Vackra platser att fria på i höst

Vilka är egentligen de bästa platserna att fria på? Hösten i Europa är magisk så varför inte göra slag i saken och kombinera din cityweekend med ett frieri. Vi har valt ut några av de mest romantiska platserna att fria på, ställen ni kommer att minnas för alltid.

Ponte alla Carraia, Florens

TUI cityweekend solnedgång i Florens
Solnedgång från Ponte alla Carraia i Florens.

Ponte Vecchio i all ära men det är på Ponte Alla Carraia som solnedgången är extra fin över Florens. Köp varsin gelato i gathörnet, strosa över bron och njut av skenet som färgar staden rosa.
Florens är en av Europas vackraste städer och förutom att det kryllar av mysiga restauranger och caféer kan du uppleva stadens spännande historia, konstskatter och klättra de nästan 500 stegen upp i Duomo för att se staden från ovan.

Petrin Hill, Prag

TUI cityweekend till Prag
Prag på hösten är som gjort för vackra promenader i små gränder.

Promenera upp till Petrin Hill. Vägen bjuder på många fina vyer över Prag, smala trappor och gamla byggnader – perfekt för att hitta en undanskymd plats för bara dig och din älskling. Väl uppe på höjden kan ni vandra i rosenträdgården, besöka restaurangen och njuta av utsikten. Orkar ni inte gå tillbaka finns det en bergbana som tar er ned på en minut.
Prag är romantikens stad, vandra över Karlsbron och i de smala gränderna, ta en båttur på floden Vlatva och prova de tjeckiska pannkakorna Palačinky.

Łazienkiparken i Warzsawa

Łazienkiparken i Warzsawa
Łazienkiparken i Warzsawa är en grön oas mitt i staden.

Warszawas största park är förtrollande på hösten. Träden skiftar färg och en av Warszawas bästa restauranger, Belvedere, ligger mitt i parken. Restaurangen som också är ett orangeri är som gjord för ett frieri.
Warszawa har kort flygtid från Sverige, är väldigt prisvärt och erbjuder något för alla. Staden har genomgått ett enorm förändring de senaste åren och nya hotell och restauranger öppnar varje vecka. Åk upp i Kulturpalatset, flanera i gamla stan och upptäck den nya, hippa stadsdelen Praga.

Egyptiska templet, Madrid

TUI cityweekend Madrid
Det egyptiska templet, Temple of Debod, ligger i en kulle med vackra trädgårdar och härlig utsikt.

Det egyptiska templet, Temple of Debod, är en makalös plats på en höjd i Madrid. Du ser ut över staden, dammen kring templet speglar omgivningen och att fria här i solnedgång blir något utöver det vanliga.
Spaniens huvudstad är ett utmärkt val för en weekend i höst. Promenera på de smala gatorna, stanna upp på en eller fler tapasbarer och missa inte det vibrerande torget Plaza Santa Ana och matmarknaden San Miguel market.

Castlefield, Manchester

TUI weekendresor manchester
Castlefield, Manchester - bland husbåtar och broar.

Castlefield är en mysig del av Manchester som vuxit upp kring kanalen. Husbåtar och härliga pubar och restauranger ligger sida vid sida med de stora industrilokalerna som fövandlats till lyxiga lägenheter. Fria här på en parkbänk under ett pilträd eller på en bro över Rochdalekanalen och få ett minne för livet.
Manchester är Englands näst största stad och passar utmärkt för en weekendresa. Ny arkitektur, bra restauranger som erbjuder mat från alla världens hörn, ett eget Chinatown, mikrobryggerier och såklart fotboll om man så önskar. Ett tips är att inte missa Northern Quarter som är en stadsdel full av barer, gatukonst och små boutiquer.

Här kan du läsa om alla TUI:s cityweekends i höst.