Inclusive.