Tips på takbarer runt om i världen

2019-03-31
Johanna N
Finns det något bättre än att se solnedgången över staden du besöker, på en takterrass med en god drink i handen? Ännu härligare blir det framåt skymning när stadens ljus glimrar som små stjärnor framför dig. Tycker du, precis som jag att det är något magiskt med takbarer? Här har du tips på takbarer värda att spana in!

De absoluta bästa takbarerna enligt mig är de som är under bar himmel. Bangkok, Singapore och New York är tre städer som har riktigt bra utbud av häftiga takbarer. Här kommer tips på både välkända och populära takbarer till mer okända pärlor runt om i världen. För visst smakar en drink lite bättre på högre höjder?

New York – 230 Fifth Rooftop

230 FIFTH Rooftop är en av de allra största och även mest välkända takbarerna i New York. Med en härlig terrass och en slående utsikt över Empire State Building förstår man varför den är så populär. Det bästa med baren är att den är öppen året om trots klimatet. Under vintern kan du sippa på en varm drink i en uppvärmd igloo samtidigt som du njuter av utsikten.

New York är en av de städerna med allra flest takbarer i hela världen, självklart finns det många fler takbarer att besöka om du är i New York! Hitta TUIs resor till New York här.

Bangkok – Sky Bar, Lebua at State Tower

En av mina absoluta favoriter är Sky Bar Rooftop at Lebua på toppen av hotell Lebua. Med sitt läge på 63:e våningen är detta en av få barer i världen som ligger så högt upp och samtidigt är under öppen himmel. Här uppe har du vacker utsikt över Bangkok och floden Chao Phraya. Tycker du att du känner igen baren? Då kan det vara så att du sett den i filmen Baksmällan II. Och om du inte nöjer dig med att bara besöka takbaren under din Bangkokvistelse, kan du dessutom bo på hotellet med TUI, läs mer här.

Sugen på tips på fler takbarer och saker att göra i Bangkok? Spana in 10 tips till Bangkok.

Hong Kong – SEVVA Rooftop Bar

Sevva - Hong Kong

Det är inte mycket som slår utsikten över Hong Kong och de hundratals skyskraporna som tornar upp sig längs Victoria Harbour. SEVVA Rooftop har inte det högsta läget, men tack vare att den ligger på våning 25 så kan du fortfarande känna stadens puls samtidigt som du har en fin utsikt mot hamnen och staden. Och med en design som ändras efter säsong, är det inte konstigt att den blivit populär.

Dubai – Treehouse, Taj Dubai

Takbar Dubai - TUI

Takbar med utsikt över världens högsta byggnad? Det bjuder takbaren Treehouse på hotell Taj Dubai på. Takterrassen har nämligen utsikt mot Burj Khalifa, som på kvällarna fullkomligt glittrar och ger en förtrollande vy. Inte nog med det, även träden på terrassen är utsmyckade med ljusslingor och du har även panoramautsikt över Downtown Dubai.

Singapore – Marina Bay Sands SkyPark

Självklart måste Marina Bay Sands nämnas. Allra högst upp i byggnaden ligger Marina Bay Sands SkyPark, en av de absolut coolaste takbarerna i världen. Här finns både takbar och världens högst belägna infinity-pool! För att kunna bada i poolen vid Sky Park Pooldeck måste du dock bo på hotellet, nackdelen är att du måste öppna upp plånboken rejält medan fördelen är att det är extra exklusivt och att inte blir alltför trångt i poolen!

Hotell med takbarer i Europa – 5 tips

Alla hotellen på listan nedan kan bokas via TUI.

Barcelona – Hotell Barcelo Raval

Takbar Barcelona - TUI

I stadsdelen El Raval strax söder om Barcelonas gotiska kvarter ligger Hotell Barcelo Raval i Barcelona. Hotellet har inte bara en takbar, utan dessutom en takpool intill baren med magisk utsikt över staden.

Florens – Grand Hotel Baglioni

Takbar Florens - TUI

Grand Hotel Baglioni är ett elegant hotell med ett centralt läge i Florens, en av barerna har sin servering på hotellets tak med utsikt över Florens hustak.

London – Doubletree by Hilton Tower of London Hotel

Takbar London - TUI

Doubletree by Hilton Tower of London Hotel ligger bara några hundra meter från Tower of London, Themsen och Tower Bridge och har en bar med tillhörande takterrass med utsikt över Londons skyline!

Aten – Novus hotel

Takbar Aten - TUI

I Atens historiska del ligger Novus Hotel som både har bar på taket samt en takpool och solterrass med en spektakulär utsikt över Akropolis.

Madrid – Hotell Santo Domingo

Takbar Madrid - TUI

Med ett centralt läge i Madrid ligger Hotel Santo Domingo. En liten oas mitt i den pulserande storstaden – med en takterrass med bar och utsikt över Madrids hustak. Dessutom finns en takpool.

Liknande inlägg

Kort flygtid – sommarresor under tre timmar

Platsen i dina semesterdrömmar måste inte ligga på andra sidan jorden. Här guidar vi dig till fina resmål dit du flyger på tre timmar eller mindre. Både palmkantade stränder och pulserande storstäder. Underbart kan vara kort ibland.
Astrid S Astrid S 2019-04-22

Game of Thrones-guide i Dubrovnik

Idag har den sista säsongen av Game of Thrones premiär. Hur många gånger under seriens gång har vi inte hört huset Starks valspråk "Winter is coming" till att nu vara mitt uppe i den kalla vintern. Får du inte nog av intriger, hämnd och drakar? I så fall är Dubrovnik ett perfekt resmål för dig. Vi har satt ihop en Game of thrones-guide i Dubrovnik! Kanske blir tomheten efter serien lite lättare att hantera då.
Hanna P Hanna P 2019-04-15

5 billiga weekendstäder i Europa

Visst är det lite härligare att resa bort när man vet att man inte behöver snåla under sin semester? Många städer i Europa blir lätt väldigt dyra om kronan är svag men här kommer 5 tips på städer där du fortfarande får mycket för pengarna.
Towe A Towe A 2019-04-09

Vad är ett boutiquehotell - har du koll?

Boutiquehotell brukar beskrivas som lite mindre, chict inredda hotell med en personlig känsla och unik stil och atmosfär. Den här typen av hotell har som fokus att erbjuda sina gäster en alldeles speciell upplevelse eftersom inredning, design, service och mat är något extra. Hotellet i sig kan ofta vara själva anledningen till resan, eller i alla fall en stor anledning – vi guidar dig till några av våra bästa boutiquehotell.
Ulrica T Ulrica T 2019-04-03