Storfilmerna som väcker reslusten i jul – där spelades de in

Stora biopremiärer hör alltid december till. Ofta lanseras flera storfilmer med pompa och ståt på vita duken innan jul. Påkostade, episka berättelser med massor av statister och vidunderliga vyer över vackra landskap. Just det där med inspelningsplatserna tycker vi är extra spännande – för de går ju att uppleva själv! Här drömmer vi oss bort till scenerna för julbions maffigaste premiärer.

Mordet på Orientexpressen

Filmatiseringen av Agatha Christies klassiker slår nog an på nostalgisträngarna hos många. Speciellt de som även spelat sällskapsspelet med samma namn och försökt lista ut vem mördaren var. Större delen av filmen spelades in på Longcross Studios i London, där de byggt upp kopior av både tåget och stationen i Turkiet där det började sin resa. Men filmen innehåller även tillbakablickar inspelade i Valetta på Malta, slående bergsscener inspelade i Aostadalen i Italien, Sankt Bernhardspasset i Schweiz och på Nya Zeeland.

Läckraste scen i trailern:

Presentationen av de misstänkta i dramat. Utanför tågfönstren skymtar ett spektakulärt bergslandskap.

Star Wars: The Last Jedi

De senaste åren har de nya inslagen i Star Wars-serien abonnerat på förstaplatsen på julbiografernas topplistor och 2017 verkar inte bli något undantag. Som vanligt kan du förvänta dig många studioinspelade scener och intergalaktiska strider som nog främst består av ettor och nollor. Men även gott om scener från Irlands spektakulära kustlandskap, såväl som Dubrovniks stenlagda gator och en saltöken i Bolivia.

Läckraste scen i trailern:

Kameraflygningarna över ön Skellig Michael utanför Irlands sydvästra kust. Kanske inte det mest gästvänliga resmålet, men det går faktiskt båtturer hit!

Jumanji: Welcome to the Jungle

Det dammiga gamla brädspelet är utbytt till ett tv-spel i klassisk retrostil. Och istället för att djur och personer från Jumanji helt plötsligt dyker upp i vår värld, transporteras filmens karaktärer in i Jumanji-tv-spelets alternativa verklighet. Same same, but different, med andra ord. Som titeln antyder är det mycket djungel rakt igenom, allt inspelat i Hawaii, bl a på öarna Hilo och Honolulu.

Läckraste scen i trailern:

Det koordinerade motorcykelstuntet när tiotals åkare flyger över ett krön och kryssar mellan explosioner.

Tjuren Ferdinand

Visst, det kanske tycks lite konstigt att ha med en animerad film på en lista över filmer som väcker reslust. Men, vem har inte sett Ferdinand-scenen på julafton och tänkt att han nog är något på spåret när han säger ”Jag trivs bättre här, där jag kan ha det lugnt och skönt och lukta på blommorna”. Han pratar så klart om Spaniens vackra och romantiska landsbygd – och du vet väl att du med TUI Villas kan boka din egen spanska lantgård och sätta Ferdinands filosofi på prov?

Läckraste scen i trailern:

Precis i början, när tjuren Ferdinand horn-voltar (som en handvolt, fast med hornen, så klart) i slow-motion över en livrädd liten kanin.

Liknande inlägg

Vi fortsätter längta

Trots allt som händer nu kan vi fortfarande resa – i tanken. Att minnas tidigare resor kan hjälpa oss längta, planera och drömma oss bort till nästa. Så vad är ditt bästa resminne? Hjälp till att hålla reslusten vid liv genom att dela din härligaste semesterbild i sociala medier och tagga det med #fortsättlängta.
Towe A Towe A

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S

Blue Star 2.0 – njut, upplev & bidra

Från april 2020 står namnet Blue Star för något nytt och ännu bättre. Vi utvecklar dessa 50 favorithotell för att du ska kunna njuta av semesterdagarna på ett sätt som minskar belastningen för miljö, klimat och lokalsamhället.
Astrid S Astrid S

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J