Utvalda utflykter med TUI Collection

TUI Collection-utflykter är unika, genuina och ansvarsfulla utflykter som visar dig resmålets finaste sevärdheter på nya sätt.

I vårt breda utflyktserbjudande finns också TUI Collection-utflykter som skapas för dig som vill uppleva destinationens "måsten" på ett ansvarsfullt och unikt sätt. Här har vi valt ut fem olika TUI Collection-utflykter där nordiska gäster får en äkta känsla för destinationen och miljön.

Genuine Katchupa Kap Verde

På denna roliga heldagstur får du fördjupa dig i den lokala kulturen i Kap Verde. Du börjar dagen med att titta på typiska danser från Boa Vista som utförs av lokalbefolkningen i Cabeça dos Taraféer. Dessa dans- och musikföreställningar ger inte bara chansen för lokalbefolkningen att vara personligt engagerad, utan hjälper också till att underhålla lokala traditioner.

Därefter besöker du den gyllene bågen i Porto Ferreira och fyren Morro Negro, där du har en chans att lära dig om historien och njuta av den underbara utsikten. Dagen blir komplett med ett besök i ett familjehem där du kan se hur 'Katchupa' - Kap Verdes nationella maträtt - tillagas, följt av lunch i de underbara miljöerna.
Läs mer här.

mat kap verde
Lär dig laga Kap Verdes nationalrätte katchupa.

Mayastaden Coba , Mexico

Välkommen på en resa djupt in i Yucatan-djungeln för att upptäcka den antika Maya-staden Coba. Dagen börjar tidigt med avfärd till den stora pyramiden, som är en av de sista pyramiderna man fortfarande kan klättra på. Efter att ha tagit del av den underbara panoramautsikten kommer du att besöka Maya-samhället där bybor fortfarande lever utan el. Du får möjlighet att träffa de lokala byborna och lära dig om deras kultur. Vi ger också tillbaka till samhället genom att finansiera en egen vattenbrunn och stödja utvecklingen av avfallsåtervinning. Dessutom stöder utflyktsleverantören kontinuerligt lokalbefolkningen genom att tillhandahålla skolmaterial och fira speciella tillfällen genom att ta med presenter till barnen.

Efter Maya-ceremonin har du chansen att njuta av en traditionell lokalproducerad lunch i en närliggande restaurang. Det finns också möjlighet att smaka på traditionell lokalt producerad tequila och simma i en närliggande lagun. Inträdesavgiften stöder direkt underhållet av det lokala kulturarvet.
Läs mer här.

mayastaden Coba
Utforska den gamla mayastaden Coba.

Flodtur och sköldpaddor, Turkiet

Upplev en magisk resa där du får besöka ett lokalt räddningscenter för sköldpaddor, lära dig mer om deras arbete och om de olika sköldpaddsarterna. Tidigt på morgonen glider du längs floden Dalyan i båt. Eftersom floden är hem för många sötvattens- och karettsköldpaddor, har du chans att se dem på vägen. Ni saktar ner när du passerar forntida gravar, huggna i klippytor för tusentals år sedan.

Dessutom besöker du ett centrum för sköldpaddsräddning som ingår i TUI Care Foundations Turtle Aid-program och du kan lära dig om deras projekt och lära känna de utsatta arterna. Efteråt har du chansen att njuta av traditionell lokalproducerad juice och ha fri tid på stranden innan du återvänder till ditt hotell.
Läs mer här.

Dalyan-floden
Åk båt på Dalyan-floden som slingrar sig fram genom landskapet.

Smaker från Cypern , Cypern

Mat och dryck är en stor del av cypriotisk kultur och denna utflykt är ett firande av öns gastronomiska läckerheter. Du kommer att äta och dricka dig från by till by - besöka Palaichori för fint kaffe, Agros för hemlagat godis och rosvattenproduktion, följt av Omodos där en traditionell lunch kommer att serveras. På eftermiddagen njuter du av vingårdar och cypriotiskt vin.

Alla platser du besöker på denna utflykt är familjedrivna företag där du också har möjlighet att direkt stödja samhällen genom att köpa lokala produkter.
Dessutom har du chansen att lära dig om de lokala produktionsmetoderna när du njuter av olika typer av lokala delikatesser. Läs mer här.

utflykt cypern
Smaka på det lokala Cypern.

Kryssning till sköldpaddsön, Zakynthos

Denna utflykt ger en unik möjlighet att kryssa i havet på jakt efter dess mest kända invånare - karettsköldpaddor. Dessa graciösa varelser har haft bon på öns stränder i tusentals år men tyvärr är de nu en sällsynt och hotad art.

Du börjar med att segla mot Marathonisi, en ö med namnet "Turtle Island". Håll utkik efter sköldpaddor och delfiner, du får också chansen att simma och snorkla. Efteråt kryssar du till Keri och passerar havsgrottor och en fyr för ytterligare ett badstopp innan du åker tillbaka.

Under båtturen kommer sköldpaddsforskningsgruppen Archelon att vara ombord för att berätta om sitt arbete. De stöds av TUI Care Foundations Turtle Aid-programoch ger information om hur man skyddar sköldpaddor. Inspiration, utbildning och avkoppling i kombination! Läs mer här.

sköldpadda
Kryssa runt utanför Zakynthos, kanske får du se en karettsköldpadda.