Storfilmerna som väcker reslusten i jul – där spelades de in

2017-12-15
Jakob R
Stora biopremiärer hör alltid december till. Ofta lanseras flera storfilmer med pompa och ståt på vita duken innan jul. Påkostade, episka berättelser med massor av statister och vidunderliga vyer över vackra landskap. Just det där med inspelningsplatserna tycker vi är extra spännande – för de går ju att uppleva själv! Här drömmer vi oss bort till scenerna för julbions maffigaste premiärer.

Mordet på Orientexpressen

Filmatiseringen av Agatha Christies klassiker slår nog an på nostalgisträngarna hos många. Speciellt de som även spelat sällskapsspelet med samma namn och försökt lista ut vem mördaren var. Större delen av filmen spelades in på Longcross Studios i London, där de byggt upp kopior av både tåget och stationen i Turkiet där det började sin resa. Men filmen innehåller även tillbakablickar inspelade i Valetta på Malta, slående bergsscener inspelade i Aostadalen i Italien, Sankt Bernhardspasset i Schweiz och på Nya Zeeland.

Läckraste scen i trailern:

Presentationen av de misstänkta i dramat. Utanför tågfönstren skymtar ett spektakulärt bergslandskap.

Star Wars: The Last Jedi

De senaste åren har de nya inslagen i Star Wars-serien abonnerat på förstaplatsen på julbiografernas topplistor och 2017 verkar inte bli något undantag. Som vanligt kan du förvänta dig många studioinspelade scener och intergalaktiska strider som nog främst består av ettor och nollor. Men även gott om scener från Irlands spektakulära kustlandskap, såväl som Dubrovniks stenlagda gator och en saltöken i Bolivia.

Läckraste scen i trailern:

Kameraflygningarna över ön Skellig Michael utanför Irlands sydvästra kust. Kanske inte det mest gästvänliga resmålet, men det går faktiskt båtturer hit!

Jumanji: Welcome to the Jungle

Det dammiga gamla brädspelet är utbytt till ett tv-spel i klassisk retrostil. Och istället för att djur och personer från Jumanji helt plötsligt dyker upp i vår värld, transporteras filmens karaktärer in i Jumanji-tv-spelets alternativa verklighet. Same same, but different, med andra ord. Som titeln antyder är det mycket djungel rakt igenom, allt inspelat i Hawaii, bl a på öarna Hilo och Honolulu.

Läckraste scen i trailern:

Det koordinerade motorcykelstuntet när tiotals åkare flyger över ett krön och kryssar mellan explosioner.

Tjuren Ferdinand

Visst, det kanske tycks lite konstigt att ha med en animerad film på en lista över filmer som väcker reslust. Men, vem har inte sett Ferdinand-scenen på julafton och tänkt att han nog är något på spåret när han säger ”Jag trivs bättre här, där jag kan ha det lugnt och skönt och lukta på blommorna”. Han pratar så klart om Spaniens vackra och romantiska landsbygd – och du vet väl att du med TUI Villas kan boka din egen spanska lantgård och sätta Ferdinands filosofi på prov?

Läckraste scen i trailern:

Precis i början, när tjuren Ferdinand horn-voltar (som en handvolt, fast med hornen, så klart) i slow-motion över en livrädd liten kanin.

Liknande inlägg

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12

7 tips till Da Nang

En resa till Da Nang bjuder på spännande aktiviteter för store och små. Hamnstaden har länge varit en dold pärla för resenärer till Vietnam. Staden är perfekt för den som vill kombinera sol och bad med spännande utflykter till Hue och Hoi An. Här nedan delar vi med oss av våra bästa resetips till Da Nang.
Towe A Towe A 2019-08-19

5 bästa destinationer för cykling

Här är några av de allra bästa destinationerna i Europa för dig som ville cykla. Följ med längs de vita vägarna i Italien, de franko-germanska Alsace och de utmanande bergen på Mallorca. Läs vidare för tips på hur du får en cykelsemester med fantastiska landskap, mysiga byar och badplatser.
Hanna P Hanna P 2019-08-14