Storfilmerna som väcker reslusten i jul – där spelades de in

2017-12-15
Jakob R
Stora biopremiärer hör alltid december till. Ofta lanseras flera storfilmer med pompa och ståt på vita duken innan jul. Påkostade, episka berättelser med massor av statister och vidunderliga vyer över vackra landskap. Just det där med inspelningsplatserna tycker vi är extra spännande – för de går ju att uppleva själv! Här drömmer vi oss bort till scenerna för julbions maffigaste premiärer.

Mordet på Orientexpressen

Filmatiseringen av Agatha Christies klassiker slår nog an på nostalgisträngarna hos många. Speciellt de som även spelat sällskapsspelet med samma namn och försökt lista ut vem mördaren var. Större delen av filmen spelades in på Longcross Studios i London, där de byggt upp kopior av både tåget och stationen i Turkiet där det började sin resa. Men filmen innehåller även tillbakablickar inspelade i Valetta på Malta, slående bergsscener inspelade i Aostadalen i Italien, Sankt Bernhardspasset i Schweiz och på Nya Zeeland.

Läckraste scen i trailern:

Presentationen av de misstänkta i dramat. Utanför tågfönstren skymtar ett spektakulärt bergslandskap.

Star Wars: The Last Jedi

De senaste åren har de nya inslagen i Star Wars-serien abonnerat på förstaplatsen på julbiografernas topplistor och 2017 verkar inte bli något undantag. Som vanligt kan du förvänta dig många studioinspelade scener och intergalaktiska strider som nog främst består av ettor och nollor. Men även gott om scener från Irlands spektakulära kustlandskap, såväl som Dubrovniks stenlagda gator och en saltöken i Bolivia.

Läckraste scen i trailern:

Kameraflygningarna över ön Skellig Michael utanför Irlands sydvästra kust. Kanske inte det mest gästvänliga resmålet, men det går faktiskt båtturer hit!

Jumanji: Welcome to the Jungle

Det dammiga gamla brädspelet är utbytt till ett tv-spel i klassisk retrostil. Och istället för att djur och personer från Jumanji helt plötsligt dyker upp i vår värld, transporteras filmens karaktärer in i Jumanji-tv-spelets alternativa verklighet. Same same, but different, med andra ord. Som titeln antyder är det mycket djungel rakt igenom, allt inspelat i Hawaii, bl a på öarna Hilo och Honolulu.

Läckraste scen i trailern:

Det koordinerade motorcykelstuntet när tiotals åkare flyger över ett krön och kryssar mellan explosioner.

Tjuren Ferdinand

Visst, det kanske tycks lite konstigt att ha med en animerad film på en lista över filmer som väcker reslust. Men, vem har inte sett Ferdinand-scenen på julafton och tänkt att han nog är något på spåret när han säger ”Jag trivs bättre här, där jag kan ha det lugnt och skönt och lukta på blommorna”. Han pratar så klart om Spaniens vackra och romantiska landsbygd – och du vet väl att du med TUI Villas kan boka din egen spanska lantgård och sätta Ferdinands filosofi på prov?

Läckraste scen i trailern:

Precis i början, när tjuren Ferdinand horn-voltar (som en handvolt, fast med hornen, så klart) i slow-motion över en livrädd liten kanin.

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Så fotar du bäst under vattenytan

I takt med att mobilerna blir vattentäta har undervattensbilderna i våra sociala flöden blivit allt mer vanliga. Här ger fotografen Sara Strandlund sina bästa tips för att få till den där riktigt coola och snygga undervattensbilden på semestern.
Towe A Towe A 2019-02-07

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30