(O)vanliga frågor om semester

2017-07-06
Hanna P
Det är gammalt som gatan men faktiskt också sant: Det finns inga dumma frågor. Däremot finns det kluriga frågor och den typen av frågor som dyker upp mitt i kaoset när du ska hinna fixa allt innan semestern. Här har du svar på ALLA dina semesterfrågor, eller i alla fall på ett par du inte visste att du ville ha svar på.

På TUI vill vi ha stenkoll på det mesta som har med din semester att göra. Några som har bästa kollen är våra duktiga säljare som du kan både chatta med och ringa till. För när du ska boka den perfekta sommarsemestern eller flykten från vinterkylan är det lätt att gå vilse i djungeln av dubbelrum, enrummare och juniorsvit deluxe diamond club extra allt.

"Vi har bokat ett dubbelrum, får vi då två stycken rum?"

För en del är det självklart att det handlar om ett rum med dubbelsäng men om du är osäker är du inte ensam. Om du söker på ”vad är ett dubbelrum” kommer du snart se att det inte är ett ovanligt misstag. Här kan du läsa om olika rumstyper, lägenheter och annan matnyttig hotellinformation för att du ska hitta det som passar dig.

TUI Flyg

__"Hej! Finns det glutenfri mat på hotellet? - Vilket hotell ska ni bo på? - Det har vi inte bestämt än!"__

Som sagt, vi försöker ha koll på allt från AC till infinitypool men det finns rätt mycket däremellan. Även om vi har svaret på det mesta skadar det inte om du kan ge oss lite detaljer eller ringa in området du undrar över.

”Hej! Jag behöver omboka min resa till Thailand. Det är nämligen så att jag sprang på min granne häromdagen som bokat samma resa – så nu måste jag boka något annat.”

Semester kan vara semester från vad som helst, inklusive grannarna. Glöm inte att boka av- och ombokningsskydd för säkerhets skull ;)
Men oroa dig inte, om du fortfarande har tusen frågor när planet lyfter kan du alltid fråga våra guider på plats eller kolla i vår TUI-app.

TUI Guide

Och när vi säger att vi har koll på det mesta är det inte högmod från vår sida, vi kan också erkänna oss svarslösa ibland. Speciellt när det är väldigt, väldigt kluriga frågor.

”En av de konstigaste frågorna jag fått från en kund handlade om vilket håll insekterna på hotellområdet promenerade åt. Hon var rädd för skalbaggar och undrade om vi kunde garantera insektsfritt. Hon funderade också på var insekterna bodde, till exempel om de kanske bodde i skuggan på hotellområdet och sen promenerade ner till stranden för att sola – och vilken väg de tog då.”

Vet du vilken väg skalbaggar helst tar ner till stranden eller vill du helt enkelt jobba med oss? Kolla in lediga jobb på TUI här och se om något passar dig »

Liknande inlägg

Durres riviera – solsemester med en twist

Ofta känner du att det kunde vara var som helst vid Medelhavet. Till exempel när du sträcker ut dig på solsängen, beställer ett glas bubbel i strandbaren eller plaskar runt med trampbåt. Samtidigt bjuder Durres riviera på unika upplevelser av mat, kultur och stadsliv. Läs vidare om du vill ha det bästa av två världar.
Astrid S Astrid S 2019-08-24

7 tips till Da Nang

En resa till Da Nang bjuder på spännande aktiviteter för store och små. Hamnstaden har länge varit en dold pärla för resenärer till Vietnam. Staden är perfekt för den som vill kombinera sol och bad med spännande utflykter till Hue och Hoi An. Här nedan delar vi med oss av våra bästa resetips till Da Nang.
Towe A Towe A 2019-08-19

5 bästa destinationer för cykling

Här är några av de allra bästa destinationerna i Europa för dig som ville cykla. Följ med längs de vita vägarna i Italien, de franko-germanska Alsace och de utmanande bergen på Mallorca. Läs vidare för tips på hur du får en cykelsemester med fantastiska landskap, mysiga byar och badplatser.
Hanna P Hanna P 2019-08-14

En guide till Koh Lanta

Med sina härliga stränder, avslappnade stämning och magiska solnedgångar är det inte konstigt att Koh Lanta blivit mångas favoritö i Thailand. I denna guide får du ta del av våra bästa tips om Koh Lantas stränder, utflykter och hotell.
Marie L Marie L 2019-08-06