2017-07-12

Simon Sköld ger sina bästa träningstips för semestern

Semester innebär tid över för kravlös, energigivande och rolig träning! Vi bad MMA-fightern Simon Sköld att dela med sig av sina bästa semesterträningstips.

Semester innebär tid över för kravlös, energigivande och rolig träning! Vi bad

MMA-fightern

Simon Sköld att dela med sig av sina bästa semesterträningstips.

Simon tipsar

 1. Passa på att upptäcka semesterorten under träningspasset! Ta en morgonpromenad genom stan eller en löptur längs vattnet

 2. Ta i när du tränar – så kan du njuta och vila med riktigt gott samvete sedan

 3. Försök träna direkt på morgonen så har du resten av dagen fri

 4. Åk på en träningsresa! Då har du ett tydligt syfte, en grundmotivation och möjlighet att bara fokusera på din träning och allt det andra roliga som resan medför

 5. Det bästa med att träna på semestern är att du är fri att göra det du tycker är roligt, vilken tid på dygnet du vill. Inga dagislämningar att ta hänsyn till!

 6. På semestern har du oftast mer energi att lägga på träningen, och dessutom ett annat lugn och fokus än till vardags

 7. Du behöver inte alltid tillgång till gymutrustning, utan sänk ribban – gör några övningar på hotellrummet

traningstips-semestern-tui-2
MMA-fightern Simon coachar dig i de bästa träningsipsen på semestern.

Så hittar du träningsglädjen

 1. Gör den träning som du tycker är rolig, snegla inte på vad andra gör

 2. Våga testa nya träningsformer!

 3. Testa gruppträning

 4. Sätt mål utifrån just dina förutsättningar. Fokusera på den träning du gör – inte den du inte gjorde!

 5. Bästa träningen är den som blir av! Var nöjd med den träning du presterar

 6. Är du och din partner inte på samma nivå och inte kan träna tillsammans så kan ni ändå träna samtidigt. Ni får mer tid tillsammans och det är peppande att se varandra lyckas. Hela familjen kan träna ihop, om det läggs på rätt nivå.

Simon Sköld

Ålder: 29 år Gör: Professionell MMA-fighter Familj: Gift med deckardrottningen Camilla Läckberg, dottern Polly och bonusbarnen Meja, Wille och Charlie Aktuell: Med sin första bok "Träning för latmaskar" och som flitig skribent på bloggen Läckberg & Sköld

Liknande inlägg

5 bästa destinationer för cykling

Här är några av de allra bästa destinationerna i Europa för dig som ville cykla. Följ med längs de vita vägarna i Italien, de franko-germanska Alsace och de utmanande bergen på Mallorca. Läs vidare för tips på hur du får en cykelsemester med fantastiska landskap, mysiga byar och badplatser.
Hanna P Hanna P 2019-08-14

Spela golf i Thailand

Att spela golf i Thailand är fantastiskt! Bäst tid för golf i Thailand är under vår vinter men även under regnperioden kommer det oftast regnskurar och solen skiner däremellan. Här tipsar vi om de bästa banor och härliga hotell nära golfbanorna.
Towe A Towe A 2019-08-12

Vandra i Kroatien

Sugen på vandring i vackra Kroatien? Här tipsar vi dig om härliga vandringar du kan dig ut på i Dalmatiens berg, kring sjöarna i Plitvices nationalpark, till Krkas berömda vattenfall och mellan värdshus och vingårdar på ön Brac.
Johanna N Johanna N 2019-06-19

Hitta formen på familjeresan med Bodybalance

Bodybalance är den perfekta blandningen av yoga, tai chi och pilates på en och samma gång. Musiken styr träningens rytm, där olika låtar leder till annorlunda rörelseflöden och en annan intensitet. Upplev känslan av lågintensiv träning på stranden intill soluppgången och vågskvalpet - allt för att utveckla din styrka och flexibilitet, men framförallt för får dig att må bra och ha kul på resan!
Carl J Carl J 2019-05-02